Thursday, May 12, 2011

PEGI TANDAS KONONNYA NAK TERBERAK..PADAHAL..



WEIYH! LU BUAT APA WAKTU PERHIMPUNAN ? WA MENJERIT ! WARGGH!!!


ASSALAMUALAIKUM..YEEE HA,,,ALOHA! Hola..tiba-tiba teringat waktu sekolah la korang..T_T
Korang tak rindu ke zaman sekolah..kalau yang tak rindu tu mesti ada kenangan pahit,,kecundang dengan cinta monyet ke..handphone korang kene rampas ke..kene lempang dengan cikgu ? Kene tuduh jadi pengedar rokok?Kene curik kasut masa masuk library pastu balik berkaki ayam katik..?And so on..untuk readers yang dah habis sekolah,,jom
kita mengimbau kembali kenangan lalu sewaktu di perhimpunan sekolah..untuk readers yang masih bersekolah,,teruskan membaca .Kalau kat sekolah yane..kami sebagai pelajar bersyukur sangat-sangat..walaupun tak ada kerusi plastik untuk duduk macam menteri-menteri besar dapat duduk bersila pon jadilah..tak kisahlah kaki kebas-kebas..bersyukur…ada yang tak dapat duduk tau,,pengawas sekolah..jangan marah ya pengawas,,itu memang tugas anda..pengawas kerek..? ,tapi pengawas memang kena kerek..kalau tak sapa nak dengar cakap..Semasa tempoh perhimpunan berlangsung..bermacam aktiviti yane lihat telah berlaku di kalangan pelajar untuk mengelakkan kebosanan..boring seyh..perhimpunan lambat habis..potpetpotpet prang pung pang kat depan..bukannya apa..semuanya untuk kebaikan sekolah.kalau zaman sekolah yane,yane suka waktu perhimpunan cikgu yang pelat2 bersyarah kat depan..bukan pelat apa pun..pelat semula jadi,,cikgu cina, lu olang kasi dengar,,lu langsi lu mati..lebih kurang camtu la nadanya..bukan ayatnya,gempak tuh kalau cikgu cakap gitu ngn pelajar dah macam ah long bukit beruntung yang tak pernah beruntung....kami yang tengah melangut gelak bagai nak pecah pelut,,ada yang cikgu cakap bukan main laju mnyembuq2 tak da noktah macam nak kejar Pesawat MAS berlepas..cikgu yang sengau tak da.jahat la gelak kan cikgu tapi gelak jugak hahaha
Part yang paling berdebar2 jantung ku berdebar..time cikgu nak umum kan kelas terkotor,,malu seyh,satu kelas kene diri cam mak guard kat depan perhimpunan.alhamdulillah kelas yane tak pernah kena,pasal kami ada jadual bertugas,tugas yane sapu sampah.kadang2 buat lupa. Pendek cter macam2 hal lah waktu perhimpunan,,what the hal?
Antara aktivitinya seperti dalam carta pie di BAWAH….


p/s: kesian kat pengetua sekolah,,ada ke patut budak2 panggil dia penyu.WTP..what the penyu..aktiviti yane berwarna merah.

106 ,134 blogger sensasi komen:

muhamad hanif said...

ahaha..ada lagi..ada lagi time nynyi lagu negaraku tu kita bedal nynyi lgu lain..kahkahkah !

aleen aiden said...

alin mase skolah dlu pengawas.tp bile perhimpunan panjang dpt gakla duduk.heee

fadh leyanie said...

muhamad hanif: wahaha..mmandai je kan ! okie la drpd buat miming mulut je.(gua la tu )

fadh leyanie said...

aleen aiden: ye la,,takkan korang nak berdiri je memanjang..sakit,,huh..

mOon jOhari said...

cikmOon pengawas yg semPoi k...tapi ada tegasnya...x kerek ek...

fadh leyanie said...

mOon jOhari: amboi..garang nya..takut..

cheqwa said...

saya punya kaler kuning :D
hahahaha

fadh leyanie said...

cheqwa: geli geleman org duduk depan hang..hihi :)

cikida said...

ahhahah..ida suke main tulis2 huruf kt blkg kwn2..kekeke.kdg2 ngantok thp ghaban ..arhhh,,mncik,,mencik..hehe..ade gak kne jdi pengawas naikkan bendera kt dpn,,maluu i...=p

fadh leyanie said...

cikida: wahaaaha..popular tu..dah jadi macam askar naikkan bendera negara!

cik sakdi said...

fadh, kite pon pgl pengetua PENYU TUA. wakakak jaht gler mase dulu2. isnin je baik. pakai kain dalam, kalau x, kene denda 50 sen. haha

ain revival said...

heheh..
kalau dlm perhimpunan..
pengetua selalu pesan..
'kalau saya bercakap, kamu pun bercakap..diantaranya adalah syaitan..'

kiteorg da hafal da ayat beliau..:)

Miss Shikio said...

waktu time perhimpunan, Shikio suka dok blakang skali. bleh sembang2 siap pengawas skolah pon join gosip2

hahahah~

nureenina said...

nureenina suka wat omwork yang x siap lam assembly~~maklomla cuti 2 hari mana ckop nak wat..huahuahua

Adibah Ishak said...

suka statement anda ''WHAT THE HAL??'' haha! nice entri..betul tuu.. jadi pengawas mmg kena kerek..huhu

fadh leyanie said...

cik sakdi: wah! PENYU TUA..dahsyat kamu !

fadh leyanie said...

ain revival: eleh..tu ayat yg biasa di dengar..tak pun " kamu semua kena ingat..blablabla..."

fadh leyanie said...

Miss Shikio: haha..betul tu.dok blakang bole bising2 sikit,dok depan kne melangut

Mira iiya said...

time perhmpunn dlu kna berdiri spnjang masa..,

pas2 pengetua bbel kat dpan..,xdek sape pon yg dngar..,kshan pengetua..huhuhu
tp kesian lg ktaorang..,

Bigdaddyz said...

boleh tido sambil berdiri...hehe

amna said...

kenangan zaman sekolah.. bila teringat rasa nak nages ja :D

Awan Biru said...

Masa Awan sekolah dulu, setiap hari ada perhimpunan. Jadi, untuk mengelakkan kebosanan, Awan selalu bawa kertas dan pen untuk mencatat nota yang Awan hafal. Cikgu cakap apa pun Awan tak tahu.

afiqazizan said...

kumpul batu2 kecil pastu baling kat kawan memang suka buat..hehe.

HAZWAN17 said...

ponteng je perhimpunan dulu..sekolah asrama perhimpunan time petang... so time tu tidor kat bilik..penah kantoi sekali dengan cikgu

mar yanie said...

rindu amat kooot..zaman sekolah la zaman paling cool sekali..:D

Miss Tira said...

Haahaha, tulis-tulis perkataan belakang badan orang menggunakan jari tu mengembalikan nostalgia lama. :D

*luv Syahnia* said...

paling tak suke after phmpunan
pengawas dok check kain dlm
aisyyy..

fadh leyanie said...

nureenina :amboi..cuti 2 hari tak cukup lagi..haha cuti seminggu pon tak cukup^^

fadh leyanie said...

Adibah Ishak: terima kasih,,ada jugak pengawas pura2 kerek..padahal tak pon ^^

nanad said...

ahaha..kenangan maness semua tu ;)

fadh leyanie said...

Mira iiya : konklusinya..membazir air liur ja..:)

fadh leyanie said...

Bigdaddyz: yg ni mmg gempak ! camna tu..

fadh leyanie said...

amna : waktu sekolah mmg best..masa tu tak pikir dunia luar lagi :)

fadh leyanie said...

Awan Biru: baik la awan ni..kalau yane bawak kertas buat roket baling kat kawan !^^

fadh leyanie said...

afiqazizan: seronok la mngacau org bila dah boring!:)

fadh leyanie said...

HAZWAN17: wahaaha..berani betul.! ade budak skolah sanggup datang lewat skolah semata2 tak nak dok kat perhimpunan.

fadh leyanie said...

mar yanie: betul ! mmg cool habis ! syok !:)

fadh leyanie said...

Miss Tira : yang tulis2 tu ramai yang buat..perempuan la:)

ain nadzirah said...

rindunyaaa zaman sekolah dulu..huhu..
selalunya kat perhimpunan mmg bisinglah. xreti nk dengar ape cikgu membebel kat depan..bila dah kene sound bawu pakat-pakat senyap sumer..hehe

fadh leyanie said...

*luv Syahnia: haha..nak check ada bawak hndphne ke tak..:)

fadh leyanie said...

nanad: sentiasa akn di kenang :)

fadh leyanie said...

ain nadzirah : bukan budak2 amik kisah pon apa yg cikgu bebel..kna herdik semua pakat senyap :)

Misz Jenny said...

uih..tajuk diaaaa..perghhh..
hahaha....

yang ketip kuku tu, slalu je pengawas rampas pengetip kuku..
pas assembly, bg balik...

heee

HonEyBuNNy said...

hehe..tetiba teringat zaman pengawas dulu....

macam2 kenangan ada kan..;-)

zati embong said...

jat dulu pengawas.kdg2 g ngular lepak dekat lab time perhimpunan.haha

[sutera kasih] said...

sy pernah kena rampas henfon time kt asrma skolah haha kelakar pulak bila ingt smula !! :P

aahhh perhimpunan rasmi sgt membosankan, pura2 lah ke tandas hihi

D_08 said...

awok tak buat sume tu...awok baik....kekeke...ade ke oghang ngaku die baik???

vampire's lovex said...

yg tulis guna jari dekat belakang org depan tu salu buat !!!
hahaha... bosan punya pasal..

pastu usha senior wuuu terbaik

asfira aminuddin said...

haha. babe, mmg semua tu kegiatan tyme sekolah. i pun ada bwat. btw, rajinnya u bwat carta pie tu. sesuai jadi cikgu. :D:D

i am S!L4H.. said...

haha. teringat zaman sekolah2 dulu. time sekolah menengah x sukee hr isnin punye. bapok la lame berdiri. x bg duduk pon. grrr

deeya said...

ade lagi !! kalau perhimpunan selalu suke beratur kat kelas laen .. ckgu terlalu ramai , bukan kenal sngat pun . nti ade jer diowang tnye , budak baru ker ?? a'ah !

ta nak pkai lencana sekolah sbnarnye .. alasan budak baru . hahaha !

fadh leyanie said...

Misz Jenny: tajuknya berbunyi agak tutt..haha kne pandai2 sorok!

fadh leyanie said...

HonEyBuNNy : kenangan kne jeling mesti ada..^^

fadh leyanie said...

zati : pengawas contoh nih..hihi:)

fadh leyanie said...

zati : pengawas contoh nih..hihi:)

fadh leyanie said...

[sutera kasih : haha..mmg bosan kalau tak ada isu hangat..zzaz..

fadh leyanie said...

D_o8: ada yang ngaku dirinya baik..kome la !

fadh leyanie said...

vampire's lovex: wuu,,sempat lagi usha senior ..haha

fadh leyanie said...

asfira : darpda bosan mlangut langit baik buat carta pie..hihi:)

fadh leyanie said...

asfira : darpda bosan mlangut langit baik buat carta pie..hihi:)

fadh leyanie said...

i am S!L4H..: adoi...penat tuh nak berdiri !berejam lama

fadh leyanie said...

i am S!L4H..: adoi...penat tuh nak berdiri !berejam lama

fadh leyanie said...

deeya : gempak tu..mnyamar jadi budak baru..nakal eyh..rotan2!

cik hemo hemo said...

teringat kes kena kejar dngan warden !!!!


nakal nye cik hemo duluuu. T.T

fadh leyanie said...

cik hemo : lari laju2 kalau kne kejar ngn warden !

Azroy Kassim said...

baa~ CAK!!

dah tentu la berborak.. kadang-kadang berdiri dekat depan.. tak tentu.. ikut keadaan..

Prince Halilintar said...

bile terkenang psl zaman sekolah dulu byk perkara2 best dan xbest terlintas dlm pikiran prince..yg bestnya bila gi lawatan sekolah la..hehe

delarocha said...

cantik sungguh peta minda itu....

Ija AppLe :) said...

kutuk ckgu yg suke ckp lame2..
especially c pengetue !
kat skola we all pgli 'penyu tue'
wth??keh keh ~~~

Arief Arf said...

time skolah paling best ialah tidak pergi sekolah.
muahahaha

Cik Cammy Lia said...

hehe sy pon ade kenangan .. sekali wt silap terus di cop dlm group murid bermslh hahaha..mmg ingat smpi bile2, kena tampo ngan cikgu disiplin sebab TERbawak brg kemas, lupe nak tggalkan...adoi..malu je huhu

cik anum said...

hahaha. besnye la kalu igt waktu zmn sek2 dlu.. happy je. kih3

fadh leyanie said...

Azroy Kassim : good2 berborak !

fadh leyanie said...

Prince Halilintar : pegi lawatan mmg syok..! tak ya belajar dlm klas..

fadh leyanie said...

delarocha: saje rajin nak buat..:)

fadh leyanie said...

Ija AppLe :): kenapa semua org panggil pengetua penyu..ishk3

fadh leyanie said...

Arief Ar : terbaek..ingt kan apa best,tak g skola rupanya!

fadh leyanie said...

Cik Cammy Lia: kene tampo..waduh ! sakitnya !

fadh leyanie said...

cik anum: betul..kenangan tu takkan berulang kembali..T_T

a pis of art said...

woot..woot.. xde aktiviti sgt kat skolah.. tp banyak peta d tinggalkan atas meja time ckgu ajar.. =P

Syuxer said...

time perhimpunan..panas gila weh kena beratur..pahtu dengar cikgu membebel..cam khutbah pun ada..layan ajela dalam hati cepatla siap n turun hujan heheh..x best perhimpunan tuh..

dulu semasa sekolah rendah..saya juga seorang pegawas..n ada hari tertentu saya kena baca doa time pagi2 berdiri tepi kelas..dahla smua kelas dengar saya baca..fuhh ada member cakap 'weh ko baca doa apasal cam bunyi terlalu sedih?..aku ingatkan ko terlalu menghayati bacaan doa tuh'..sebenarnya idung saya tengah sumbat ari tuh heheh..coz itu tarik balik air yang kuar dari hidung tuh hahahahah...kelakar weh kenang balik memori tuh...

Wani said...

wani suka waktu perhimpunan sebab boleh dengar cikgu membebel :p haha

h A n Y S said...

suka main2 rambot member dpn (cina) sbb lembuuut sgt! hehe

cucu umie said...

huhu,,kalo ayie dulu xlepak pon kt perhimpuana..lepak dekat pakguard..haha so, relax jeah xyah g perhimpuanan...

Cik Cammy Lia said...

tahu xpe..dh la rmi gile org time tu..adoi..xtahu r malu teramat sgt tau hihihi

fadh leyanie said...

a pis of art: semestinya itu waktu sejarah..haha

fadh leyanie said...

Syuxer:wahaha..menghayati bacaan doa..lawak2..waktu zaman skola,mmg syok la.macam2 hal jadi

fadh leyanie said...

wani : pelajar baik ni :)

fadh leyanie said...

h A n Y S: dia pakai shampoo pantene la tu..:)

fadh leyanie said...

cucu umie : pak guard skola ayie baik,,!

READER said...

waktu berhimpun suka kacau kawan depan

COTTON LADY said...

nih anti-pengawas ke aper nih.hehehehehehe

Imran nyambek said...

gua dulu dak pa.Orang assembly gua duduk kat blik pa tido.hoho

~NieZa~ said...

xtakut kat pgawas la..
watak sy suka bborak2 ngan kwn time ckgu bckp kat dpan..tp bila guru disiplin lalu smua jadi kayu lngsung xgerak..kahkahkah ~.~

Rtp Farra Arisha said...

rindu zaman persekolahan waktu study di m'sia laah! i was prefect last time..always be strict sometimes...hahaha.

delarocha said...

kelas terkotor dapat hadiah ok...

penyapu

Anis Zafirah said...

saya ingat agy saya pengawas, tapi sibuk berbual, sekali guru besar tengah berucap, dia tegur saya depan semua orang, pehhhhh, maluuuuuuuuu =________=

fadh leyanie said...

READER: tak tenang la kawan yg dok depan tu,,haha

fadh leyanie said...

COTTON LADY : tak anti kat pengawas la..sebab brg tak pernah kne rampas..haha

fadh leyanie said...

Imran nyambek : lu mmg terbaek!

fadh leyanie said...

~NieZa~: wahaaha,,jadi kayu dan batu..pengawas tak makan org..tak perlu takut..:)

fadh leyanie said...

Rtp Farra Arisha; to produce best dicplne among students in school..strict prfct needed^^

fadh leyanie said...

delarocha: okie la tu ..hadiah pnyapu daripada hadiah berus jamban..hihi:)

fadh leyanie said...

delarocha: okie la tu ..hadiah pnyapu daripada hadiah berus jamban..hihi:)

fadh leyanie said...

Anis Zafirah: pengawas otai la anis ni..berbual tu..berani..^^cakap je kat guru besar..meh join skaki..hihi

eryn edrina said...

gempaklah!!! teringat zaman dulu!!! eryn edrina

JEJAK LU ORANG