Tuesday, April 29, 2014

TAKSUB



kalau ya nak berubah, berubah ke sirat lurus
kalau ya nak berguru, tak perlu ke tahap taksub
sampai tak tahu beza yang benar yang salah
kau dah sesat ni orang buskat
terkeluar dari landasan jalan
geleng kepala menilai si buskat
buskat?
terbalikkan
taksub

aksara di atas hanya lah pembuka bicara

suka untuk aku kongsikan yang baru-baru ini aku dan team members yg lain diberi task untuk melaksanakan workshop.
workshop itu hari sebagai trainer dengan pelajar sekolah Indonesia telah pun berjaya,sukses.
alhamdulillah, they actively participated in our workshop. kisah selanjutnya dalam entri akan datang zass..

gigih adik-adik ni, ini namanya "helium straw" activity, salah satu activity utk team building skills


12 ,134 blogger sensasi komen:

Aisyah Az said...

betull!!
kadang2 sesorang boleh taksub smpai tersimpang..

helium straw untuk? mcm best je.muehehe

Harith Iskandar said...

pernah juga buat xtvt mcm tu...kerjasama )

fadh leyanie said...

@Aisyah Az nama asal aktiviti ni helium stick tpi kami tukar kpd straw, sbb xpakai stck, peserta dikehendaki berdiri dan hnya blh mltkkan straw di atas jari, mereka dkhndaki menurunkan straw hingga mencecah tnh tnpa jatuhknnya pnjang pulak explanation..blh rujuk link ni :D http://www.wilderdom.com/games/descriptions/HeliumStick.html

Anizz Annisa said...

taksub sampai tepesong..bahaya tu.. helium straw?? mcm penah tgk org buat..hehee

ct cucubi said...

ada sesetengah org memang mudah taksub dgn sesuatu.. kdg2 sampai melampaui batas.. ada baiknya bersederhana dlm smeua perkara

Anonymous said...

วานนี้ ส่วนของการเขียน เป็น จุกจิก , น้องสาว ของฉัน คือการวิเคราะห์ ดังกล่าว
จึง ฉันจะ บอก แจ้ง เธอ .


Here is my blog post ... รูเล็ต วิธีเล่น

Umie Artoqiemie said...

gua suka ayat lu !

cEro said...

Buskat!
Perkara paling susah adalah memberitahu mereka yang taksub ni bahawa mereka memang sudah taksub.

Susah sangat

Nurul Farahizzati Zakaria said...

yup.. terlampau taksub sehingga menjadi perkara yang tidak sihat... xpernah lagi main game mcm ni...

youknowwho said...

adus terasa. tapi mmg ya kalau dah taksub sapa je ngaku. paling2 tak jawapan dia eh manade aku biasa je

youknowwho said...
This comment has been removed by the author.
Nadratul Syazwana said...

Ohh hahhaa memula dok ingat apa la buskat tuu. Takyah la taksub taksub sgt ni kan? :)

JEJAK LU ORANG