Saturday, May 10, 2014

TOLL GATE GIRL

 Toll Gate Girl



dalam banyak-banyak cerita lama, aku paling suka tengok cerita toll gate girl ni, melekat dalam memori aku walaupun time aku tgk cerita ni waktu 10 tahun lebih yang lepas time zaman telefon bimbit besar.

trutt tutt trutt tutt

langsuir = langsiaq *kelakar bila org KL pronounce ni

Sinopis cerita:

Mengisahkan tentang seorang gadis yang bernama Markonah yang datang ke bandar KL untuk mencari kerja walaupun tanpa restu ibunya. Di sana dia berkerja sebagai jurutol di lebuh raya. Dia tinggal bersama Milah, yang sama kerja dengannya.
Markonah kalut mencari tiket bas untuk pulang beraya di kampungnya di utara tanahair. Tetapi nasibnya kurang baik apabila tiket bas sudah habis dijual. Terpaksalah dia mencari teksi untuk pulang ke kampungnya. 




12 ,134 blogger sensasi komen:

sinuha said...

Xpernah tengok cerita ni... nt nk cuba carilah..

Ada Nama said...

fuhh...aku ada lagi cd nya ni.....rindu betul zaman2 ni...teringin kembali....

btw, hai...

Imran nyambek said...

mengingatkan gua pada satu movie jgk.dem

DilaMilin said...

hehe..nsib bek pernah lyn citer ni..best!

Nurul Farahizzati Zakaria said...

suka citer ni!! dah lama tak tengok.. dulu masa raya, selalu tayang.. hihi..

ewanthology said...

ada yg bercita cita nak jadi penjaga toll gate selepas tgk citer ni.... ehhhh

Detective Fiqa said...

ohhh df tak penah tgk. nampaknya df tak wujud lagi kot time tu ehehehe

Harith Iskandar said...

a ah sonok gak citer ni.pernah tgk time raya hari tu

Nurulee said...

cerita apakah? omg noob nya. tk tahu. hahahaha.

Fauzi Hamzah said...

lame x tgk citer nie...nie link die....http://cerita-melayu.com/watch/toll-gate-girl-2001/

Fauzi Hamzah said...

lame x tgk citer nie...nie link die....http://cerita-melayu.com/watch/toll-gate-girl-2001/

Fauzi Hamzah said...

http://cerita-melayu.com/watch/toll-gate-girl-2001/....best!!

JEJAK LU ORANG