Saturday, April 30, 2011

TEMU BUAL DENGAN ORANG UTANS :KORANG INTROVERT ATAU EXTROVERT ?


Assalamualaikum uols,,hola-hola..hye-hye !!
korang pernah mengalami kesedihan tak? tipulah kalau korang kata korang tak pernah mengalaminya kan,,maharaja lawak,badut yang selalu menghappykan orang pun pernah mengalami kesedihan.Persoalannya,apakah korang yang mengalami kesedihan ini akan menceritakan kesedihan korang dalam erti kata lain story morry kisah sedih korang kat orang lain.ya..ada manusia suka berkongsi kesedihan ..ada manusia lebih suka memendamkannya sendiri...manusia yang suka memendamkan perasaan ni kita panggil introvert ..melalui subjek psikologi yang yane belajar:orang jenis ni lebih tertarik kepada kehidupan dirinya sendiri ,dia tidak suka bersosial huhahuha dengan org lain,tak suka campur hal orang lain.dia juga seorang pendiam,tetapi jangan ingat golongan jenis ni tak ada kawan,,mereka ada kawan dan mereka hanya rapat dengan sahabat akrab yang di percayai.walaupun pendiam bukan bermaksud mereka pemalu..nampak je pemalu,penakut,,tapi jangan di cari pasal dengan mereka..(jangan di sangka air yang tenang tiada buaya) Mereka yang jenis introvert ni kadang2 di sebabkan faktor sekeliling dan tekanan...Mereka yang introvert ni tersangatlah sensitif kadang2 gurauan orang lain terhadap mereka untuk suka2 boleh "tersentap perasaan" (sakit hati).

Apa pulak definisi bagi extravert ? : ha..mereka yang jenis extravert ni lebih kepada dunia luar,mereka lebih peramah dan suka berkongsi pengalaman cerita suka duka dengan orang lain
Golongan extravert ni tak boleh hidup tanpa kawan.mereka akan rasa diri mereka tak lengkap tanpa kawan.Mereka suka ketawa.berani mengutarakan pendapat meskipun tau pendapat mereka salah.Mereka suka mempertahankan diri mereka.Tetapi apabila di beri tanggungjawab untuk melaksanakan sesuatu perkara contohnya assignment atau kerja sekolah atau kerja office yang berlambak mereka akan rasa terbeban,,,pendek citer orang yang jenis introvert ni lebih mysterious dan mereka yang extravert ni jenis happy go lucky..





nak tau fakta tak ?? When a person cries and the first drop of tears come from the right eye, it's from happiness. But when the first roll is from the left, it is pain.. -Psychological Fact

45 ,134 blogger sensasi komen:

muhamad hanif said...

waa..senyum palsu ke ? awat dengan orang hutan ? buatla dengan rusa ke.ayam ke?kehkeh.

tokwan muda said...

bestlaaa...pandai org utan tu tanya;p

cik hemo hemo said...

kekadang rasa macam extra vert . tapi en , air mata keluar serentak . so pain ngan happiness la tu kot . kehkeh

fadh leyanie said...

hanif : senyum palsu blaka,haha..time nak buat temu bual ayam ngn rusa lari berkeliaran,org utan yg sudi

fadh leyanie said...

tokwan : yang tanya tu buka org utan,tapi orang? benar2 orang,haha

fadh leyanie said...

cik hemo hemo : saya mmg rasa awk extravert,,xsesuai introvert!hemo2

miss shark said...

saya nak jadi introvert lah. haha.. misteri sikit ;) physco.

Miss Tira said...

Ouh baru tahu ni pasal Extrovert dengan Extravert tu. Soalannya adalah, apa nama Chimpanzee tu. Nampak kiut laa. Haha :D

Izyan Masri said...

BABY TU PUNYA SENYUMAN PALSU PALING SCARY XD

Syuxer said...

owh..ni info menarik..x tau la plak saya pasal 2 kategori yang dipanggil introvert dan extravert tuh..baru saya tahu andai air mata sebelah kanan kuar adalah hepi..dan sbelah kiri adalh siksa..yang x kuar air mata tuh memang kejam ar xde perasaan hahaha..

nice info..dapat ilmu ari ni..:)

Far8 budak baik said...

waaaa..lebih kurang je pic tu..
hahaha =p weh weh..
benda mcm ni pun kau belaja..
pehhh..kdg2 extavet
kdg2 introvet hahaha

sweet stalker said...

yana..atien tengah sedih..:(

fadh leyanie said...

miss shark : jadi psycho tdur ngan kucing..meow2..haha

fadh leyanie said...

miss tira : persoalan yang bernas,,lupa nk gtau nama dia.nama dia KOKIKU,^^

fadh leyanie said...

izyan :kesian kat baby tu terpaksa senyum,wahaha

fadh leyanie said...

Syuxer:xde pulak pasal info xkuar air mata tu mmg kejam,haha itu info sesat>_<

fadh leyanie said...

Far8 budak baik: kau tidak tahukah,dia tu adik aku.haha

fadh leyanie said...

sweet stalker: atien patut gembira !

LediScaLateSss said...

anti gle ngan psycho,,
susaaa kot. . .ekekkee. .. :)

LediScaLateSss said...

anti ngan psycho !
susAa kot..ekeke . ..

lady dayana. said...

huhuh tak pasan lah plak belah mana yg slalu kuar. hehhe. :P

Cik Nyna said...

extravert =)

NADIAH KZAMAN said...

tula rsenye mcm ade dua-dua je sebab kdg2 kita kene introvert n ade mase kite perlu kadi extrovert..=)

Anis Zafirah said...

Wah3, hebatnya berbual dengan org utan,, btw, anis baru taw fakta yang last sekali tu :)

HAZWAN17 said...

saya orang camne erk
kadang introvert kadang extrovert kot
kalau camni..orang jenis ape pulak ye.. half-half haha

Wani said...

haha . saya suka pendam2 :))

fadh leyanie said...

LediScaLateSss :bukan sahaja susah,,malahan bahaya :)wooo

fadh leyanie said...

lady dayana.:nangis skang,pastu tgk cermin belah mane kuar air mata..huhu^^

fadh leyanie said...

Cik Nyna : peramah ni :)

fadh leyanie said...

NADIAH KZAMAN: betul jugak tu,ianya tgk situasi :)

fadh leyanie said...

Anis Zafirah : walaupun bahasa dia xbape phm ..best dapat cakap ngn dia,haha

fadh leyanie said...

HAZWAN17:intro+extro=inextro,haha

fadh leyanie said...

Wani: awk suka pendam2 maknanya awk intro,,jgn pndam2 nanti meletop !

Made Budi said...

hahaha......., lucu sekali. Kalau orang utannya extro atau extra?

cikida said...

hehe..sy ekstrovert terlebih cket..ngeh3..kite pon belaja bende ni..awk budak kaunseling ea?

r-5 said...

saya sangat suka, apa yang dipaparkan tentang apa yang tersurat dan yang tersirat dihati~ tribute to orang utan. hehehe. *quote yang menarik hari ni, when we sad cry a river make a bridge and get over it~! nice!

fadh leyanie said...

pak made : org utannya,,barangkali intro,,haha

fadh leyanie said...

cikida: terlebih??maknanya awk kne makan ubat ni,,sy budak h scincs,bakal major psychology insyaallah..

fadh leyanie said...

r-5 ; aik! xadil ni org utan je dapat nama..

Ihsan Arifin said...

orang utan cumil :)

SYAFIQ TENGKU said...

amBoi..kelas pengantar psikologi di situ

[sutera kasih] said...

sy ada kedua-duanya tu hehe

fadh leyanie said...

SYAFIQ TENGKU: itu fakta..bukan auta..haha

fadh leyanie said...

Ihsan Arifin : comelkah org utan itu..mmg comel ! ^^

fadh leyanie said...

[sutera kasih] : awak macam hazwan17,intro+extro=inextro,haha

JEJAK LU ORANG