Tuesday, May 24, 2011

SEMAKIN POPULAR HIDUP AKU TIDAK TERURUS SAMPAI KENA SANTAU





AKU TAK NAK POPULAR  ! HENTIKAN PERBUATAN SANTAU MENYANTAU !


hujan..hujan..turun ibarat sang mutiara menyembah bumi..ASsalamualaikum.. baru aku tahu betapa susahnya jadi orang popular..dulu..aku ingatkan kalau jadi popular ni best..rupa-rupanya tak..nak pegi jalan-jalan pun susah..asyik-asyik orang mintak nak bergambar dengan autograph itu aku tak berapa kisah sangatlah..tapi bila waktu kita tak ada mood tak selesa orang buat macam tu ,amik gambar pun bagi senyuman palsu tak ikhlas..dah tu..bila jalan orang sekeliling pandang macam nak makan kita..bila buat kesalahan sikit semua orang pandang..mulalah nak timbul gossip baru.sebab tu la kena pasang pengurus..semakin popular hidup tidak terurus…
nak online fesbuk pun tak senang..online chat kena sentiasa off..kalau tak layan kata sombong pulak,,tapi mmg serius tak menang tangan nak mnjawab..kehidupan tiada privasi lagi !! huarrggh !!handphone pun kena pasang banyak..satu untuk keluarga ..satu lagi untuk urusan luar..
bila dah jadi popular mula la ada orang dengki..siap pasang bomoh lagi..what the hal?..tak baik la main santau-santau wak KETARI …sy ni hantu hembus-hembus jaga silap haribulan wak ketari kena hembus..tak percaya ? baca ni YANE DI GANGGU HANTU THAILAND * ceh ! bajet aku popular pulak…-_- syok sendiri..


p/s: sebenarnya..semalam yane mimpi jadi orang popular…tu pasal la timbul entri ni..jadi orang biasa lagi best rupanya…J tadi yane buat blogwalking sambil memfollow..jadi follower 666 kalau terbalik jadi 999..dapat entry khas dari CIK NUSHA terima kasih buat anda ..selamat berblogging blogger semua..marilah kita menyokong antara satu sama lain..yeah..

80 ,134 blogger sensasi komen:

delarocha said...

fofular dalam mimpi pun ok

Syuxer said...

kahkahkah..popular dalam mimpi pun ok gak..boleh setting cmner mimpi yang kita nak kan..hehhe

O'gosh said...

nasib baik dalam mimpi..buat suspen je..huhu

Prince Halilintar said...

prince suke jadi org biase dan hidup sederhana je..

Aida Omar said...

adesh!! rasa nye hidup sederhana adalah yang terbaik :)

mOon jOhari said...

pOpular dlm mimpi pOng jadi lah...

nanad said...

nak siiggggnnnn~ ;)

a pis of art said...

untung la..

Awan Biru said...

Popular kat kampung saja. (n_n)

muhamad hanif said...

HAHAHAH, kes mimpi lah ni ?

bagus dapat gak buat satu entri dri mmpi..

missdora said...

mintak jauh.. :)

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

tq cik fadh..

p/s: xper,mimpi pon jdla.. =)

fadh leyanie said...

delarocha: haha..hanya itu yang boleh

fadh leyanie said...

Syuxer: yeke bole setting,,macam tak boleh je..kna panggil doraemon

ain nadzirah said...

susah jadi org popular even dlm mimpi. hee

fadh leyanie said...

O'gosh: haha,,saja nak bikin saspens..:)

fadh leyanie said...

Prince Halilintar: bukan prince popular ke..jadi sederhana lagi senang

fadh leyanie said...

Aida Omar: bila hidup sederhana ..org ramai tak knal kita..xdelah jd perhatian..^^

fadh leyanie said...

mOon jOhari: jadilah moon..kalau kna santau pun dalam mimpi..:)

fadh leyanie said...

nanad : ok2 jap2..nak bg ni..alamak dakwat pula tak da

fadh leyanie said...

a pis of art: mimpi je pun..

fadh leyanie said...

Awan Biru : okie la tu..senang nak cari awan..semua org kg knal

fadh leyanie said...

muhamad hanif : mimpi pon nak di jadikan entry gak,,baru style meyh ..:)

fadh leyanie said...

missdora : kita nmpak je dorg suka bila popular..dalam hati susah..

Nizam Ijam said...

heheheee.. bkn da mmg popular ker?? :P

cikida said...

yeahhh,,yani memg da popular syg..hehe..tumpg hpy ni.=)

cucu umie said...

ingt jadi popular betol akak nie..tpy mmg lumrah manusia. pasti ad yg kurng senang dgn kejayaan sesorng itu dan mula lh nk runtuhkan kerjaya orang

Nora Shahaira said...

huh..masa baca di awalnya..sungguh-sungguh akak nora memikirkan ni artis o pelakon mana si yane ni..sekali..mimpi...
lama tak jenguk yane..akak nora sibuk dan kehilangan lappy..hubby dah jual..huhu..jenguk2 la akak ek

Made Budi said...

Mimpi yang indah hahaha, cobalah bermimpi untuk menjadi orang yang tidak terkenal :)

asfira aminuddin said...

sesekali mimpi jadi org popular syok jugak yangg ;)

Anak Wak Mail said...

bestnya mimpi jadi popular..sy ni nak mimpi jadi popular pon blom pernah lagi.eh, yanie kan dah popular..=)

fadh leyanie said...

Nizam Ijam: ijam..bunyi macam perlik je..hihi tak popular lagi..:)

fadh leyanie said...

cikida: kamu yang popular ..phewwit !

fadh leyanie said...

cucu umie: hahak..bikin saspen jap..mmg org ade 2 jenis..ada yg suka tgk kejayaan org lain..ada yg benci tgk aka dengki..

fadh leyanie said...

cucu umie: hahak..bikin saspen jap..mmg org ade 2 jenis..ada yg suka tgk kejayaan org lain..ada yg benci tgk aka dengki..

fadh leyanie said...

Nora Shahaira: haha..yane jd pelakon..mustahil..kesian akak ssh la nak blogwalking

fadh leyanie said...

made budi : selalu aja sy mimpi jadi org ga popular..haha

fadh leyanie said...

asfira aminuddin: mari kita join mimpi jadi diva..yeah..

fadh leyanie said...

Anak Wak Mail : tak best la mimpi tu..sampai kna santau muntah2 darah..hihi

Republic Aku said...

tiada salah popular,asal jangan terlupa diri itu cukup memadai...

fadh leyanie said...

Republic Aku : malangnya manusia mmg mudah lupa diri setelah popular..

EZAN IDMA said...

haha ingt kene betol td

Dayana AZ said...

klu jd popular on9 pun ti lama2 org knal gak ek ? haha :P . jd org bse2 jela hehe

Ija AppLe :) said...

ohh mimpi..haha
lau ade org santau yane..yane santau la dye balek ! bia same2 rase.. :)

aleen aiden said...

hahah,santau wak ketari xmaenla.xkewl lgsung!abes pesen nasik kangkang camane plak?ok xde kaitan.ha3

ouh iena said...

alahai mimpi ker . HAHA

Mohamadazhan hjDesa said...

mimpi jadi realiti mungkin =)

fadh leyanie said...

EZAN IDMA: hahak..dalam mimpi..mintak jauh kalau kna betul..

mardhiah ismail (: said...

ehehehe suspen betul !

fadh leyanie said...

Dayana AZ: macam kamu lah...dah popular tu..keluar majalah REMAJA..^^

fadh leyanie said...

Ija AppLe :): ha..baek punya idea..sama dapat dosa..kekeke..

fadh leyanie said...

aleen aiden: masyaallah..kewl la santau..nasik kangkang ketinggalan zaman..mmg xde kna mngena..hihi

fadh leyanie said...

ouh iena :ouh..ini hanya mimpi di siang hari//hihi

fadh leyanie said...

Mohamadazhan hjDesa: mimpi mainan tidur..mungkin jugak jd realiti..perasan lbih..hihi

fadh leyanie said...

mardhiah ismail (:: haha..lek lu..cool..

[sutera kasih] said...

laaa..popular dlm mimpi rupanya hehe..tp bkn senang kalo dh popular..xda privasi..smua bnda dibuat, org nk gosip haha

Ries Lee said...

punya la teruja bila sangkakan tersinggah blog selebriti tanpa sengaja. rupanya..

Imran nyambek said...

nak signnn

fadh leyanie said...

[sutera kasih] : popular dalam mimpi sekejap..hihi..kalau org biasa buat ksalahan tak de siapa nmpak mahupun perasan ..

fadh leyanie said...

Ries Lee: rupanya..haha..anda dah kne psiko ..ini bukan blog selebriti:)

fadh leyanie said...

Imran nyambek: nak sign? tunggu album terbaru keluar nanti..hihe

d_LA said...

mmg rimas kalo popular sgt ni..naseb baek mimpi je..hehe

dyanie said...

xfemes pn xpe la...jnj xkaco hdp org hihi....

KAMIHIDUP said...

oh, hai, KAMI follow sini. :)

republik n9 said...

mimpi jadi popular? fuuhh

Nan said...

Wah2.. mimpi jadik polular.. perh~ best 2.. kalau part ken santau 2 xbest.. huhu

Amoi said...

ingatkan u yang kena santau ni

:p

Arief Arf said...

ok la tu dapat jadi popular dalam mimpi.. tapi kalau kena santau dalam mimpi pun sakit gak.
hahaha

HAZWAN17 said...

kalau dalam mimpi dah banyak kali dah jadi popular haha

Amni said...

glamour dah ni... komen pun banyak gilerrr.............. hihi....

amni pernah rasa beberapa situasi...

1) tiba-tiba ramai giler orang add kat facebook... takuttt....

2) bila dah approve... ramai giler nak chat dan berkenalan.. itu sangat betul... status kat facebook berlambak jugak... hihi...

3) blog tiba2 ramai yang terjak dalam satu-satu masa... baru up satu entri, dah bersusun yang jengah... serius sangat takut masa tu sampaikan kena private blog and save dalam draft cerita yang tanak kongsi ngan orang ramai..

4) handphone asyik berdering! Yess... sms bersusun nak kena reply.. kawan yang dah lama menyepi, tiba2 contact... tiba2 ajak keluar...

5) pegi mana2, orang tengok je.. ada jugak terdengar, "oh! Die ni ke yang....."

tapi sekarang, tidak lagi... itu cuma fenomena sekejap sahaja.. hehehe.... tak seronok jadi orang kenal beb! huhu

fadh leyanie said...

d_LA: hihi dla macam ada pengalaman je..^^

fadh leyanie said...

dyanie: betul tu..perbuatan mnganggu hidup orang lain mnyalahi undang2.saman2

fadh leyanie said...

KAMIHIDUP : salam knal..follow kami (kamu) juga..

fadh leyanie said...

republik n9: fuhh..mmg tak best mimpi tu

fadh leyanie said...

Nan : permulaan mimpi je best..pengakhiran..tak best.muntah darah

fadh leyanie said...

Amoi: mimpi saja amoi..hihi

fadh leyanie said...

Arief Arf : tak pernah kne santau real..tapi yg dalam mimpi tu mmg sakit..dan mngelikan

fadh leyanie said...

HAZWAN17: haha..realiti tak popular lagi..ish3

fadh leyanie said...

HAZWAN17: haha..realiti tak popular lagi..ish3

fadh leyanie said...

Amni: komen anda yg paling terpanjang dan terglamour..yeah..

1) tiba-tiba ramai giler orang add kat facebook... takuttt....

2) bila dah approve... ramai giler nak chat dan berkenalan.. itu sangat betul... status kat facebook berlambak jugak... hihi...

3) blog tiba2 ramai yang terjak dalam satu-satu masa... baru up satu entri, dah bersusun yang jengah... serius sangat takut masa tu sampaikan kena private blog and save dalam draft cerita yang tanak kongsi ngan orang ramai..

4) handphone asyik berdering! Yess... sms bersusun nak kena reply.. kawan yang dah lama menyepi, tiba2 contact... tiba2 ajak keluar...

5) pegi mana2, orang tengok je.. ada jugak terdengar, "oh! Die ni ke yang....."

situasi menakutkan yang mmbuatkan hidung kembang..ngeh3..

JEJAK LU ORANG