Sunday, April 19, 2015

Bakal Ibu


Ini pendapat aku. Bagi kaum ibu yang ada masalah "normal" dengan kandungan atau rasa tak senang itu dan ini tentang kandungan, (rasa penat, rasa dissapointed, muntah-muntah tak larat nak muntah, penat jalan, etc) aku rasa tak payah lah post pasal perkara tu dalam status facebook. Kongsi dengan suami dan keluarga cukup lah.

Bukannya apa, bila orang lain baca rasa macam meluat, ya la every single time post status mengeluh sana sini. Orang bukan akan rasa simpati, orang akan rasa "eh dia ni, macam tak layak lagi jadi ibu, sikit sikit nak mengeluh perangai macam budak kecik, annoyed nya =='"

itu dari pandangan aku, dari sudut pandangan lain mungkin ya, nak bagi pengajaran bukan senang jadi perempuan hamil.

and ya lagi satu, kalau ada masalah rumah tangga pun perlu ke post status "keberantakan" di facebook? tak perlu.

4 ,134 blogger sensasi komen:

ewanthology said...

Indeed....mengadu kat wall facebook takkan dapat mengubah apa apa.

ewanthology said...

Indeed.....mengadu kat wall Facebook takkan dapat mengubah apa apa.

Ainie Yusof said...

Betol2. Annoying jgk org mcm tu. Mcm terpaksa ja

Harith Al Harithah said...

hehehe saya setuju sbb lbh baik kongsi dgn suami n famili terdekat saje kalau hal2 mcm ni

JEJAK LU ORANG