Friday, May 27, 2011

AKAUN FACEBOOK DI CEROBOH HACKERS SENGAL BONGAL


AKU LAH SI HACKER TU

Assalamulaikum..alamak macam mana ni..sekarang ni mmg musim hackers berkeliaran
Siapa punya kerja la yang  dengki kat aku…siapakah hacker sengal bongal itu?
Hacker itu adalah..jeng3  fadhleyanie sendiri.
Yeay ! aku dah delete fb aku..korang bila lagi?
Cukuplah sekali aku menempuhi kekecewaan..
Kekecewaan yang memberi  impak besar dalam hidupku..
Kau bukan sahaja pergi meninggalkan aku..
Kau juga pergi meninggalkan dunia..
kata-kata terakhir dari  mu..
“Sekiranya aku pergi dahulu sebelum kau..aku akan menanti kau di pintu syurga”
jom ikuti perbualan aku bersama sugar daddy..

Sugar Daddy :  kau da pikir masak2 sehabis nya nak delete akaun fb?

Yane                 :  ye..nak menyepikan diri.ini keputusan muktamad..

Sugar Daddy :  tapi biar betol..kenapa?

Yane                 :  kerana mmg dari dulu aku nak delete..^^

Sugar Daddy  :  kau ni mmg…bertekad? takkan la patah hati pun nak delete fb..

Yane                  :  bila masa pulak patah hati ? Hati aku keras mana boleh patah..ahakz.
                               aku yang nak delete fb..bukan kau..so chill ok..huhu

Sugar Daddy   : aku mmg la boleh contact kau..tapi dengan fb kan
                               lagi senang nak tau perkembangan terkini..

yane                   : handphone kan ada ? Email pun ade..

Sugar Daddy   : hmm..nak kata apa lagi..bg email

yane                   : so lepas ni..apa2 hal call number or email
                               kat yahoo  violet_chunkt@yahoo.com sentiasa on9 chat..

Sugar Daddy   :  hmm tak dapat la tgk kau update status…kata2 kau yg menusuk                            
                                kalbu.

Yane                   : kata2 aku? Rajin lah datang ke blog aku..

Sugar Daddy    : tapikan yane..kau tak rasa sayang ke? kau da main game dlm fb tu  
                                level  
                                tinggi2 pastu  kau nak delete..tak ke rugi ?

yane                    : …..ok2  aku tak delete..aku deactive.sama jugak macam delete kan?

Sugar Daddy     : lebih kurang..kau bole aktivkan balik akaun ni bila2 masa..

Yane                     : so..the conclusion..deactive.selamat tinggal dunia fb,,

Sugar Daddy     : Sekiranya kau pergi dahulu sebelum ku..
                                “tunggu aku di pintu syurga”

Yane                     : aku meninggalkan dunia fb..bukan duniawi nyata T_T
                                  Hempuk ngan helmet kang..

Pesanan untuk kawan fb : yane minta maaf..kalau korang tengok atau cari nama fadh leyanie tak ada bukan bermakna korang kena block..tapi yane deactive..so..panjang umur berjumpa lagi ^^ ( perlu ke ada akaun facebook?)

86 ,134 blogger sensasi komen:

Liyana Zahim said...

iiumer? which year? in progress of writin novel? btw, wat hapened to u actly? hahaha.. cam paparazi soklan..

shah_pilot said...

huhu ~ baru nk add akak kt FB ~ tk jadi da (~_~)

Misz Jenny said...

perluuuuuuuuuu!!

:: hayati :: said...

sonok tgk pic kt n3 bergerak2,cmane nk wt eh??? sila bg tunjuk ajar...huhu

nanad said...

nak deactivate jugak la ingat..menyepikan diri itu best..huhu

KAMIHIDUP said...

facebook ni ikut penggunaan, ada yang tak perlu, dan ada yang perlu. :)

ekin alias said...

aloh...~

Ija AppLe :) said...

perlu ! err tak perlu !
perlu perlu perlu ! eh tak perlu lah !
hahahhaa ^^,

Made Budi said...

kenapa kok dihapus? kan bisa dijadikan promote ur blog tuh? buat fb fan page aja...hehehe

saiazuan said...

ala2~

muhamad hanif said...

Err, sugar daddy ?

mardhiah ismail (: said...

i hope i boleh buat mcm tu. tapi sampai skrg tak berdaya T_T

Liyana Aziz said...

ada sorang kawan x de fb, dia sgt x suka fb.. hehehehe.. even yana pun penah deactivate..

dolu2 kan, yana guna template ni... rindunyaaa!

MiSz fiFiEyQa said...

Ahaa kadang2 bosan jugak kan fb ni..tapi nk deactivate x leh plak coz it's d only way to c0mmunicate wif clazmate...huhu

MiSz fiFiEyQa said...

Ahaa kadang2 bosan jugak kan fb ni..tapi nk deactivate x leh plak coz it's d only way to c0mmunicate wif clazmate...huhu

ABU said...

ala rugi la game yg dah level tinggi tu..hahaha

delarocha said...

eleh..kejap je tu

3 hari lagi active le balik FB tu

huhu

teyn teyn said...

kenapa lagu kat blog ni mcm sdey je? aduhaii .. hehe ..

hacker mengganas skang ni , nak tnjk pro kot. hehe

hai join here, keep in touch :)

dyanie said...

alahai....deactive...
bt baru le...hihi

Anak Wak Mail said...

la..nape delete akaun fb??xsempat nak add add lagi ni.hihi..

tak penting pon yane fb tu..bagus3x..=)

Syuxer said...

deactivekanla fb..coz ia mencuri masamu..bukakanla bila dirimu rindukan padanya..tapi ianya bukanlah keperluan asas untuk yane paksakan terima ia..yang penting,banyak lagi alternatif lain untuk mengetahui perkembangan terbaru yane..yang penting jadikan fb as port untuk men game heheh..men game city ville tak??

daddyzkool said...

kita sama jer ada akaun FB kerana nak main game free...hehe...

rebecca melessa said...

lorhh..baru nak add kat fb :( salam kenal

mood: frust

cik azeya said...

saye pon nak delete fb. malas dah nak gune. haha.

Ries Lee said...

alaaa, baru jer nak add fb dia.

ibnubaba_04 said...

hoho..x nyesal ke delete fb tu??

rj Etika said...

kalau deactivate fb, paling susah bile nak contact dengan member lama balik. kalau nak contact thru phone pon bukan semua number diorang senang nak dapat. ade sesetengah org rajin pulak tukar number kan. =.="

Muhamad Daleel Mohd Idros said...

http://galeridaleel.blogspot.com/2011/05/thankz-to-fadhleyanie-and-aida-omar.html

thankz....

D_08 said...

hebatttt.....dalam zaman oghang beghebot2 ndak ade akaun pesbuk....ade jugak yang nak deactivate akaun sendighi....salute dengan cik fadh leyanie.....

fierapirot said...

lorh yeke...mcm manelah diorang boleh hack??

d_LA said...

ramai yg delete acc fb skang ni..nape ye??tp dla pun sbnrnya jrg dh update status fb tu tp nak delete rasanya x kot..ssh nt dorang nk bgtaw apa2..mebi tu kptsn yg terbaik tuk fadh..hurmm

merahitujambu said...

xmoh laa delete...pleaseee.hhhhe

Aimi dan Pakcik Hashim said...

eh. aku memang tade fb ko. haha

fadh leyanie said...

Liyana Zahim: fuhh,,jawapan : utk paparazi im ur junior sis,foundation student^^tgh mgarang suke2.. nothing hppnd to me,,saja2 deactive,.:)

fadh leyanie said...

shah_pilot: huhu kamu sudah terlambat dik,,tunggu bulan depan..haha

fadh leyanie said...

Misz Jenny : fb tak perluuuu!! tapi perluuuu!

fadh leyanie said...

:: hayati ::: caranya mudah..yane dah postkan kat entry kamu :)

fadh leyanie said...

nanad :tak deactive pun..haha mnyepikan diri itu best..^^

fadh leyanie said...

KAMIHIDUP: yang perlu tu boleh tau isu semasa..yang tak perlu tu..tak tahulah ..haha

fadh leyanie said...

ekin alias : sobs..:(

fadh leyanie said...

Ija AppLe :) : kamu dalam dilema wanita..haha

fadh leyanie said...

Made Budi : karena sy mmg ingin mghapuskannya..haha malas mau create fb baru.

fadh leyanie said...

saiazuan : elo2..

fadh leyanie said...

muhamad hanif : sugar daddy angkat..haha

fadh leyanie said...

mardhiah ismail (: : bukan senang nak tinggalkan dunia fb..haha payah2

fadh leyanie said...

Liyana Aziz: mungkin sebab dia tidak pernah mngenali dunia fb..hihi

fadh leyanie said...

MiSz fiFiEyQa : yep betul tu..kalau nk harapkan calling2 mmg susah la..fb la cara kita nak tau perkembangan dorg :)

fadh leyanie said...

ABU: sia2 je main game..huahaha

fadh leyanie said...

delarocha: tengah berpuasa dari fb ni..tgklah lama mana nak tahan.haha

ABU said...

:D

fadh leyanie said...

teyn teyn : lagu tu untuk pkcik buta..nanti nak tukar.hati2 dgn hacker,,join kamu juga :)

fadh leyanie said...

dyanie: malas den nak buat baru..:)

fadh leyanie said...

Anak Wak Mail: haha..tunggu lagi 3 bulan baru add..tak pun 3 hari lagi.haha

fadh leyanie said...

Syuxer: kata2 mu itu ada benarnya.
haha..bkn stakat city ville..semua ville main..haha

fadh leyanie said...

daddyzkool : haha..setiap org mmpunyai fb kerana ada sebab tersendiri..termasuklah..game free

fadh leyanie said...

rebecca melessa : lorh..haha salam kenal juga:p

fadh leyanie said...

cik azeya: kalau delete nanti nyesal pulak kang..:)haha

fadh leyanie said...

Ries Lee : buat sementara tak boleh add lagi..haha

fadh leyanie said...

ibnubaba_04 : belum delete lagi..baru deactive..haha

fadh leyanie said...

rj Etika : betul
tu..bukan semua kawan kita bila da tukar phne nmber nak bgtau..sadis betul T_T

fadh leyanie said...

Muhamad Daleel Mohd Idros: welcome dalil :)

fadh leyanie said...

D_08 : haha..itulah namanya manusia..mmpunyai lain pandangan
tgklah lama mana nak tahan deactive

fadh leyanie said...

fierapirot : di hack oleh tuan punya akaun sendiri..haha

fadh leyanie said...

d_LA: mungkin sebab dorg busy dgn dunia luar..haha..fadh tak delete lagi..cuma deactive ..terpikir jugak,,kalau kawan2 nak inform apa2 nanti ssh :)

fadh leyanie said...

merahitujambu : tak delete lagi,,yeay !

fadh leyanie said...

Aimi dan Pakcik Hashim : iya kah..haha

saljihitam said...

hahah ingat kan ape tadi. :D

suha said...

baru ingt nak add fb (^_^)
neway,tq sbb terjah blog cik suha

muhamad hanif said...

nas ahmad - terjah ?

syafeeqa said...

betul tuhh ,,, kemain sekrg ni....
org dokk suka hack fb lahh,, blog lahh..

kne pakai password 9 angka.. huhu

Shiety Myra Chubbyra ;P said...

hacker makin banyak sekarang nie.. ntah ape yg dwg dapat dr keja nie pun xtaw...wat owg sakit ati jer org2 macam nie

ain nadzirah said...

Lame2 FB nie boring gak...huu~

Awan Biru said...

Awan dah deactivate lepas tu activate semula. Facebook ni sebenarnya terpulang kepada individu masing-masing. Kalau ia digunakan ke arah yang positif, memang ia perlu. Jika sebaliknya, lebih baik tidak perlu. Kalau nak berhubung, lebih baik telefon terus. Tak pun berutus telegram atau surat macam dulu-dulu.

Abu Huzaifah said...

errr.. ada akaun fb lagi tak.. nak.. hehe

fadh leyanie said...

saljihitam: sy lah hacker itu..haha

fadh leyanie said...

suha: cik suha..nanti boleh add :)tq jga sudi dtg sini:)

fadh leyanie said...

muhamad hanif : terjah pasangan bermain ice skate ! yeayh !

fadh leyanie said...

syafeeqa: betul..kita semua dlm bahaya..so ramai2lah tukar
password 99 angka utk keselamatan..ngeh3

fadh leyanie said...

Shiety Myra Chubbyra ;P: diorng mendapat kegembiraan diatas kesengsaraan org lain..ish3

fadh leyanie said...

ain nadzirah: tapi ada org tak boring2 dgn fb..huhu

fadh leyanie said...

Awan Biru:berutus surat memakan masa yg lama la awan..email sudah..ahakz

fadh leyanie said...

Abu Huzaifah: akaun fb akan muncul tak lama lagi..ngeh3

HAZWAN17 said...

fb pun dah bosan
selalu on je bukan watpe pun haha

cikida said...

la yeke cam 2..bru nk add..huhu

fadh leyanie said...

HAZWAN17: bersawang dah pun..haha

fadh leyanie said...

cik ida : nanti boleh add bila dah active :)huhu

JEJAK LU ORANG