Sunday, October 16, 2011

KISAH BENAR : TRAGEDI AIR PEPSI JADIKAN PENGAJARAN : PENCURI PROFESSIONAL KENA TANGKAP !!

INI REAKSI AKU MELIHAT PENCURI..MENGGODA TAK?

"SEMOGA KISAH INI MENJADI PENGAJARAN BUAT KITA SEMUA..Tanggal 15 Oktober tarikh bersejarah bagi aku, Aku dengan semangatnya membeli air Pepsi yang dah lama Aku nak minum.kempunan. Aku membeli air Pepsi dalam botol 500 ml. Aku sayang nak buang air Pepsi yang masih berbaki banyak tu *Aku minum tak habis. Lantas Aku mengambil keputusan menyimpan baki air Pepsi yang masih banyak di dalam peti ais. Lepas makan nasi, Aku bukak la peti ais nak amik air Pepsi yang Aku simpan. Aku pelik..kenapa air Pepsi Aku bakinya tinggal sikit sedangkan Aku tak usik pun air Pepsi tu setelah dimasukkan dalam peti ais..pelik…aneh…"

__________________________________________________


Tapi tak apa..Aku biarkan kemusykilan itu. Petang tu Aku bukak lagi peti ais nak tengok baki air Pepsi Aku adakah semakin berkurang lagi..saspens…
Ya !! air Pepsi Aku makin berkurang…itu bermakna MEMANG SAH ! ada diantara makhluk-makhluk yang berkongsi peti ais dengan Aku mencilok air Pepsi Aku tanpa kebenaran.grr….
Aku pun mengambil keputusan menghabiskan air Pepsi yang ada, setitik pun Aku tak tinggal..maka tinggal lah botol Pepsi kosong tanpa air.Lantas Aku mencapai botol kicap Tamin. RASAKAN…Aku  tuangkan beberapa sudu kicap ke dalam botol Pepsi tu dan campurkan dengan air paip supaya kelihatan sedikit cair seperti air Pepsi lalu aku goncangkan dan Aku simpan semula ke dalam peti ais sambil tersengih sinis…dan beberapa jam berlalu…

aku menunggu..


detik yang di tunggu tiba,


akhirnya pencuri air Pepsi tertangkap!!!…Aku rasa korang boleh agak apa reaksi si pencuri setelah terminum air kicap yang di sangka Pepsi..har har har…masin manis masam..? owh pelbagai rasa..




SAMA..TAPI TAK SERUPA..ITULAH KICAP DAN PEPSI.



Maafkan Aku..bukan maksud Aku untuk loyakan anak tekak kau..siapa suruh kau cilok air Pepsi  Aku ! ! hamekaw..agak-agak berbaloi tak curi air Pepsi. Gulp.(telan air liur)* air Pepsi pun nak berkira

95 ,134 blogger sensasi komen:

aReLaN said...

hahahaha...adoi la.tulah padah mencuri air pepsi.nsb bek pepsi.klu air teh ke apa.ntah air apa la nnt si pencuri kna mnum

peep said...

haha jahat gile kau

Zaid Huda said...

haha amekaw!

Pn. Sheila said...

hehe,... mesti sedap tu pepsi + kicap tamin... agaknyer rasa apa la tu kan...

Ayie a.k.a Nyei said...

eeewwwww hahahahahaha dah tak sure sape penjenayah sebenar hahahaa

nuhara said...

hehehehhehehe terbaik :)

Mawar said...

haha..nice idea..ley try jgak nih..hek3..

nik lan nik mat said...

hahaha
kedekut sgt..
naseb bek tak masuk icu adek tu


p/s: jgn goda pencuri

CikHoneyBee said...

hahaha.. idea yg stylo !

.:hana radzi:. said...

tertarik dengan haiwan comel tu..hehehe

Gen2Merah said...

ahahahaha.. kelakar la plak... serius betul saya membacanya tadi.. hihi

nGiau said...

mmg terbaik la cara ko! :D

Marcella said...

wahaha..lawaknya..

sangat kreatip dalam mengenakan orang...kejam sungguh..

afiqazizan said...

pasni fiq nak buat jugak lah cara camni kalau fiq beli air pepsi..hehe..:)

noraauliyya said...

wakakaka sape pencuri tuh ?

I am...izuan said...

thanks follow :)..dah follow balek :) nice blog!!!rajin2 la update...boleh selalu singgah

I am...izuan said...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nak ikut la lepas ni!!!hahaa kesian bdk tu

ZORA said...

baru padan dgn muke dy..huhuuhhuhh

muhamad hanif said...

Err,

aku baru nak curi pepsi kau,



LALALALALALLAAL

aniki said...

woih..dasyat giler..memang ranggi ko ni..

Syafiq said...

hahahah. mantop ;P

.::: Princess MOMOY :::. said...

haha... ala sian dia
share la
hihi...

e.l.i.z.@ said...

hahahhahaha tak pasal² pencurik tu telan kicap manis+masin+masam hahahha

dhiera said...

adoyai~ kesian ye dia. tak pepasal. tu la, sape suh minum tak gtahu kan?

aleen aiden said...

nyahaha,keji!

khairul akmal bin azman said...

amboi bab pepsi pun berkire ek..
hehe..gwau je la..
ok gak ganti ngn kicap tamin

d_LA said...

hahahaha..cam best gak wat trick camtu..mule2 bace mcm2 dah pk, pencuri mane lak ni yg terkena..lawak sadis ni..hehe

Rtp Farra Arisha said...

ahaks. siapalah yg mencilok air pepsi sis??? it's confusing me!

MiSz fiFiEyQa said...

haha..lawak la yanie ni...btw,saya tak minum pepsi..hehe

schaze zainn said...

haha. tu la minum tak minta kebenaran..

err.. suspek tu tak sakit perut ke? haha

budak penjara said...

haha..berkira..aku pn sllu je pau air mirinda house8 ak..haha

azie Cheesy said...

mmg x boleh beza kalo kicap bubuh dalam botol pepsi..hehe

Asrul "iLham" Sany said...

datang melawat tapi tak tau mana letaknya butang follow this blog?

;D

Miss Purple Ungu said...

lawak la pepsi+kicap tamin hehehe :)

adwafarahin said...

hahahaha kejam2! nk muntah plak rse :P

Pondok Usang said...

macam kejadian.. hehe..

Syuxer said...

hahahah sungguh ekstrem sekali dendam..mujur tidak memudaratkan..kreatif sekali pemalsuan yang ko fikirkan..pencuri mesti tidak teragak2 meminumnya hahaha..

deeya said...

pencuri tu jatuh sakit tak ??

SaschaSantokki said...

kezammmmmmmmm la you! haha. tapi padan muka! haha nice idea der :d

Ct Mawa said...

haha..berbaloi-baloi..kejam jugak awak ni..takot la..hihi

=naBieLa sHahRin= said...

hahaha...cian die la awk...tp xpe spe suh amek awk pnyr air kn...hehe..len kali msti die da xnk amek da...
tobat katenye...hahaha...
klaka btol..
kn wat jg kt umah ni sbb adik pon prangai mcm 2..kehkehkeh

cik sakdi said...

pergh ape salahnye dia nak merasa pepsi tu. wakakakaka

zaly said...

ha ha ha.. padan muka dia... kalau diikutkan pada gambar tu yg di snap dari dalam peti ais... ni dah kira pakai spy gadgets dah ni... macam mini spy camera yang digunakan oleh kebanyakan orang....

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

haha . sangat lah terbaik :)

delarocha said...

ohh jahatnya kamu..jahatnya kamuuuu


*gaya stacy


ahakss

Anak Wak Mail said...

haha,,kejam giler..kesian kat dia. tp kalau campur sos tiram mungkin lebih sedap!zass!

DAUD said...

gile kejam...
haha

cikida said...

hehe....sabo je la...adess...neway.,mnx mf da lme x bjln blog...bz jgk.huhu..

fadh leyanie said...

@aReLaN
uish kalau air teh lagi bahaya..kah3

fadh leyanie said...

@peep
aku mmg jahat :P

fadh leyanie said...

@Zaid Huda
ha..amek2,pepsi cak kicap,kat pasaran pon xdak lagi

fadh leyanie said...

@Pn. Sheila
ni resepi baru puan sheila boleh cuba kat rumah..selamat mncuba :P

fadh leyanie said...

@Ayie a.k.a Nyei
penjenayah mngenakan pnjenayah,,ok lettew..

fadh leyanie said...

@nuhara
rasa dia sedap dari biskut yaya,terbaiik..

fadh leyanie said...

@Mawarmawar boleh jugak cuba,campur ngn garam sekali bagi ada rasa.:)

fadh leyanie said...

@nik lan nik mat
bukan kedekut,at least minta la kebenaran ,nak bg pengajaran sikit,
nak goda pencuri jugak.

fadh leyanie said...

@CikHoneyBee
sebar2kan resepi ni,:P

fadh leyanie said...

@.:hana radzi:.
ianya fakta,haiwan tu mmg comel.:P

fadh leyanie said...

@Gen2Merah
entri ni mmg kna baca serius,sbb ni mmg kes serius,.:P

fadh leyanie said...

@nGiau
kah3..ko pon boleh cuba.:p

fadh leyanie said...

@Marcella
seb baik tak letak racun sakit perut,kalau tu berdouble kejam..kah3

fadh leyanie said...

@afiqazizan
bukan pepsi je fiq,air kopi hitam tu pon boleh buat.:)

fadh leyanie said...

@noraauliyya
dalam bulatan merah,dia la yang bertuah tu:)

fadh leyanie said...

@I am...izuan
tak payah kesian kan dia..:)hahah

fadh leyanie said...

@ZORA
yeah,,zora sokong aku..:P

fadh leyanie said...

@muhamad hanif
bersyukur la ko anip,jangan memandai nak curik pepsi aku.:P

fadh leyanie said...

@aniki
ranggi dam bermutu tinggi..:P

fadh leyanie said...

@.::: Princess MOMOY :::.
nak share mmg boleh,kalau sy tak buat macam tu,sy rasa sy pon tak sempat minum air tu,,:)

fadh leyanie said...

@Syafiq
mantop dari segi fizikal dan mental

fadh leyanie said...

@e.l.i.z.@
omg,pelbagai rasa:P

fadh leyanie said...

@dhiera
itulah pengajarannya:)

fadh leyanie said...

@aleen aiden
keji itu kemestian..haha

fadh leyanie said...

@khairul akmal bin azman
mesti la berkira,wa pnat lelah bli pepsi tu tahu,,.:P

fadh leyanie said...

@d_LA
tu la,,nak mencuri tak tgk tuan punya barang,kan stempek dah terkena,apa bole buat..haha..

fadh leyanie said...

@Rtp Farra Arisha
yang bertanda suspek utama tu,dialah orang nya,pencopek..:P

fadh leyanie said...

@MiSz fiFiEyQa
tak leh la nak merasa pepsi kicap camtu..:P

fadh leyanie said...

@schaze zainn
dia tak tertelan bnyak,jadi perut dia masih stabil.kah3

fadh leyanie said...

@budak penjara
ko jangan pau2..kang terkena mcm ni,mnyesal tak sudah..kah3

fadh leyanie said...

@azie Cheesy
yang bole mmbezakannya bau:P

fadh leyanie said...

@Asrul "iLham" Sany
terima ksih,:P

fadh leyanie said...

@Miss Purple Ungu
sesungguhnya rasanya sangat enak..lalala

fadh leyanie said...

@adwafarahin
rasa dia boleh tahan la adwa,kah3

fadh leyanie said...

@Pondok Usang
kejadian berbaur malang

fadh leyanie said...

@Syuxer
apa2 pun dendam dah terbalas,,gara2 air pepsi..kah3

fadh leyanie said...

@deeya
pencuri tu sampai skng sihat walafiat..:P

fadh leyanie said...

@SaschaSantokki
kezzaaam ala kazam..hihi

fadh leyanie said...

@Ct Mawa
mmg berbaloi..pepsi dapat rasa,kicap pon dapat rasa..2 in 1..kah3

fadh leyanie said...

@=naBieLa sHahRin=
sy rasa sampai bila2 dia akan ingat kes ni..:P

fadh leyanie said...

@cik sakdi
masalahnya..dia bukan merasa dia melantak.hampeh ..:P

fadh leyanie said...

@zaly
tak payah pakai camera2 tu..haha

fadh leyanie said...

@::ini belog saya . cinta hati saya::
bukan selalu..:P

fadh leyanie said...

@delarocha
kah3..menari sikit gaya stacy.

fadh leyanie said...

@Anak Wak Mail
anda sudah bagi idea baru..gracias :P

fadh leyanie said...

@DAUD
kejam bukan bermakna gila..haha

♥ MS ♥ said...

HAHAHAHA. ingat cerita saspen apa tadi. cisss. ganas eh? HAHA

JEJAK LU ORANG