Sunday, May 8, 2011

KENAPA LELAKI TAK BERAPA KACAK DAPAT MAKWE,TUNANG,ISTERI CANTIK





First of all..assalamualaikum wbrkt..salam sejahtera..bertemu kita sekali lagi dalam blog koshikuyanie empty diary…
Melalui pemerhatian yang telah di buat,,jangan main-main tau..sebelum buat entri ni siap buat research lagi,Tanya pendapat kaum hawa..dan jugak adam
Merujuk kepada tajuk di atas,mengapa,bagaimana jejaka2 yang kurang tertarik pada wajahnya
Mempunyai kekasih yang cantik.?
Nak tahu rahsianya?..jeng..jeng..jeng..cepat2 amik buku nota salin!
Kebanyakan dari kaum hawa memang hakikat sebenar siapa tak sukakan kalau pakwe dorang kacak,bermuscle,jambu lagi bergaya ala2 pelakon korea asyik2 pelakon korea..boleh la nak bangga diri..pakwe aku hensome tu..
Hensome?Sejauh manakah kehensomemannya..selalunya orang yang muka kacak2 ni ramai peminat tegar..mesti ada jugak di kalangan peminat tegar ni yang muka cantik2..tipulah kalau korang (lelaki) tak layan aka sombong dengan peminat korang..betul tak?dah orang suka..takkan nak menyombong pulak,,tup2  awek cantik pulak tu yang minat korang..meskipun dapat amaran dari makwe,tunang atau isteri..korang akan tetap berhubung dengan peminat tegar,sebab tu la setengah daripada perempuan berpendapat..lebih baik aku ada yang tak berapa kacak,,tak ada la orang nak kacau,,senang hidup..seperti situasi di bawah..BAHAGIA NYA..BAHAGIA NYA..sengal..




Selain dari itu,ada juga yang berpendapat lelaki yang kurang kacak dapat menarik perhatian wanita kerana perilakunya,,contoh..bermanis mulut,pandai jaga hati,berbudi bahasa,penuh kesopanan and so on..brbanding dengan lelaki yang kacak..kesopanan ni kureng sikit..dia piker dia hensome jejaka Malaya terakhir,..perangai pun agak hampeh makwe keliling pinggang,,contoh bawak kereta bukan main laju..ala2 drifter gitu,,pastu langgar orang..bukan nak bawak pegi klinik di tinggalnya begitu..ish3 tak patut ni..harap rupa je ada.adab xdak.
Bukan itu sahaja,rata2 lelaki kacak mempunyai pendidikan agama yang tipis,,ye la ..muka da kacak tak ingat Tuhan dah..nak ikut style barat,,clubbing,arak and so on..perempuan juga..antara lelaki kacak tidak berduit dengan lelaki tak kacak tapi berduit yang mana mereka pilih?
Mereka akan pilih yang berduit,,memang betul ade pepatah mngatakan duit tak dapat beli kebahagiaan tetapi tanpa duit memang susah..
Contoh..: takkan asyik perempuan je nak belanja makan,,takkan asyik perempuan je yang topupkan nmbr llki..kena sama-sama adil la.
Education,.bagi perempuan kalau boleh mereka nak lelaki yang lebih ,higher education atau sama taraf dengan dorang…takkan la perempuan yang berilmu nak bakal suami penagih dadah..betul tak…ada jugak yang tak kisah pasal education ni,,even tak sama taraf asalkan perwatakan lelaki itu baik,kesimpulannya bukan semua lelaki kacak itu jahat…rupa paras dan perwatakan,perwatakan perlu di utamakan terlebih dahulu.ade sebarang pendapat?

P/s: perempuan tahu tau bila lelaki menipu.perempuan tak suka lelaki minta duit dari mereka.
Tak hairanlah ramai wanita melayu yang jatuh dengan awang hitam lantas mnjadi keldai dadah..atau lari mengikut jejaka Lombok..semuanya hanya dengan kata-kata..lelaki jugak harus berwaspada dengan perempuan yang kaki shopping bukan dengan guna duit sendiri..tetapi mngunakan duit lelaki..pokai-pokai..botak-botak..!!!

85 ,134 blogger sensasi komen:

delarocha said...

ermm..jodoh masing masing2

ada jugak klu diperhati, suami isteri raut wajahnya seakan akan ada persamaan

maklumlah, pasangan setiap lelaki itu kan dijadikan dari tulang rusuknya sendiri.

Jay said...

andai seorang lelaki itu kacak n beriman,lebih baik daripada muka hensem tapi mainkan perasaan perempuan.:)..perempuan bukanlah boneka yg takde perasaan.Kan lebih baik kite jaga hati perempuan ni sebagai satu tanggungjawab yg mesti kita lakukan.:)

beluncas ^.^ said...

oppps,,, hihihhiee ,,

Syuxer said...

pakai minyak pengasih kot hahahah..orang pi ikut jantan pi lombok tuh satu hal..yang jadi keldai dadah satu hal..aishhh..ni mesti kaki baca novel ni..mudah sangat tangkap cintan dengan kata2,.huhu

mr pot n mrs lat said...

agree sangat sangat lahh . .
btw ,
lelaki hensem selalu fikir yang dorang cam bagos sangat . .
haha ~
lagi satu ,
awak ade silap eja lahh . .
'tuning' ?
bukan tunang ke ?
hehe ~

: MRS LAT (:

Liena Cutez said...

lelaki skrg ensem ke tak, tak sumer yg dier ckp boleh percaye...huhu

cheqwa said...

hui,memang apa yg yanie tulis ni ada betolnya..kekeke.lelaki lambok?nauzubillah..

fadh leyanie said...

delarocha: yup betul tu..raut wajah mereka seakan sama..:)

fadh leyanie said...

Jay: wah..itu dia,,jay sudah berkata2..cair hati wanita..haha

fadh leyanie said...

beluncas ^.^: opss..terlebih suda..haha

fadh leyanie said...

Syuxer: pakai minyak dagu tok moh..
tu yang jatuh hati tal tentu hala..haha.kurangkan baca buku novel..

fadh leyanie said...

mr pot n mrs lat : yes..betul2 tapi bukan semua begitu..kecik hati mereka yg kacak..dah tukar kpda tunang,tq

fadh leyanie said...

Liena Cutez : kata2 manis tu bahaya..:)

fadh leyanie said...

cheqwa: ni kes menaip laju..lambok bubur lambok cheqwa..lombok..jejaka lombok..:)

muhamad hanif said...

err, saya tak kacak..so nnt mesti boleh dpt isteri cun kankankankan !

kahkahkah !

COTTON LADY said...

tuhan tahu pe yg trbaek utk kiter.sbg hambanya kiter kna terima jer n brsyukur ^.^.xgtu~hehehhe

HAZWAN17 said...

syukurlah daku kurang hensem..boleh dapat isteri cantik la macam ni erk hehehe....

Bella Bell said...

jodoh pertemuan di tangan tuhan..hehehe!!~

^__^v

Zuraidah said...

Meahaha. Fadh, boleh jadi doktor Cinta kita tak? Ngeh3.

*Semua tu bergabtung dengan individu kan? Cantik luaran tu semuanya subjektif.

Jay said...

mana ada cair.hehehe:)

cheqwa said...

hahahaa...eh,silap sudaa..gelimat tol lelaki lombok,tp bubr lambok sedap! ;)

Lya AsyLya said...

kalu da jodoh kn...
tak ke mana.... :)
suke entri ni.. :)

zati embong said...

itulah,cukuplah sedap mata kita yg memandang O.o

HonEyBuNNy said...

bila dah jodoh...cantik or hensem pun nampak sempurna di mata pasangan tu kan...;_)

Awan Biru said...

Baik buruk seseorang itu, kalau dah jodoh nak buat apakan. Kalau lelaki kurang kacak mendapat pasangan cantik, itu sudah rezeki diakan. Sebab dalam hati wanita, mereka lebih mementingkan hati daripada rupa paras lelaki tersebut.

ieqa said...

Betul, setuju!
Kalau hati dah sayang, muka tu campak tepi je.
Yg penting hati tu, kene ikhlas & jujur. Auwwww ;)

Made Budi said...

yang saya tahu ketampanan pria itu relatif bagi perempuan/wanita.

handsome bagi wanita satu belum tentu handsome bagi wanita yang lainnya.

yang baik itu handsome diluar dan didalam hatinya. dan tidak suka mempermainkan wanita.

cikida said...

haha,,baru2 ni pon ida penah dgr kawan2 ckp pasal ni..kalau laki x ensem mesti dpaat gf yg cntik plus cun..hehe..ape2pon jodoh d tgn Tuhan...hhe..=0

cik sakdi said...

muke hensem2 mcm mamat korea memag la minat, tapi bukan utk dbuat laki. carik biasa2 je suda.asalkan laki tu tak malu dibawak jalan.hehe

amna said...

jodoh ketentuan di tangan Allah :)
lagi satu, setiap insan ada kekurangan dan kelebihan masing-masing. kalau jodoh kita bukan dalam klgn mereka yang ada 'ciri-ciri' yang kita inginkan, carilah kekuatannya dr sudut lain. mesti ada ^^

selamat berhujung minggu :)

Miss Tira said...

Perempuan suka lelaki simple tapi mempunyai akal yang matang. Selamat hidup rasa. Hehehe.

fadh leyanie said...

muhamad hanif : wahaha..berdoa banyak2 anip ^^

fadh leyanie said...

COTTON LADY : saya sokong 100% pendapat cik !

fadh leyanie said...

HAZWAN17: tak semestinya..kalau perangai tak elok pun tak jadi jugak..:)

fadh leyanie said...

Bella Bell: semua Allah yg tentukan...:)

fadh leyanie said...

Zuraidah: nak fadh jadi doktor cinta,,bole2 no hal..:)

fadh leyanie said...

Jay: eleh jay ..malu2 kucing ^^

fadh leyanie said...

cheqwa: nak bubuq lamboq free..tunggu Ramadhan nati :)hee..sedap2

fadh leyanie said...

Lya AsyLya : terima kasih ku lya :)

fadh leyanie said...

zati embong: betul..betul..:)

fadh leyanie said...

HonEyBuNNy : sebab tu orang kata kentut pon bau wangi..^^

fadh leyanie said...

Awan Biru: betul tu,,yang memandang paras rupa itu hanya bersifat sementara berbanding dengan hati.

fadh leyanie said...

ieqa: auwww..! romantisnya ayat mu :)

fadh leyanie said...

Made Budi,yes made,benar itu..setiap org mmpunyai pndapat yg berbeda.

fadh leyanie said...

cikida: dalam LRT yane slalu usha couple2..kalau yg sorg camtu..yg sorang lagi camni..:)

fadh leyanie said...

cik sakdi: kalau hnsome sangat malu nak bawak jln,semua usha..haha

fadh leyanie said...

amna : nasihat berguna..selamat berhujung minggu jugak :)

fadh leyanie said...

miss tira : like ur cmmnt :"Perempuan suka lelaki simple tapi mempunyai akal yang matang. "

Ihsan Arifin said...

wahhhh ! saya x handsome, best lah dapat bini cantik nanti :D

Alin said...

sy cuma boleh tggu jodoh jela :')

[sutera kasih] said...

betul tu, kalau diperhatikanlah kan, bini lawa, laki kureng..tak pun, bini kureng, lakinya ensyem huhu..tp smua tu bergantung dgn jodoh masing2 kan..msti ada sbb jd cmtu hehe..sbb tu lah kureng digalakkan utk publish byk2 gambo pasangan masing2 sbb nnti, tak pasal2 bagi saham dosa kt org yg tengok gmbr2 tu, cz konfem org akan cakap2 huhu

Far8 budak baik said...

hahaha..agak2 sikit..
pempuan ar yg selalu
minta topup mcm2..dulu duit dlm poket ni londeh je selalu..skrg x dh..
haha =p

a pis of art said...

btl la tu.. rase mcm nak tembak je lelaki yg xkacak tu.. =P
lagu 15juta best..

D_08 said...

betoi le tu......
bio muke bughok tapi berbudi bahase...kewangan stabil....
daghi muke hensem....tpai budi bahase out.....sengkek pulak tuuu....

P/S: tapi please le...jangan le cgahi oghang lombok ato awang hitam....nanti meghane kaum hawe jugakkk...bukan le awok kat semue....tapi banyak yang kite dengo dah kan???

A i n n u r A f i f f a h said...

betul gak kan. slalu perasan awek cun pakwe muka hampeh. haha.

lady dayana. said...

haha memang betul pun. jodoh kita tuhan jer tahu! tp klu dapat yg nsem mesti rasa heaven gila. hihi
;p

Prince Halilintar said...

pendapat prince pulak, kecantikan dalaman(iman dan hati) klu dijaga dgn betul insyaAlah cantik juga luarannya(sedap memandang)...mmg xdinafikan kecantikan mendorong sesorg utk terpikat tapi utamakanlah yg ade agamaNya..

gigiAriEma said...

haha..jdoh semua tu menjadi kebetulan..

byk kena sbr la sape yg dpt laki kck tu..hihii

fadh leyanie said...

Ihsan Arifin :haha..berdoa2 banyak2,jgn tgk rupa je^^

fadh leyanie said...

Alin: hihi..tungguuu....:)

fadh leyanie said...

[sutera kasih]: yane pon perasaan semua tu,,tapi mmg dah jodoh Allah tentukan..^^

fadh leyanie said...

[sutera kasih]: yane pon perasaan semua tu,,tapi mmg dah jodoh Allah tentukan..^^

fadh leyanie said...

Far8 budak baik : kan dah cakap waspada ngn ppuan camtu,,ko baik hati sgt g topupkan knapa..haha

fadh leyanie said...

a pis of art : jgn di tembak..bukan semua camtu..lagu fynn jamal mmg superb best !:)

Syuxer said...

ai awk..saya tag awk ni..heheh

http://syuxermelankolia.blogspot.com/2011/05/jiwa-kacau-1st-anniversary-giveaway.html

fadh leyanie said...

D_08: tu la...peringatan bagus..ayat awang hitam tu terbaek,,yg mampu mncairkan hati wanita.haha:)

fadh leyanie said...

A i n n u r A f i f f a h : selalu je nampak situasi camtu..hihi..:)

fadh leyanie said...

lady dayana.:haha heaven2 kne rampas lagi heaven..T_T haha

fadh leyanie said...

Prince Halilintar: yes prince..agama tu perlu di utamakan..kalau tak de agama hancur lah masjid yg di bina.

fadh leyanie said...

gigiAriEma: lelaki kacak baik tak apa..:)

fadh leyanie said...

Syuxer : okie2 nak usha ni..

berita sengsasi said...

apa yg penting dlm hati..hehehe

Anis Zafirah said...

Hehe, tak mengapa, datang serunya, datanglah orangnya yang tepat =)

vampire's lovex said...

ohhh pakwe ku kacak..ehhe..


>_<

nurkaloi said...

errggjjj...kaloi slalu stress tgk boy bwk awex tak comey
asal dye tak pilih kaloi jer:P

tettttttt...hahaha

fadh leyanie said...

berita sengsasi: apa yang penting mmg dalam hati penting.kalau hati cantik.semua pun cantik

fadh leyanie said...

Anis Zafirah : betul tu anis :)

fadh leyanie said...

vampire's lovex: berhati2..nanti pakwe mu kena rampas..hihi:)

fadh leyanie said...

nurkaloi: ishh..kaloi comel la !:)

.::: Princess MOMOY :::. said...

memang kena hati2 kalau kena yang kaki shopping nih
tak sampai hujung bulan pikir bila nak awal bulan - gaji

saljihitam said...

ye ye setuju ayat yang last tu.

AwieKashi said...

PERGHHH!!!!
untung giler...

Anonymous said...

yeker mcm tu..ak tak macho pn dpt awek cute gak,tuhan maha kuasa by bawang

Anonymous said...

...Ajal maut jodoh pertemuan di tangan Allah..

Anonymous said...

andai kata x hensem jhat, tpi dapat yg cntik2,. lg gua bengang

JEJAK LU ORANG