Sunday, January 1, 2017

The Struggle of Life

Life is so struggle nowadays. Bukan nak kutuk ke apa. Ini reality.

Semalam aku berjalan menggunakan Grab Car. Cerita dari seorang pemandu Grab Car yang per month salary 5k..dengan nak sara wife beserta 4 orang anak..

I have to do part time Grab. If not tak cukup.- Mr. C

Aku rasa untuk next generation nak survive....Entahlah...Susah..

Plus, lambakan graduan. Yang ada diploma..with that diploma susah nak compete dengan muda-mudi yang ada degree. Sedangkan yang punya degree pun struggle untuk mendapatkan peluang pekerjaan.

Ekonomi. Oh ekonomi negaraku.

3 ,134 blogger sensasi komen:

ewanthology said...

sebab tu dah x bleh pilih kerja skrg ni.... dan sebab tu dah ramai yg buat part time jual barang secara online.

Botak said...

kerja gomen yg dikhaskan utk lepasan spm pon, budak² diploma kebas, abis tercicir budak² spm..
sekarang ni asal ada kerja, boleh buat duit, jalan.. kalau dok fikir aku ade degree, basic kena 3k, mati keringlah jawabnya..

Pondok Usang said...

tu laa.. abg iwan pun rasa mcm nak ber grab car juga la.. jom dik..

JEJAK LU ORANG