Tuesday, May 3, 2011

APA WTF TU?? JOM USHA SINONIM WTF TUUTT!!!!



MELAMPAU LA DIA NI….
Abu : WTF wei,,tolong la WTF..
ALI :kau ni pahal ? Gila ke?
ABU : la..aku mintak tolong pun tak boleh ke?
ALI : WTF!!? Kau mintak tolong ?
ABU : Wei…Tolong Fotostat ! aku malas nak cakap panjang2.tolongla,,WTF!

Assalamualaikum ,selamat sejahtera ! panas sungguh cuaca kat tempat yane hari ini ,rasa nak minum ais kacang pulak..sedap betul kalau dapat mlantak ais kacang tgh2 panas nih !…nak cerita pasal ais kacang kah harini ??..oh tidak,,hari ni yane nak story pasal sorang mamat yang agak poyo`s kerana suka menyebut WTF (mencarut)
sikit-sikit @##$%% tambahan lagi bila si mamat poyo`s bengang..makin banyak perkataan  @#$% yang berhambur-hambur keluar tanpa segan silu rase nak tonyoh je mulot tu dengan cili padi..nasib baek la anak orang..fuhh…tak bertamadun langsung..
yane pun terfikirlah nak buat entry pasal WTF,,sebenarnya singkatan WTF ni ada banyak makna,,bukan yang mencarut tu erk,..

NOBITA : ma,baru balik dari pasar ke ? WTF..
MAMA :wahrggh !! kurang ajar anak aku!!!aku tibai kang..lapor pada bapak kau nanti.
NOBITA : eh mama,,leklu..WTF tu where`s the fish?
PAPA :Nobita,,papa baru buat facebook tadi,ape nama fb kamu?biar papa add.
NOBITA :Oh no……WTF papa!!!
PAPA : PANG!! (pelempang maut)
NOBITA  :adoi! Welcome To Facebook ..papa..:’(
DORAEMON :tadi saya kene kejar dengan tikus,,tikus tu lari laju sambil mengilai.
NOBITA : WTF !! WTF !!Doraemon !
DORAEMON : WHAT?? ( perghh..doraemon speaking LONDON!)
NOBITA : Wasn’t That Funny…
Perghh,,amacam? Adakah Nobita mncarut ?sampai kne pelempang ngan bapak dia,kesian Nobita korang jangan buat camni kat rumah kang tak pasal-pasal kene baling sofa ngan mak.ketahuilah WTF itu mempunyai sinonim yang lain..usha JOM !

                World Taekwondo Federation  
                Work Time Fun (PSP game)        
                Win the Future
                When They Fall (band) 
                Worse Than Failure        
                What the Fish   
                Williamstown Theatre Festival  
                Way To Fail        
                Will to Fight       
               Wasn't That Funny          
                Why the Face? 
                Way to Fly          
               Welcome to Facebook   
                Write to File      
                Waking the Fallen (Avenged Sevenfold album) 
                Wow, That's Fantastic (chat slang)           
                What To Fix       
               What's This For?               
                Welcome to Finland       
                Where's the Food?        
                Words That Follow (online game)                            
                Weekly Top Five              
                What the FAQ?
                Welcome to Fun              
                World Trade Federation               
                Where's The Fish?          
                Where's the File (software)       
               Wireless Telecommunications Facility     
                What the February         
                Wow, That's Fun! (chat slang)   
                World Tennis Federation             
                Wrestling Takedown Federation (TV episode title; South Park)  
                Washington Tennis Foundation
                What's This Foolishness                               
                Where's the Fire?           
                Wednesday Thursday Friday    
  
Banyak sinonimnya,,,ni dalam melayu pulak :

WAH..TENGOK FILEM..WEI,,TOLONG FOTOSTAT,,WAD TEPI FISIOTERAPI..WAJAH TIDAK FOTOGENIK,,WAJIB TANYA FAKTA,,WANITA TENGAH FOBIA( yane la ni ),,WATAK TAK FLEKSIBEL,,WASIAT TANAH FAMILI,,WARUNG TOK FUAD (atok kawan punya warung),,WILAYAH TANPA FIRAUN        ..WHO THE FOLLOWERS?? Korang la..so amacam,ade brani nak bagi sinonim WTF sendiri.

WTF       : WHAT THE FADHLEYANIE..

70 ,134 blogger sensasi komen:

qellissa said...

hahaha, baru tau byk lagi singkatamnm WTF..Igt kan WTF tu mencarut jer..hihihi

sweet stalker said...

haha, betul2!! wtf tu tak semestinya tuttt je maksud dye. bnyak lagi benda lain.. :)

Far8 budak baik said...

WTF!!wasnt that funnay!!hahahaha
waaaaa..aku tahu what the fish je...
kah3..kreatif je kau kn..
klo aku ckp cam tu..
mesti dpt pelempang nye kah3

Far8 budak baik said...

WTF!!wasnt that funnay!!hahahaha
waaaaa..aku tahu what the fish je...
kah3..kreatif je kau kn..
klo aku ckp cam tu..
mesti dpt pelempang nye kah3

[sutera kasih] said...

byk rupanya sinonim WTF hihi

Izyan Masri said...

KIHKIH.YANG WELCOME TO FACEBOOK TU SUKA XD

Awan Biru said...

Banyaknya makna. Disebabkan kita terpengaruh, kita selalu melihat sesuatu daripada sudut yang negatif dahulu walhal jika difikirkan, benda tu baik sebenarnya.

Cik Bidadari said...

adoi... terasaa otak dah tepu tgk shotformlah skang nie... heeeeeeeeeeeeeeee... wtf yeak...

SYAFIQ TENGKU said...

WTF??? WOW TO FADHLEYANIE (^^)

r-5 said...

ada lagi satu WTF "Wa Tium Fadhleyani" wkakkaka.

Amoi said...

wtf?

biasanya orang dah tahu itu adalah what the f*** hahahaha

wtff?

what the f*** f****g lol

cikida said...

wahh,,best2..WHAT THE FISH ! hehe..nak la ckp WTF selalu..kui3.sekadar hiburan..=p

cik azeya said...

what the fish. hahaha. :P

yatie Awang said...

haha....tpkan kalau pekena ais cedol lg sedap...

fadh leyanie said...

qellissa: tak semestinya WTF tu mncarut,,singkatan formal pon bole jadik.

fadh leyanie said...

sweet stalker : tak semestinye tutt..

fadh leyanie said...

Far8 budak baik :kau tau ikan je sbb tu what the fish,WTF,,wasnt that funny haha^^

fadh leyanie said...

[sutera kasih]:short form yg sama tapi blainan maksud :)

fadh leyanie said...

Izyan Masri : tak pasal2 nobita kne lempang,haha

fadh leyanie said...

Awan Biru : yang mncarut tu mmg tak baik,.

fadh leyanie said...

Cik Bidadari: haha..otak tepu,,mmg!adoi..sakit kepala

fadh leyanie said...

SYAFIQ TENGKU : haha..bagus tu!

fadh leyanie said...

r-5 :ha..talak mole tium wa ma..

fadh leyanie said...

Amoi : yang tu mmg dketahui umum,,yg kat entry ni ramai idak tau..huhu

fadh leyanie said...

cikida : hah! nak cakap selalu cakap lah,,janji jgn yg mncarut cencorot tu..haha

fadh leyanie said...

cik azeya : wasnt that funny haha..:)

fadh leyanie said...

yatie Awang : tu la..tgh cari mamak cendol la ni..tak muncul2 lagi..hihi

AkuMuzikFilem said...

haha gila kelakar. buat sendiri ke ni? kreatif.

muhamad hanif said...

WTH ? what the HANIf..wakakaka,,

Fatma Diyana MB. said...

wahh. bestnya. baru tahu. haha.

saya follow sini. thanks btw. hee :))

Syuxer said...

hahahha...geliga la otak awak ni...WTF ni tetap boleh timbulkan salah faham coz dorang ni ingat mencarut..kalau semua orang boleh berfikiran WTF(what the fabulous) cam awak,dunia konfirm cool je memanjang heheh.:)

Zuraidah said...

Keh keh keh.

Orang ni, macam2 ek? Takut salah tafsir je. Huhu.

HAZWAN17 said...

WTF la no plat kereta tu kata ahmad kepada ayahnya...

Miss Tira said...

Dengan kata lainnya jangan malas nak cakap ayat penuh. Hahaha. Takut disalah ertikan nanti. :p

fadh leyanie said...

AkuMuzikFilem: wahaha..yang melayu buat sendiri,yg english ade websitenye!^^

fadh leyanie said...

muhamad hanif: WTH WTH..MHI malaysia hari ini..wahaha

fadh leyanie said...

Fatma Diyana MB.: sy pon baru tau,,hihi welcome.

fadh leyanie said...

Syuxer : geliga sikit je,pasal minyak geliga dah habes,haha..kalau dapat email msg ade WTF kne tanye si pghantar ape maksudnye,haha

fadh leyanie said...

Zuraidah: orang ni macam2,,kalau yg slalu guna WTF ni xbetul la otaknya.

fadh leyanie said...

HAZWAN17: gempak plat kereta bapak Ahmad,bnyak makna tersembunyi..haha

fadh leyanie said...

Miss Tira : kita mestilah mnggunakan ayat yang penuh untuk keselamatan bersama..^^

r-5 said...

hahaha, wa talak tium cuma bagitaw short form maa..hahaha

LediScaLateSss said...

WTF!!!
Well That Funny!hahaha .. .

deDetz said...

hehe bahaya ni nak guna WTF..
sy dah follow blog ini yea..
salam persahabatan & keep in touch =DD

アヌム ちゃん~~ said...

Salam.nice blog :)
Feel free to read my new entry @ frommetoyou~
(^____^)

ruby zaizi said...

huhu..lain kali jangan pikir yang xelok je kan ^^

ruby zaizi said...

huhu..lain kali jangan pikir yang xelok je kan ^^

fadh leyanie said...

r-5 : iyala..satu malaysia..haha

fadh leyanie said...

LediScaLateSss: haha,,good...^^

fadh leyanie said...

deDetz: thank u..^^

fadh leyanie said...

アヌム ちゃん~~: i readi it already its about vacation,,nice !

fadh leyanie said...

ruby zaizi : positif !! no negatif..haha

lilypelangi said...

haha . nice ! jop WTF banyak . hehe

aleen aiden said...

wei tolong fotostet tu yg palin xbley blah.ha3

beluncas ^.^ said...

yaeahh ,, kite pun salu sebot what the frog depan mbe2 . hAHHAH . \

fadh leyanie said...

lilypelangi: banyak lagi,,cuba search msti jumpa bnyak..haha

fadh leyanie said...

aleen aiden: mamat tu punyelah pemalas..ade ke patut cakap short form ngn mmbe..wahaha..

fadh leyanie said...

beluncas ^.^: WTC..wow thats cool..ong2 what the frog..haha

Miza Yusof said...

HAHA. banyaknya WTF :)
terima kasih berkongsi :)

fadh leyanie said...

MY : banyak2 patut di kongsi ramai xtau..huhu

Khairil said...

WTF...hahaha kreatif la awak ni...

fadh leyanie said...

kahiril : kreatif kah,haha..tq ..nandri,,toche..arigato..

Ihsan Arifin said...

ish ish ish ckp la WTF klu berani rotan kang ;D

Ayie said...

erk.. WTF..?? hahahaa

sarah mohamad said...

banyak maksudnya. tapi kena orang fikir tentang teeeet saja. hiks

fadh leyanie said...

Ihsan Arifin : WTF WTF WTF..wow thats cool..bawak rotan ! haha

fadh leyanie said...

Ayie: rotan Ayie !!

fadh leyanie said...

sarah mohamad: teeet..tut tut..haha

FurBall said...

bagus gler!!!!

fadh leyanie said...

FurBall: haha..bagus! tq

JEJAK LU ORANG