Tuesday, July 24, 2018

Sehidup Semati

Orang cakap berkenalan dengan lebih rapat selepas nikah tu okay kan.. Okay la kalau dapat pasangan yang baik.

Lain orang lain pendapat. What if kalau perangai orang tu buruk. Kau assume dia baik dan helook je perangai sebab luaran dia elok (cth: berkopiah/bertudung labuh). Tapi sebaliknya. Sikap usah dikenang. Kedekut, pengotor, cerewet, pemalas etc.

Kau rasa kau buat satu kesilapan besar ke membuat pilihan pasangan hidup dengan tidak mengenalinya terlebih dahulu.

Atau kau rasa ini ujian untuk kau. 

Sebab tu aku kata. Jangan. Jangan memandang luaran. Hakiki sebenar kau tak tahu.

Ingat ya. Peringatan. Nak pilih pasangan hidup ni bukan semudah kau tukar baju.

0 ,134 blogger sensasi komen:

JEJAK LU ORANG