Tuesday, December 13, 2011

ENTRY MENAMBAH ILMU PENGETAHUAN :BUDAYA MASYARAKAT CINA (CHINESE CULTURE) KAKI KECIK ITU CUN.

IT IS NORMAL......(iklan sebentar mammamia..! )

CANTIKNYA BUNGA SAKURA,..Ianya adalah normal jika perempuan suka melihat bunga
CANTIKNYA PEREMPUAN NI,..Ianya adalah normal jika perempuan suka melihat perempuan cantik



CANTIKNYA...ERR...YA Ampun..,Ianya adalah tidak normal jika gambaran ini sering mengekori kita 






Assalamulaikum semua!!hye mianmour na muchoz gracias ¿Cómo está usted*air liur bersimbah .bertemu lagi dalam entri kali ni,..sekejapnya beta berehat dari alam maya ni wow...Terlalu banyak yang perlu beta uruskan di alam nyata.Terlalu banyak..tak dapat beta nak kongsikan di sini.Yang nyata dengan yang maya adalah berlainan.Walaupun beta berada di alam nyata..hati dan fikiran beta tetap melayang ke alam maya...nampak gayanya alam nyata tidak perlukan kehadiran beta lagi..maka beta akan beralih ke alam maya... dulu masa zaman-zaman tok kadok ,,rajin la jugak beta ni nak merepek meraban tulis cerita alam makhluk halus,alam bunian lah,,sekarang semua tu dah hilang..yang datang hanyalah mood keseriusan.Apakah ini di sebabkan faktor umur?oh tidak..bagi sesiapa yang lahir tahun 1992 macam beta bersediakah korang nak masuk alam 20..lagi berapa minggu je ni.Okay,biarkan persoalan tentang alam-alam itu di tinggalkan.Mari kita semua mengambil nafas sedalam yang mungkin...1 2 3 tarik nafas hembus! jangan kentut pulak! Cuba masing-masing tengok tapak kaki sendiri.saiz berapa korang pakai?adakah sama saiz dengan saiz kasut nenek ni : nenek oh nenek..(rindu nenek la pulak)













kalau pegi MIDVALLEY pakai kasut saiz ni mesti menjadi tarikan antarabangsa wow..

P/S: THE SMALLER THEIR FEET WERE,THE HIGHER THEIR ROYAL POSITION...+ ADA JUGAK YANG BETA DENGAR SEMAKIN KECIK KAKI TU SEMAKIN CANTIK.CANTIK PANDANGAN BAGI SETIAP BUDAYA TU BERBEZA..-SEKIAN =)
VIA : zeelah collection

36 ,134 blogger sensasi komen:

sharul izam said...

wah dapat benda baru ni...tq share..:)

gr@wn said...

ish. Aku x boleh terima.

emy zulaiha said...

memang emy pernah tau jugak yang nie..kesian dorg kan terpakse bantotkan pertumbuhan kaki dorg..tp ape nk buat dah dorg rase cntk mcm tue kan..pelikkan xskt ke kaki dorg nk tmpg bdn sendiri..kan?

Sha. N. said...

Pernah dengar pasal ni..
Orang dulu-dulu dorang suka pakai kasut kecik.Tapi mungkin sekarang culture ni kurang kot...
Dorang pun dah moden sikit..

Nesa Wazir said...

oh..sakitnye nesa menengoknye...terlipat lipat =="

lain org lain pndangan..ish2

Tasha said...

terseksanya tgk -.-

RinsyaRyc said...

=.= ni da tngah mlm la.. =.= x snggup bace . terus scroll bwh komen lepas tngok gegamba tuh =.=

nik lan nik mat said...

thanks..

izzahdegreat said...

tgk gambar yg 3rd tu memang seriau...aishhh memalam trkejut beta tgk gambar hantu bagai, uuuu semangat ;p
cantek itu subjektif, kalo die rse mcm tu cntik lantakla ;)

r-5 said...

huyyooo kecik betul kaki nenek tu.. sian dia tak terseksa ke?

Tu la beta pon sedang sibuk di alam nyata kerna beta asik di alam maya mengelamun je.. haha

MiSz fiFiEyQa said...

ee x sanggup la nak seksa kaki smpi camtu..msti sakit..btw i'm turning 20 in 2 weeks time...dlm erti kata sbnr la..hehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

akak pun penah baca tentang hal ne..seriau tgok kaki dia..kesian..

Marcella said...

pandangan setiap orang berbeza.aku ikut budaya orang afrika..badan lagi besar,lagi cantik.hahahaha...

Anak Wak Mail said...

serius ngeri.mengucap aku kat sini..

Mengucap pon nak kena cakap ke?

adwafarahin said...

perhhh xmo la aku smpai terseksa gitu! -_____-

deeya said...

a'ah pernah terbace .. semakin kecik kaki dia , orang tu lah yang paling kaya . haha ! xde maknenyer

Nur Aischa said...

ya allah mcm mana lah tu jari kaki dia mmg terbelah dgn tumit?? :O pelik betul..

techie87 said...

ak terima je budaya org selain islam selama mana x menyakiti org islam.. tp yg ni nmpak rare dan sakit =(

acheeqa farhana said...

dahsyat sguh...kcik gilee..huhu..

sy pulak saiz kaki 7..mmg tak laku la kireny kan?hahaha

aReLaN said...

arghh...lawa la sgt.adoi la.

Pondok Usang said...

alahaii.. sampai kaki pun jadi kecik.. mesti mula2 rasa sakit kan..

aniki said...

sexy weh nenek tu..

Ahmad Syuxer said...

seram kakinya sebegitu..dah cam bentuk kasut dah..walaupun kecik tapi sumpah ia seram hehe..

sakit woo main pakai kasut kecil..

Cho Zila said...

seram pulak rasanya tengok... isyh nasib budaya kita tak gitukan... kot idak kecik kaki teman..

Juliet_iRa~" said...

huhuhu...kesiannya...tak sakit ke?uuuuhuuu

Juliet_iRa~" said...

huhuhu...kesiannya...tak sakit ke?uuuuhuuu

LAici KAng Ais said...

bape saiz tuh ?

ZORA said...

kai kecik cantik gak la..tapi kalo da terpeyek gtu...ermmm..mcm tak best je

soooooour said...

jari kaki dia terlipat.....adeh...

✿Dear Yayah✿ said...

ada kaum mana tah sy pena baca, die kate makin panjang telinga makin cntik. jadi berduyun2 la pmpuan pakai anting2 berat bertan2 nk pnjgkn telinga. ade yg kate makin pjg tengkuk mkin cntik, so, bduyun2 la pmpuan pakai spring kt tengkuk nk nampak pjg, bukn leher jinjg dah =..=' pelik betui.. kesian pun ade.. haha

fadh leyanie said...

@sharul izam
sama2 :)

fadh leyanie said...

@gr@wn
aku rasa ianya mnyeksakan kaki :)

fadh leyanie said...

@emy zulaiha
yanie rasa bila dorg jalan tak stabil,,:)

fadh leyanie said...

@Sha. N.
kalau ada yg masih mempraktikkan mmg tabik spring la..:)

fatinmyra Sweet :) said...

alalaa~
comeeel lah nenek tuu

ILA HonEyBuNNy said...

tergaman tengok...

macam2 ilmu dapat neh...hehe..;)

JEJAK LU ORANG