Saturday, May 30, 2015

Spanish dan aku

taraam saja

Inilah jadinya. Apa jadinya? Bahasa rojak aku yakni Spanish bergoreng English. Jujur aku katakan aku hanya tahu 3 bahasa. Melayu, English dan Lughah Arabia. 

Tu pun Arab aku bukannya fluentos sangat..lemah skala 4 per 10. Kalau tak memang aku pertimbangkan offer dari kawan suruh jadi Arabic speaker untuk deal dengan clients timur tengah, boss dia bayar 5K per month. 

Tapi apakan daya aku ni study pun tak khatam lagi. Ada lagi 4 subjects major belum khalas. Kadang-kadang rasa putus asa pun ada jugak tapi kena kuat semangat. Tak habis grad maka aku tak boleh kawin.heee

5 ,134 blogger sensasi komen:

ewanthology said...

ya, jadikan kawen tu sbg motivasi diri utk cepat grad :-)

Zizie Zack said...

wuuu... speaking spanish... hihihi

ma ❥ said...

wow lebih dr 2bahasa itu da bagus walaupun pada kadar 4/10 tu.. lepas da capai tahap kadar tertinggi ganjaran kahwin menanti heheheheheh

Afiqah said...

wahhhhh daebakkk hahahaha sugoiii !

E'in said...

untung laa pandai ckp spanish. okbai!

JEJAK LU ORANG