Tuesday, April 26, 2011

mana mina dapat cangkul nak gali kubur?Xkan la daging manusia sedap?Mana mina dapat pisau nak potong daging tu?nak siat kulit lagi..






Hobi sejak kecik menulis dan bercerita..paling suke bile cikgu skola bagi karangan jenis cereka,xkisahlah pasal ape pon..
mulakan karangan anda dengan.."aku ternampak api lalu...""ketika hujan lebat kamu sedang menanti ketibaan ibu kamu di sekolah,ceritakan detik itu "
cerita sedih,lawak seraam semua yane taram ikut sesedap rasa.dulu masa zaman sekolah rendah 
yane selalu datang awal pagi,
langit pon xcerah lagi..
datang pagi2 terus duduk kat kantin..duduk dengan 3-4 orang kawan,,lepas tu mula la bukak cerita..zaman tu xreti nak gossiping pasal orang lagi..budak2 la katakan,,cakap pasal bukak cerita,tau tak cerita ape yang d bukak? Cerita hantu..hee..mmg hobi yane mereke cerita hantu..nak dipendekkan cerita yane jadi tukang karut kat skola rendah..asal datang pagi2”leyanie..cerite la cerite hantu..ktorng nak dengar”dengan brsemangat waja yane akan bercerite dengan dorg secara spontan(xkan nak tgk buku plak )sambil mmbulatkn biji mata,,asal ape yang keluar berlegar2 kat otak nih itula yang yane lontarkan lantak la merepek ke merapu ke hentam saja labu!…dan ade diantara dorg yang percaya bulat2 cerita yane meskipun yane cakap kat dorg di akhir“cerite tu xbetul pun okey, kite reka2 je”sampai dorg takut nak pegi tandas ..ni ade suatu kisah yang mmbuatkan sorg kawan yane nangis ..mase tu umur 10 tahun darjah 4.sampai kini yane ingat kisah tu,,mane taknye dah buat orang menangis!,.nasib baik mak n bapaknye xjumpa yane kalau tak mampuih la yane kne cuci.kisahnye begini..pada suatu hari ,makcik salmah memberikan duit kepada Mina dan mnyuruh mina mmbeli 2 kilo daging.selepas mngambil duit itu..mina pon pergi la ke kedai daging..semasa berjalan2 ke kedai daging mina singgah di kedai video game dan bermain game di situ sampai la duit yang makcik salmah bagi untuk di belikan daging habis di gunakannya ..bila duit da habis macam mana nak beli daging yang mak kirim,,fikir mina.lantas mina ke tapak perkuburan lalu mengorek kubur dan mngambil daging manusia sebagai ganti daging yang mak mina suruh beli..dia pun balik ke rumahnya yang berada di tingkat 4..lepas tu mak mina pon masak la dagingtu..(daging manusia) mak mina pon kata “hmm,,sedap daging ni” mina langsung tak sentuh lauk daging tu.tibalah waktu untuk tidur..masa tu jam menunjukkan 12.30 malam..orang lain semua sudah tidur ,tinggal mina sorang je yang tidak dapat mlelapkan mata akibat rasa  bersalah menggali kubur orang…malam tu mina rasa seram sejuk sangat..terngiang2 suara mayat meminta dagingnya di pulangkan semula..tingkat 1…”mina..mana kau mina..pulangkan daging aku..”tingkat 2…”mina mana kau mina aku cari kau ni..pulangkan daging aku..”tingkat 3…’mina..mana kau mina aku nakdaging aku…” tingkat 4…”mina ……mana kau mina..aku datang ni..pulang kan daging aku…”bilik mina..”mina..pulangkan daging aku HARRRGGGHH!!!!!!!!”
Sampai kat part akhir2 cter tu yane sergah dorg,,cube bayangkan daripada nada suara yang perlahan berunsur saspens..tiba2 mninggi! Apakah korg akan terkezut al beruk?semestinya..smpai sekarang lah hobi itu masih ade dalam jiwa ..tapi yane xcerite kat kawan sebaya la…skngkan da umur19..kang xpasal2 kawan2 cop yane sbgai budak mereng (gelaran budak psycho dah dapat pon)...kalu nak story morry pon yane story kat kawan adik2,,tu pon mase bekalan elektrik kat kawasan perumahan yane terputus…kumpul dalam 7 orang letak torch light bawah muka dan mulakan story..seronok dapat layan budak-budak sambil mndengar lolongan terpekik pekak dorg.argggh!!”siapa sentuh bahu aku?”
Kalau nak ikutkan ..cter tu langsung xlogik,xmasuk dek akal..mana mina dapat cangkul nak gali kubur?takkan pakai tangan kot..xkan la xde orang Nampak mina gali kubur tu? Xkan la daging manusia sedap?Mana mina dapat pisau nak potong daging tu?nak siat kulit lagi..xlogik.pelbagai persoalan bermain di minda..-the end-

30 ,134 blogger sensasi komen:

O'gosh said...

huh..baca siap lagu pun ala2 keliwon...haha..seram lak akak dibuatnya..

cik hemo hemo said...

ngehehe . memang tip top ceta nihh . cik hemo suke dengar ceta hantu , nak nak kat asrama . best !

fadh leyanie said...

kak ogosh : jangan bace cerite ni pade mlm keliwon..huuu..haha

fadh leyanie said...

cik hemo hemo : haha..serupa la kita,,walaupon ctar tu mgarut,ttp akn ku dgr.

Made Budi said...

hahaha..cerita khayalnya inspiratis sekali my dear. I love so much your articles.

Ditunggu lagi cerita yang lain ya

Far8 budak baik said...

weh wehh..dak uia kahh???
aku pun..gombak kh??
ahaha..
boley jumpe ni hak3

Schubert Serenade said...

haha....lagu blog olschool gilaa...haha..btw saya juga suka bercerita..siap wakil sekolah lg dalam pertandingn bercerita masa sekolah rendah..ahakss..tapi tulis karangan memang ANTI giler!!hehe

fadh leyanie said...

made budi:thank u pak budi ,kamu punya artikel juga bagus bangat deyh.mnarik!

fadh leyanie said...

Far8 budak baik : adakah aku bdk UIA?ye..bole la gathering pasni

GiveAsh said...

aku kompom tekejut berok hahaha..

fadh leyanie said...

Schubert Serenade: olskol tu yang best,tenang je dgr.haha..pro la Schubert Serenade,siap jadi wakil..weewit !

fadh leyanie said...

giveash :haha..kalau camtu ko xbole dgr cter aku!kang jadi berok.

Syuxer said...

hahah crite seram diselangi dengan bunyi2 pun agak seram..bebudak time tu dah x pikir dah logik ke x...hehhe..dalam kepala orang dah terpikir camner rupa mayat cari mina tuh..heheh..

Izyan Masri said...

HUHU.CITE HANTU NI YANG TAKUT NI.NAK BANGGA JAP.FOLLOWER KE 600 IALAH : IZYAN MASRI ! XD

miss shark said...

hihihihii.. bukan senang nak dapat tittle 'budak phsyco'.. err, ye ke?

hahahaa ;D

Anonymous said...

sampai takleh tido la jawabnya
lebih2 lagi kalau duk asrama masa sekolah

[sutera kasih] said...

hehe penah dulu msa kt hostel, member2 suka bg kena ceta seram, then hjg cerita, sergah kt kitorg..hehe

Miss Tira said...

Perkara yang tak logik itu adalah misteri dan misteri itu selalunya menjadi tanda tanya. Tu yang best tu. Huhu.

HAZWAN17 said...

dulu memang feymes cite macam ni
cite hantu last-last sergah orang..
pastu gelak-gelak tengok dak2 lain melompat sebab terkejut

Aida Omar said...

imaging dia mmg dasyat..hehe

fadh leyanie said...

Syuxer: mmg pon,budak2 akal cetek lagi..logik ka,,xlogik ka.dalam otak hantu..hantu..hantu..haha

fadh leyanie said...

Izyan Masri : yeay 600 suda! tq izyan!

fadh leyanie said...

miss shark : senang je nak dapat title tu..dengan hanya melakukan bnde pelik lagi aneh.haha

fadh leyanie said...

Anonymous : tq sudi mmbaca..mmg betul syok gle kalo dok asrama cter2 hot hantu.,pastu nak g tandas kne bteman 4 org

fadh leyanie said...

[sutera kasih) : budak2 hostel mmg bgitu..trmasuklah yane.mnakutkan org no 1!^^

fadh leyanie said...

Miss Tira : betul jugak tu..misteri ada dmana2 huuu..

fadh leyanie said...

HAZWAN:ni msti hang pnh buat kat org laen ni..haha

fadh leyanie said...

Aida Omar : imaging nya mayat berkain putih..huu..

IDEAlogyc Admin:Al-Hadi said...

haha...skang ni memang musim cite hanto...je ek..hihi

fadh leyanie said...

idea :betul cter hantuuu je..hindustan da xdak:)

JEJAK LU ORANG