Sunday, May 29, 2011

BAHAGIA NYA AKU BILA: STOKING BUSUK bangkai zirafah HINGGAP DI KEPALA

CISS ! BEDEBAH ,BERANI NYA ENGKAU..


Assalamualaikum anda..apa khabar? Di harapkan sihat sejahtera …yane di sini terlebih sihat,yang mana tak sihat tu cepat-cepat
Lah makan ubat..yang mana tak suka makan ubat tu minumlah air masak banyak2..sekarang ni cuaca tak menentu..kejap hujan..kejap panas..entri kali ni berkisahkan tentang kesihatan…Doktor yane nak story sikit.. (perasan lebih akuh ni)
Pernahkah deria hidung kalian di ganggu dengan bau yang kurang enak ? seperti bau sampah..
Ikuti kisah ini…
Pada suatu petang yang mendung..yane tengah beristirehat bersama bonda tersayang sambil berdiskusi tentang suatu majlis perkahwinan yang bakal kami hadiri..majlis perkahwinan yang agak meriah..tengok ahli keluarga pengantin buat persiapan bersungguh2..karpet merah dibentang untuk laluan pengantin..wah..dah nama pun akan jadi raja sehari..sedang syok2 berbual tiba-tiba..hidung kembang kempis terbau satu bau yang sangat harum semerbak kasturi (lawannya bau bangkai zirafah)

Yane  : bau apa ni ma?
Mama: entahlah.
Yane  ; la..bau stoking adik rupanya..hari ni kan sabtu (semalam). Asal tak basuh  stoking lagi?
Adik   :yela..yela..jap lagi orang basuh la!
Yane   :busukla,tau tak nak muntah blablabla ..(dalam hati…eiii !! xtahan dah ! aku nak pengsan..busuk gile  siot..!)

Cuba anda yang membaca teka apa si tuan stoking buat?
dengan bingkas dia bangun..gagah dan berani menuju kearah kasut pengawas berwarna hitam tempat di mana stoking busuk di sumbatkan..dia mengangkat stoking itu dengan senyuman manis..
lantas sambil berjalan…stoking itu di letakkan di atas kepala aku tanpa rasa bersalah.(sila picit hidung anda sambil menjulingkan bijik  mata)

Tahukah kalian…betapa bahagianya hati ini…apabila diperlakukan sebegitu rupa
apa perasaan kalian kalau kalian di perlakukan sebegitu?
 Adakah bahagia macam saya?
Stoking yang busuk hinggap di atas kepala yang baru di shampoo..aku hanya redha..
OH MY ALLAH ..betapa banyaknya bakteria dan kuman-kuman dari stoking itu..selepas memperlakukan sebegitu rupa..si tuan stoking berlari ke arah bilik air (kamar mandi) dan mngunci dirinya di situ kerana telah di kejar seekor raksasa yang tengah bengang gila babeng tanduk naik lidah bercabang..(aku la tu)
Selepas si tuan stoking keluar dengan keadaan muka yang tersengeh dari bilik air..
 ..yane bagi penampar hebat..dush !prang.pung.pang..gigi terabor. (tipu je ni,,tak sampai hati nak tampar..)
Yane hanya mnyindir..”along nak masuk bilik air ni..pastikan bilik air tu bau wangi..”

MORAL OF THE STORY :jangan suka-suka nak baling stoking ke arah orang kecuali stoking yang baru di beli dari pasaraya..

58 ,134 blogger sensasi komen:

Aimi dan Pakcik Hashim said...

ko kena syampu semula rambut ko
at least satu botol syampu paling minimum

nasihat ini diperakui doktor2 antarabangsa

muhamad hanif said...

HAHAHHAHAHAHAHA..


kasihan akak long kena buli ? bole buat entri ni...

eh, bau bangkai zirafah macam mana ek ?

delarocha said...

syampoo kan stokin tu k

huhu

r-5 said...

hahaha terbaik punya adik tu.. :D nasib tak kena tomoi dengan sang raksasa kan? muahaha

kura said...

Aloloorhh.. Adik kakak. Rilex la kak! Hahah :3

Dududu said...

haha sian nye . . sabar okay :) naseb xpnh kene lg . hehe

Syuxer said...

nakal molek adik awok ni..ni sapa buli sapa ni.hahah..kata nak jadi pembuli budak bawah umur..ke dah bersara heheh..

bau bangkai memang menguji mental la..sapa2 yang weak heart,selalunya CPR x akan berkesan..

diarap sapa2 yang mahu menguji tahap deria bau neh bolehla amalkan..selsema pun sembuh--diakui oleh doktor jalanan

hamzah ian said...

perghhh... ngeri

cheqwa said...

hahahaha...mesti bes gila kan bila stokin atas kepala.heaven jek..hihi.sapakah yg otaknya cerdik semacam?adakah cicak bongek ku???hihiihi

MiSz fiFiEyQa said...

Wahaa sabarnye yane..kalau sy la kompem terbang ke atas bumbung la jawabnye..haha..

cik azeya said...

hahaahaha. garangnye along. :P

amir aizat said...

hahha kesian.ala comel lattew kkak adek canggituh,heheh

Anak Wak Mail said...

hahaha..kejamnya adik yane..dia buli kakak dia..nasib kakak dia yane..kalau saya dah balas balik..hahaha.:p

HAZWAN17 said...

hahaha....kesian kena letak stokin atas kpale.mesti pening kpale lepas tu

Amni said...

heee... rasanya bukan budak2.. sok2 bila dah kawen, agaknya suami pun buat macam tu.. haha...

d_LA said...

hehehe..selamba badak tol adik yane tu..terbayang lak bau stoking masham tu

EZAN IDMA said...

haha bleh tahan. kene samak ni. haha

syida spongie. said...

haha. kelakar betul. ada kea dia buat cmtu? haha. tk pasalpasal along dia kena buli.

fadh leyanie said...

Aimi dan Pakcik Hashim: dah macam iklan dalam tb la pulak..haha
iklan sunsilk tujuh pakar rambut.mmg kna shampoo balik.ngeh3

fadh leyanie said...

muhamad hanif : bukan senang dorg nak buli along..skali skala je dapat.mmg tindakan brani mati.nak bau bangkai zirafah?
pegi afrika..ghaha

fadh leyanie said...

delarocha: bkn stakat shampoo kna rendam klorox skali.

fadh leyanie said...

r-5: mmg baik gila dia..
raksasa dah bukak langkah nak tomoi..tapi takut dia koma pulak.haha

fadh leyanie said...

kura: tak bole relax der..dia sudah melampau batas.haha

fadh leyanie said...

Dududu: kalau ada adik nakal..tak lama lagi mesti kna.haha

fadh leyanie said...

Syuxer: mmg nakal habih..skng ni dia sudah mewarisi sikap ku..baik punya nasihat doktor jalanan.hahak..

fadh leyanie said...

hamzah ian: ngeri gile siot..haha

fadh leyanie said...

cheqwa; heaven? hell la rasanya haha..sapa lagi kalau bukan cicak bongek kesayangn hang.haha

fadh leyanie said...

MiSz fiFiEyQa ; dahsyat terbang ke atas bumbung tu..ikutkan hati nak buat camtu..tapi apakan daya tak sampai hati..hihi

fadh leyanie said...

cik azeya : along garang sikit je..tak lbih2..haha

fadh leyanie said...

amir aizat: mmg patut di kasihani..sobs haha

fadh leyanie said...

Anak Wak Mail: huarghh..hari tu mood baik...kalau tak dia terbang sudah ke langit ke 7 ..haha

fadh leyanie said...

HAZWAN17: bukan stakat pening kpala wan,loya2 tekak nak muntah..haha

fadh leyanie said...

Amni: kalau yang dewasa berkelakuan begitu..mmg mintak cerai talak 3 ! haha

fadh leyanie said...

d_LA: hmm mmg dia tu bukan stakat selamba badak..tapi selamba org utan..geram den !

fadh leyanie said...

EZAN IDMA: haha..mmg betul..kna samak balik ..^^

fadh leyanie said...

syida spongie.: dia itu tidak berperasaan..haha

daddyzkool said...

seharusnya kita bako jer tuan punya stokin...hehe

merahitujambu said...

ahahaha...xpenah tgok lagi bangkai zirafah..ahahaha..lawak jee

fadh leyanie said...

daddyzkool : kalau bako nanti masuk jel pulak.haha

fadh leyanie said...

merahitujambu ; senang je nak tgk..g bunuh zirafah..haha

ABU said...

hahahah gelak aku...bau kottt...:D

Siti Mashitah Saidin said...

hahaha! dasyat~

Made Budi said...

hahhaha story of stoking....best!!! untung hanya dikepala dan rambut, tidak sampai nempel di hidung Fadh...hehehe. Cerita anda selalu membuat orang tertawa.

dyea irdina said...

zaman kecik2 dulu abg akak selalu buat camni...eii geram sungguh tak de menda lain ke dia nak bg kita cium..

deDetz said...

Okay2..sayabuang stokin baru beli lah yea..hahaha

fadh leyanie said...

ABU: bau harum gilak ! haha

fadh leyanie said...

Siti Mashitah Saidin: hahak..mmg dasyat sih !

fadh leyanie said...

Made Budi: waduh..tahu ga,kalau udah
mnempel di kepala..baunya menusuk juga ke hidung .haha

fadh leyanie said...

dyea irdina: akak kne buli ngn abang ..ok lagi..sy kne buli dgn adik..mmg k.o haha..bagi la sabun ke..stokin plak dia bg.

fadh leyanie said...

dedetz : haha..kalau stokin baru beli bau wangi.

cucu umie said...

haha..smart lah adik sisi..wakaka tpy alhamdulilah tak pernah kne lg ah..btw, sis yg baik tak marah2..wakaka

ibnubaba_04 said...

pemalasnya kakak..tolong la basuh stokin adik tu..haha

fadh leyanie said...

cucu umie: macam tu ayie kata smart..mmg kakak yg baik(bangga diri jap)

fadh leyanie said...

ibnubaba_04": nak ajar adik berdikari..ngeh3

cikida said...

ehheheh..cian dy..perghh baunye msti x menahan kn..grrr..sabo je la..=p

Ries Lee said...

ok, ini kisah pasal stokin busuk..

fadh leyanie said...

cikida : baunya harumgila..haha..:)

fadh leyanie said...

Ries Lee: yes,,stokin busuk !

JEJAK LU ORANG