Friday, December 23, 2011

DAH LA PAKWA NAK CARI CINA BUTA!! ABANG PULAK RAMPAS KEKASIH ADIK,HADOO..LEPAS TU TOREH PULAK TANGAN

Well..Let the story begin with..
First of all I don`t know why he want to find " cina buta " Ya Allah bagi aku kekuatan untuk meneruskan entri ni..
adakah ini berunsur suspen? Pakwa siapa?

JANGAN CUBA MENJADI SEPERTI BEGINI SETELAH BACA KISAH TRAGIS MAGIS GUA

Assalamualaikum,gua masih waras lagi untuk memberi salam.Amacam tajuk post gua?ada siapa-siapa yang pernah mengalami nasib yang sama?apa!!ada?kalau ada gua ucapkan salam simpati..hadoo..kesian lu.Biar gua mulakan hot story dengan
kisah abang rampas kekasih adik.,


JANGAN RAMPAS KEKASIH ADIK

Hey abang! Lu tak de awek lain ke nak rampas?asal lu rampas kekasih adik lu..kesian la kat adik lu.Dah lama dia berkawan dengan awek tu.Tup-tup lu pulak yang sapu.Sebagai abang patut ke lu rampas kekasih adik lu?Lu tak rasa ke hubungan antara adik-beradik lu akan berantakan kerana sikap lu tu?
Lu tak rasa ke yang adik lu berasa sangat kecewa dengan sikap lu? Kepada abang yang rampas kekasih adik..fikir-fikirkanlah.Jangan disebabkan orang luar hubungan adik-beradik berpecah terbelah-belah-belah ...Gua pulak yang terlebih emosi.Kalau berada di tempat perempuan tu mesti susah.Kesudahnya dua-dua melepaskan kentut berangin kosong.

Kisah Pakwa nak cari cina buta.,


KENAPA ITU OLANG MAU CALI SAYA?

Yang ni gua tak tahu la pakwa siapa.dan gua pun tak pasti apa tujuan pakwa dia nak cari cina buta.Ini antara beberapa sebab yang gua rasa :
Sebab pakwa dia nak dermakan organ mata tanda kesian kat cina buta tu barulah awek dia kata “wah..baiknya pakwa aku sampai nak derma organ mata,inilah pakwa yang aku cari selama ini .”
Mungkin jugak sebab cina buta tu ada simpan rahsia siapa ibu kandung sebenar pakwa dia.ala..macam dalam drama melayu tu.

Mungkin jugak sebab pakwa dia nak jadi waris kepada cina buta tu sebab cina buta tu kaya beraya dan tiada anak untuk di bahagikan hartanya.

Mungkin jugak sebab cina buta tu lagi cun dari makwa dia.

Pelbagai kemungkinan yang gua pandai-pandai buat…lu orang ada kemungkinan jugak nak buat?

Kisah gambar Ajinomoto.,
Buat sesape yang tak pernah tengok atau tak kenal dengan Aji ni..meh tengok gambarnya.Gua nak memperkenalkan this is..


Gua pernah lalu depan kilang Ajinomoto.


Kisah surat cinta klasik.,
Gua tahu yang search keywords ni mesti bukan calang-calang orang.Dia seorang pelajar pintar yang sedang menuntut bahasa melayu..dan dia dari German dan orang German yang cuba mendalami bahasa Melayu.Mengikut feedjit live source gua la.
Tengok! memandai-mandai je gua buat andaian.Korang pun percaya seketul-seketul.wakaka.
Atau mungkin dia ni seorang yang puitis dan cuba nak jadi puitis lagi.kengkonon nak hantar surat/email kat awek dia.Surat cinta klasik mampu menambat hati gadis melayu ..ini adalah fakta bukan auta.








SEGALANYA TERMUAT DI BLOG SAKAI INI
BLOG PALING SAKAI DI MALAYSIA

Kisah Idgham Maal Ghunnah.,
Gua khatam Al-Quran masa darjah 3 tahun 2002 dan menjadi peserta yang termuda di Masjid Wilayah..masa tu gua lah yang paling kiut-miut,ini kisah benar,takdenya gua nak kelentong lu orang..Idgham Maal Ghunnah ini adalah tajwid (hukum nun mati dan tanwin)di dalam Al=Quran di mana bila kita jumpa ayat Nun mati atau tanwin bertemu dengan huruf Idgham.yakni, “ya”,”wau”,”mim”,”nun” dibaca dengan dengung.Ada jugak yang tak tahu apa itu tanwin.Tanwin adalah Dua baris di atas,dua baris di bawah,dua baris di depan.Harap dapat faham sedikit perkongsian gua ni.Untuk maklumat lebih lanjut boleh hubungi gua di nombor 999.Dah sampai penjara hantar 
e-mail kat gua nanti gua datang sambil membawa buku tajwid dengan senaskah Al-Quran.

Kisah Orang makan Janin.,
Kisah ni dah semakin popular.Gua rasa yang makan janin ni tiada perasaan atau tiada selera yang asli.Deria lidah mengalami kerosakan kronik.
Berselerakah anda makan janin?sedapkah? sesiapa yang nak usha chef potong janin dan buat sup boleh usha link ni….
MAKAN BAYI SEDAP WOOOO

Kisah Bukit Bintang Gothic dan Sebuah seni tangan yang bagus.,

Kisah ni gua campurkan sekali.Gua dulu adalah budak emo yang berkawan dengan budak Gothic.Celak dibawah mata adalah kebiasaan bagi gua.Bukit Bintang adalah tempat kami berkumpul.Kadang-kadang kami jugak ada pergi gigs..underground.Macam-macam fesyen yang di pamerkan muda-mudi yang baru nak kenal dunia.Bagi gua emo itu cool..yeah really cool..aha..emo sampai gua toreh tapak tangan gua sendiri.Biasala zaman remaja.Semua kita nak try.Sampai sekarang torehan itu masih ada.





Torehan yang di conteng dengan pen merah stabillo dakwat basah yang beli kat Jaya Jusco Taman Maluri takkan pernah hilang selagi gua tak ambil air wuduk.Gua bukanlah budak emo seperti yang gua ceritakan.Itu semua kawan-kawan gua.Gua budak emo yang baik.Budak emo yang selalu beremosi di dalam hati.Bila hati kita beremosi kita akan dekat dengan pencipta kita .Sekarang gua dah jadi budak bertamadun dalam bidang psychology dan gua dah tahu kenapa ada manusia yang suka nak toreh-toreh diri dia sendiri..kerana mereka mengalami tekanan emosi tinggi.
BEST KE WEYH MAIN TOREH2 TANGAN ? LU ORANG DAH TRY ?


53 ,134 blogger sensasi komen:

Sha. N. said...

Gambar last sekali paling gerun..
adehh la...heeee

izzahdegreat said...

style la cina buta tu....mcm2 kemungkinan nak kasi, xtau nak pilih mane satu hahaa...
memacam ye sabar2 :)

kura said...

errr. pakwe cari cina buta. amboi!

Leeyana Amzar said...

psl abg amek gf adik tuh..kalau bertepuk sebelah tgn xkan berbunyik..huhuhu

emy zulaiha said...

style lah entry nie..serba seribu dlm satu.haha part paling gerun toreh tgn.omai..takut! :)

budak penjara said...

kekasih adik je kn.. x isteri adik lagi..haha so x pe..kekasih..haha

✿Dear Yayah✿ said...

hahaha..ape la mepek2 org dok cari..

terkejot ingat akak betol2 pena toreh tgn,haha.

senior sekolah ain dlu toreh kat lengan die nama gbungan pakwe die gn die..lestnye bercerai jugak..haha..adoi,ape da..

Miss Purple Ungu said...

wah..mcm2 keywords blog yanie ni hehehe :)

محمد أمين بن أريس said...

aku kacak lagi bergaya, hingga sanggup menoreh tapak tangan dari menoreh getah yang boleh peroleh duit semata cinta si cina buta dan kecewa akibat daripada aku merampas kekasih adek yang tengah belajar tajwid... :P

ZORA said...

hahaha...gambar yg toreh tgn tu terbaik la...

schaze zainn said...

erkkk seram pulak masuk belog ni

huaaaa..yucks makan janin.

mcm takde benda lain ke bleh makan =="

Puan Kutu said...

mmg gerun tgok pic last,gambar ajinomoto?haha lawak2.ala baru kekasih..rampas jer la selagi tak jadi bini org.pasal tajwid tu sy tau.sama2 kita jumpa di penjara.muahaha..

deeya said...

cina buta kemaen lagi ..

eh dulu aku ade kawan laki dia suke maen toreh2 kengkonon nak wat cam tatu la . toreh kat pergelangan tangan dngan kat dagu .. tapi toreh pakai duit syiling seposen ar . hahaha !

Nur Aischa said...

erghhh rasa sakit pulak tgk gmbr toreh tgn tuh.. XP cina buta? knapa mesti cina buta..

Teenager Housemaid said...

hehehe...
macam sengal pun ade gak..:P

gr@wn said...

hahaha. Pakai gincu dan pen hitam je tu :P

semutsengal said...

Errr,


pening aku baca kisah ni.


kau ok ?


lallalalala, jom toreh getah !

Iznie said...

gambar yg last tu...sadis...takut nak tengok...hee


ingatkan kisah apa la tadi...mcm2 betul ye...heheh

r-5 said...

hahahaha hang ni memang gila! terkentut-kentut baca entry hang. btw hisdustani jiran uma lu apa kabar? sihat? pakwa cari cina buta dah jumpa cina buta ke blom? Idgham bila ghunnah tu nun mati bertemu dengan ba ka? haha

fadh leyanie said...

@Sha. N.
adehh,adoii..main toreh tangan best :P

fadh leyanie said...

@izzahdegreat
tu la,,mmg style kalau pakwa cari cina buta,,peliks..:P

fadh leyanie said...

@kura
hamboih..kemain !

fadh leyanie said...

@Leeyana Amzar
mungkin abang dia lagi handsome..kah3

fadh leyanie said...

@emy zulaiha
omai! kena jarum sikit pun sakit apatah toreh tangan :P

fadh leyanie said...

@budak penjara
ha`a kekasih je belum ada ikatan sah,rampas2

fadh leyanie said...

@✿Dear Yayah✿
hek alah..konon2 romantik la tu buat begituwww..haha:P

fadh leyanie said...

@Miss Purple Ungu
macam2 pelik yg org cari:P

fadh leyanie said...

@محمد أمين بن أريس
tragis btul rampas kekasih adik tgh blajar tajwid..apa kejadahnya..haha:P

fadh leyanie said...

@ZORA
boleh try sapa nak try,:P

fadh leyanie said...

@schaze zainn
org makan janin org tak bertamadun mungkin,,makan janin ibarat sama mcm mkn diri sndiri.:P

fadh leyanie said...

@Puan Kutu
ada org xknai lagi rupa ajinomoto ni lagu mana..haha:P

fadh leyanie said...

@deeya
kalau budak llki tu pakai duit syiling 10 sen .aku nk toreh jugak,tapi toreh gigi pakai duit syiling 50 sen,besar sikit..:P

fadh leyanie said...

@Nur Aischa
mmg sakit woo..cina buta jugak yg di cari..keh3 :P

fadh leyanie said...

@Teenager Housemaid
mmg sengal,,haha :P

fadh leyanie said...

@gr@wn
mak cari gincu nak pakai dah hilang..:P

fadh leyanie said...

@semutsengal
aku ok je anip,skrg tak boleh nak menoreh,hujan memanjang..:P

fadh leyanie said...

@Iznie
aww..sadis kejam bahaya..keh3:)

fadh leyanie said...

@r-5
hindustani tu baru balik bombay semalam la der,pakwa nak cari cina buta tu wa rasa sampai sikalang dia ta jumpa sosat dalam hutan.Idgham bila ghunnah bertemu dgn "lam" dan "ra`" yg "ba" tu Iqlab,cis! tak jumpa la lu kat penjara.:P

Pondok Usang said...

Klak kent, sampai skang ke Pak aji tu takde motor?

MiSz fiFiEyQa said...

takyah la nak berebut sesame adik bradik..pompuan skarag ni kan lbh ramai dpd laki...ahakss

TiraPengemis said...

so scary la dear...huhuhu

ema said...

x dapat bayang cane saket dy T___T

teha said...

yg adik pon nk rmps ? ish2 ~ mcm xde org laen..

teyn teyn said...

tu spek asli ker takk ?? haha

fadh leyanie said...

@Pondok Usang
ha`a sampai skng no motor,nak g masjid pun ssh kna jalan kaki..:P

fadh leyanie said...

@MiSz fiFiEyQa
tu la,macam xde org lain nk rebut :P

fadh leyanie said...

@TiraPengemis
wuuu..si pelaku tak rasa scary :P

fadh leyanie said...

@ema
kna cakar kucing sakit kna toreh lagi la..:P

fadh leyanie said...

@teha
isk..isk..ank sapa la..:P

fadh leyanie said...

@teyn teyn
spek tampal dan tempek..keh3:P

محمد رازيق said...

huhu.. zaman sekarng ni macam2..toreh sana, toreh sini. toreh getah tak nak pulak.. haha.. free2, jmput singgah blog. Signal kanan??signal kiri??

Marcella said...

ahahaha..


beria gua baca tajuk dengan serius ingat cerita apa..



lepas ni ntah apa orang cari..

Anak Wak Mail said...

hahaha..memng diorg akan jumpa lah apa yg diceri kat sini..

tak sangka kau selalu lepak kat bukit bintang..;p

JEJAK LU ORANG