Wednesday, March 7, 2012

TERIMALAH KENYATAAN YANG PAHIT SEPERTI SAYUR PERIA : BUAH OREN TERPELIK DI DUNIA


Assalamualaikum,huh..hu..ha!! tu dia.. terasa seperti batu konkrit asli bukan batu plastik mainan merejam ke bahu,.Sekarang ni sibuk..sibuk..sibuk..oh ! kesibukan.Bukan sibuk belajar bahasa kat atas,bukan sibuk conteng oren,sibuk siapkan assignment.OK bye. Eh ,saya nak pesan buat peminat-peminat saya di luar sana ,eceh ! bajet retis pulak.Ni pesanannya,Apa-apa pun.... sesibuk mana kita sekalipun cubalah untuk tersenyum,jangan mengeluh..ya,jangan mengeluh!
huh...pahitnya sayur peria.

p/s: Allah SWT takkan menguji hambanya melebihi dari kemampuan hambanya.Saya tension,anda bagaimana?

44 ,134 blogger sensasi komen:

dear yayah said...

btol2.. senyum je wlpn ada mslh :)

izzahdegreat said...

saye tension jugak ! tapi buat2 hepi je ^_^
gud luck ok, gambatte ^^

Aida Omar said...

cool fadh cool.. jangan tension2 nanti tension kerja jadi semua tak best..huhu

Nesa Wazir said...

hehe..tension jg di sini..

senyum slalu :DDD

MiSz fiFiEyQa said...

yanie...sy pon tension gak!!!sampai 2 ketul jerawat timbul nih...huhu

Teenager Housemaid said...

saya pun>>:D

Iznie said...

betul...Allah uji sbb Allah tau kita boleh hadapinya...kan? :D

Kuderz... said...

haha.. senyum biarpun terpaksa.. itu tanda kita redha pada Allah... kalo kita xterima ujian Allah.. nama mungkin Allah nak bg petunjuk pada kita... kerna dlm setiap yg pahit itu ada ubat...:-)

Marcella said...

banyaknya...


gud luck

budak penjara said...

ak sentiasa je tersenyum..juz nk update blog je xde mase..hehe

Made Budi said...

Sibuk.....sibuk....sibuk...!!! Tapi jangan lupa tulis artikel blog jalan terus pantang mundur...hehehe

dear yayah said...

peria pahit tp berkhasiat.. mknenye 'bersusah2 dahulu, senangnye dtg kemudian' insyaAllah

alif haris said...

yup betul .. kalau Allah utuskan masalah .. mst kita boleh hadapinya ^^

Botak said...

kalau dah sibuk biasanya takde masa nak mengeluh., takde jugak masa nak senyum..

schaze zainn said...

be cool n smile always

ape masalah yg ade cuba selesaikan satu2 ok =D

d_LA said...

betul2..bz camne pun jgn mengeluh..kalo dla x bz tu yang x bestnye..bosan gile kalo dok saje ni..pepun, BERUSAHA!!!!

delarocha said...

settlekan lah yg penting tu dulu yea

Ihsan Arifin said...

kau kejam ! habis dicontengnye buah oren tu. kemon la, oren tu x bersalah dohhhhhhhh

Senorita Ara said...

release tension dgn beriadah.. :)

Limo Hire Melbourne said...

This is another time to visit here again..

✿ cik pieQa ✿ said...

just smile babe !

dun worry coz Allah takkan menguji hambanya di luar dari kemampuan kita.

Pondok Usang said...

waahh.. apakah ini... hehe..

Chenta Eyfa Najibrz said...

hehehe..btol tu SENYUM & TAK PERLU KATA APA

deeya said...

Allah akan menduga & menguji setiap hambaNya . maka , kate kan lah manis walaupun limau itu terasa pahit . yesh ! :)

✿ pink velvet ✿ said...

kite pon tension jugaq, huhu~

Cik Rose Cute said...

senyum itu sedekah hihihi

PaiN said...

di conteng nye buah oren tuu.. masing-masing dah ada nama.. :P

PaiN said...

di conteng nye buah oren tuu.. masing-masing dah ada nama.. :P

ZORA said...

harungilah dgn tabah

TiraPengemis said...

sy pon busy jgk..sobsss

Muttallif said...

semoga tabah dan sekal selalu :)

Miss Purple Ungu said...

igtkan sibuk conteng oren tu hehe ;)

Zaza Fakharuldin said...

good luck !

dulu2 pon i suke conteng kulit limau

Accountant Melbourne said...

Hello....visiting here again,..

afiqazizan said...

tension jugak sebab exam dgn assignment ni..hihi..:)

✿Dear Yayah✿ said...

ye..memang akak la yg terpelik di dunia..haha

nak last2 sem ni tpi still busy gn program..acane? tension la jadinya..study pun x..huhh

zulhilmi tempoyak said...

Nama saya mohamad zulhilmi zulkefli. Berusia 22 tahun. Lahir di lenggong perak tetapi dibesarkan di pulau pinang kedah dan perak. Sekarang menetap di bangi untuk terus mencari dan menggali ilmu.

Mengikuti program kewangan dan perbankan. Berat badan saya terpaksa dirahsiakan. Tinggi saya pon begitu. Hobi saya ialah membaca buku dan mengumpul setem. Saya suka Menunggang motosikal kriss100. Berwarna biru.

Saya pernah memenangi acara lompat dan lari dalam guni semasa darjah 2. Pernah makan burger dengan kawan-kawan sambil sengih sebab terlupa tutop zip.

Cuba terangkan pasal diri anda pulak. Saya Nampak anda mempunyi ciri-ciri yang best. Anda agak kiut. Tampan. Cun. Cantik. Menarik.


Ehhhhh…. Silap komen ke ni.. ;p

teyn teyn said...

saya pon sama tensionnn.. huargh

Pondok Usang said...

lama tak update dik..

ms teyn teyn said...

bila nak kembali ??? dh lame takde entri baru ni

gr@wn said...

gambar kau ngan pakaian camtu baru cool weyh.

err. x ingat la dulu gambar camne. salah orang kot.

dear yayah said...

rindu plak tggu kamu hapdet.. huhu

MulutPayau said...

hadapi semuanya dengan senyuman......

Bulan Syurga Firdausi said...

heee x pe sabo3 :D

JEJAK LU ORANG