Saturday, October 29, 2011

MANUSIA JANGAN LUPA : BERSYUKUR,ALHAMDULILLAH,TERIMA KASIH ALLAH SWT.






Alhamdulillah,,inilah perkataan yang mampu terungkap di bibir tatkala sesuatu perkara yang di impikan menjadi kenyataan..sesuatu perkara yang baik dihadapi…Alhamdulillah..bukankah mudah untuk perkataan itu terungkap..Alhamdulillah juga sering kali di sebut jika manusia kekenyangan selepas makan..kerana apa?kerana kita masih berpeluang untuk menjamah makanan yang ada,tapi ada jugak di kalangan kita yang membazir.,sedang kita membuang sisa nasi ada yang sedang menangis kebuluran..”mak..adik lapar nasi”..Alhamdulillah aku di lahirkan sebagai umat Islam kerana itu aku mengenali apa itu makna Alhamdulillah..pernahkah kita melihat non-muslims mengungkapkan kalimah  Alhamdulillah?sudah semestinya tidak kerana mereka tidak mengerti makna itu..thank god..itulah yang mereka ucapkan mengikut Agama masing-masing..masing-masing mempunyai kepercayaan dan Agama sendiri.Alhamdulillah aku di lahirkan di bumi Malaysia yang aman damai,Alhamdulillah aku di lahirkan dalam sebuah keluarga yang bahagia.Alhamdulillah aku di lahirkan sebagai manusia yang sempurna fizikalnya,kalau aku buta..mampukah aku untuk menaip entri ini..Alhamdulillah malaikat maut masih belum lagi menarik nyawa aku..dan aku masih bernafas lagi untuk mengumpul bekalan akhirat meskipun nyawa aku pernah hampir melayang.,jika tidak sudah pasti Innalillah..
Alhamdulillah.. banyak lagi yang ingin aku ungkapkan ..aku bersyukur..tak kiralah apa jenis Agama yang dianuti,,mereka juga tahu bersyukur.


P/s: aku baru lepas tengok result final exam aku,,Alhamdulillah dean list/dekan telah ku perolehi untuk semester terakhir.Destinasi seterus bagi bekas pelajar asasi uiam ini adalah kampus utama uiam Gombak. 

aku akan ke Gombak,doakan aku.

84 ,134 blogger sensasi komen:

delarocha said...

tanam sifat qanaah dan wasadtiyah

Syuxer said...

alhamdulillah..:)..satu zikir yang simple tapi pahala melimpah ruah..

alhamdulillah awk dah berjaya dapat dean list..

Fieco said...

wahh congrats laa yanie..
see u at gombak yaww..
Insyallah :)

munirah said...

tahniaaaaaahhh :) masuk main camp feb ni ehhh ? good luck :)

aniki said...

Alhamdulillah..cayala amoy..aku pun nak dean list gak..hahaha..gud luck amoy

Anak Wak Mail said...

Alhamdulillah..tahniah yanie..:)

banyak kita ucap Alhamdulillah,,itu tandanya kita bersyukur..:)

muhammad amin aris said...

alhamdulillah masih lagi ada igatan untuk meningat Maha Pencipta...dan tahniah atas kejayaan anda.. :)

Marcella said...

alhamdulilah..

wah..tahniah..

mengucap syukur tu penting supaya tak mudah lupa diri.. :)

Ihsan Arifin said...

gombak best ;)

littledolphin said...

terima kasih atas peringatan itu :)

tahniah dapat dean list. :D pasti parents gembira kan?alhamdulillah.

harap kamu dapat kampus gombak !

Gen2Merah said...

alhamdulillah syukur.. tahniah yee...

faizal mohd said...

tahniah!!! gudluck eh. :)

SaschaSantokki said...

alhamdulilah. terima kasih sebab sudi berteman dengan sascha :')

Miss Purple Ungu said...

Alhamdulillah dan tahniah ye :)

ZORA said...

tahniah la..:)

cik sakdi said...

oh tahniah dan semoga lepas ni tiap2 sem pgang Dekan tu ok. oh rasa seram sejuk plak tunggu result sendiri hahha

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

tahniah ye .

alhamdulillah syukur :)

nGiau said...

sentiasa bersyukur terhadap apa pun yg berlaku kepada kita kn :)

shima said...

alhamdulillah aku jumpa blog ni :)

tahniah dpt dean list ..blajar rajin2 :D

Juliet_iRa~" said...

tahniah..:D

amik cos ape??

sekamar rindu said...

salam..

dalam apa juga sifat bersyukur tu penting...siapakah kita hingga tak mampu nak ucapkan syukur..

Aku Si Pujangga said...

seomga berjaya..

adwafarahin said...

tahniah yep! semoga terus berjaya :)

khairul akmal bin azman said...

baik!

saya x lupe diri aw!


sentiasa bersyukur pe yg ada

muhamad hanif said...

alhmdullilah,

harini aku mampu hirup oksigen lagi.



=)

ORLANDO AHMAD said...

gud luck dik, blajar leklok

(rasa janggal panggil Lu adik kah3)

aleen aiden said...

alhamdulillah,hari ni aku banyak mengucapkan kata syukur sebab kau. :)

dhiera said...

tahniah~ dan alhamdulillah berjaya dapat kan dean list!

afiqazizan said...

Tahniah dan gudluck ya..:) tak lupa juga..sentiasa ucap Alhamdullilah apabila mempunyai tubuh badan yang sihat untuk bergerak ke masjid menunaikan solat dimasjid..:)

✿Dear Yayah✿ said...

tahniah kak ^^

sy baru sem 1. hihi

nurkaloi said...

wahh tahniah eah
pape punn stiap nikmat stiap pe yg kita perolehi semuanya dgn izin Allah

gud luck ^__^

Elie Lily said...

tahniah! and gudluck yaw! :)

Ca'Oi_Bartowski said...

Followed

http://takbest.blogspot.com

shiela munir said...

alhamdulillah,
uiam 2 dekat sgt ngan rumah shiela,hehehex

cikji said...

congrats dear!

noraauliyya said...

Alhmdulillah..

Yasmin ♥ said...

TAHNIAH ! :DD

MiSz fiFiEyQa said...

alhamdulillah....tahniah yanie....smoge terus sukses selalu...sy ni entah ble boleh merasa dpt dekan....sob3...

kaka said...

wah,,congrat dear..DL sem nie !! :)

♥ shaheizny ma ♥ said...

GOODLUCK:D

Ca'Oi_Bartowski said...

anda telah di tag

http://takbest.blogspot.com/2011/11/hola.html

Citra NaniZam said...

Alhamdulillah... terima kasih mengingatkan..
citra balas kunjungan dan follow ;)

Citra NaniZam said...

Alhamdulillah... terima kasih mengingatkan..
citra balas kunjungan dan follow ;)

Rtp Farra Arisha said...

say Alhamdulillah yeah? :') alhamdulillah and congratulations you there :') selamat maju jaya..

d_LA said...

Alhamdulillah dla berjaya smpai kat kampung tuk beraya bersama family..hehe..
tahniah dear, tumpang hepi gak^^

Niza Romli said...

alhamdulillah..dah kenyang makan soto..hihi

Tahniah fadh...:)

izzahdegreat said...

tahniah ... ;))

Pondok Usang said...

selamat meneruskan perjuangan Fadh.. tekadkan hati dan matlamat.. ingat pesan org tua... =)

Juliet_iRa~" said...

tahniah...alhamdulillah..:D

salam aidiladha..

psss : Jom join my GA!

HazwanDotCom said...

tahniah....fadh

fadh leyanie said...

@delarocha
sangat setuju !

fadh leyanie said...

@Syuxer
alhamdulillah,,pahala bagi zikrullah mmg melimpah ruah.

fadh leyanie said...

@Fieco
terima kasih,jumpa di gombak nanti :P

fadh leyanie said...

@munirah
masuk hujung januari kira feb la tu :)

fadh leyanie said...

@aniki
ko sorang je panggil aku amoy..:P

fadh leyanie said...

@Anak Wak Mail
yup , betul tu..thank you rifhan :P

fadh leyanie said...

@muhammad amin aris
terima kasih amin ingatan kepada pencipta tu tetap ada :P

fadh leyanie said...

@Marcella
itu tepat sekali :)

fadh leyanie said...

@Ihsan Arifin
tak sabor nak jejak kaki

fadh leyanie said...

@SaschaSantokki
terima kasih jugak sascha :)

fadh leyanie said...

@cik sakdi
insyaallah cik sakdi,dupdapdup berdebar..

fadh leyanie said...

@nGiau
sikap bersyukur tu penting :)

fadh leyanie said...

@shima
terharu aku seketika T_T..kah2 tapi aku malas.

fadh leyanie said...

@Juliet_iRa~"
human sciences,:P

fadh leyanie said...

@sekamar rindu
kita ni hanya hamba Allah yang kerdil..

fadh leyanie said...

@Aku Si Pujangga
insyaallah ..

fadh leyanie said...

@adwafarahin
terima kasih adwa .

fadh leyanie said...

@khairul akmal bin azman
bagus2,jangan lupa diri aw !

fadh leyanie said...

@muhamad hanif
itu bermakna anip hidup lagi,alhamdulillah..

fadh leyanie said...

@ORLANDO AHMAD
terima kasih abang..err pakcik..

fadh leyanie said...

@aleen aiden
mari ucapkan banyak2 lagi..:)

fadh leyanie said...

@afiqazizan
terima kasih fiq,,betul banyak perkara yang kita patut bersyukur.:)

fadh leyanie said...

@✿Dear Yayah✿
syukran dik..all the best :P

fadh leyanie said...

@nurkaloi
semuanya dengan keizinan Allah swt.

fadh leyanie said...

@shiela munir
boleh melawat nanti,,keh3

fadh leyanie said...

@MiSz fiFiEyQa
insyaallah suatu hari nanti pasti boleh :)

fadh leyanie said...

@Ca'Oi_Bartowski
akan mnjawab soalan tu tak lama lagi :)

fadh leyanie said...

@Citra NaniZam
terima kasih citra :)

fadh leyanie said...

@d_LA
alhamdulillah selamat sampai..:)

fadh leyanie said...

@Niza Romli
teringin pulak nak makan soto:P

fadh leyanie said...

@Pondok Usang
okay2,,akan ingat pesanan veteran.lebih berpengalaman.keh3

fadh leyanie said...

kepada semua yang ucapkan tahniah,,terima kasih buat kalian.:)
Alhamdulillah.

hanaahmad said...

alhamdulillah. tahniah! :)

Anonymous said...

Ya, mungkin karena itu

JEJAK LU ORANG