Wednesday, September 7, 2011

LUTUT TERKOYAK : RAYA BERMAKNA BAGI SETIAP INDIVIDU : SUASANA RAYA KAMPUNG DAN BANDAR TERNYATA BERBEZA .


AKTIVITI TERJAH DI PAGI RAYA

KASI PACAK SIKIT RAMBUT SEBELUM BERGAMBAR

DULU JALAN NI LEMBU SELALU LALU LALANG. KAT JALAN 
NI JUGAK LAH AKU PERNAH TERJATUH SEHINGGA KULIT  TEMPURUNG LUTUT AKU 
TERKOYAK..


DALAM PLASTIK HITAM TU PENUH MERCUN


TADI MAK AKU SUAP AKU RENDANG..KINI MAK AKU DAH HILANG DARI
PANDANGAN..PERSOALANNYA DI MANA MAK AKU..

ABANG.... ADA NAMPAK MAK SAYA TAK..
..ternyata suasana Raya di Kampung lebih meriah dari suasana Raya di bandar..rasa seronok sangat dapat ziarah sanak saudara..semakin meningkat umur rasa segan pulak nak terima duit raya..tak macam 10 tahun yang lepas..asal orang hulur sampul duit Raya je dah melompat kegirangan..konklusinya Raya zaman kanak-kanak lagi best dari zaman remaja..sekian-

53 ,134 blogger sensasi komen:

muhamad hanif said...

yeayeayea,

sakan kau eh ? kenapa lutu terkoyak?


ALLALALALALAL,.

zulhilmi.tempoyak said...

slmat hari raye fadh...


ritu kt nk hantar rombongan ke rumah sy...

penat tunggu tau...


hahahaha...tb3 kan..;p

delarocha said...

seronok bila dapat jumpa sanak saudara setahu sekali

kura said...

nolstalgiaaaa tuuu heheh

Prince Halilintar said...

bestnyer kan dpt berkunjung ke rumah sanak sedara..amboi makan sampai kembung perut tu ek..untung la dpt duit raya..prince kene bagi duit raye adalah..hehe

afiqazizan said...

fiq pun segan nak ambik duit raya orang bagi..sebab umur dah 19 tahun ni..rasa memang tak perlulah duit raya ni..hihi.

Miss A said...

wow,raye sakan,keh3 :)

bunga said...

wahh..nampak seronok..:)

Anak Wak Mail said...

beraya bawak mercun??haha..

tempat jatuh lagikan dikenang..inikan pulak lutut terkoyak..=)

Nizam Ijam said...

comel...nak ngorat leh??hehe

Finaz Jaafar said...

kesian gylerrr..bnrnye gwa seram btol bile dgr trkoyak-koyak nih..hahah..btw cantik la bju kamu tu !

ZORA said...

raya3...sempat ag nak ucap ni..hehehe

Wanita2u said...

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

d_LA said...

cantiknye baju raye dia...berkenan gila tengok..

JOHN AL BUAYAk said...

comel nyer budak kecik tu... oo baru Gua tau yg pelita ni kena nyalakan waktu siang je ye hahhaa

syasya said...

hehe raya zaman kanak2 seronok sbb kite gembira main mercun =dengan sanak saudara..n sebab kanak2 sgt innocent hehe x tau masalah dunia..raya sewaktu dewasa pon seronok..sbb selagi kita belajar selagi tu dapat duit hehe banyak lak tu kan.alhamdulillah syukur.

budakampung said...

dalam banyak2 gambar yang kau tepek, 2 gambar last tu yang gua tengok paling lama..chumell siott! xD

schaze zainn said...

yup raya kat kampung lagi meriah

wahhh.. ganas betul sampai 1 beg plastik bawak mercun..haha

p/s: lutut terkoyak? kesiannya..

SELAMAT HARI RAYA :)

FizaFizz said...

wahhh...cantiknyaaaa baju raya diaaa!!
selamat hari raya!! ;)

Syuxer said...

memey ar beraya kat kampung ada feel yang tersendiri..pe barang beraya kat bandar..jumpa sana jumpa bangla jumpa sini jumpa mat indon..tensen tau hahaha..

selamat hari raya..sori lambat wish..beraya sakan awk ye..makan itu ini hehe..duit raya mesti banyak neh hehe..

Run Away♥ said...

meriah...best...best...;d

nadia fatihah said...

walaupun dh lama dh,,selamat hari raya. hehe :)

A i n n u r said...

waaa bestnye raya ^^

selamat hari raya..

jangan koyak2 lutut lagik ye. heheh











nak duit raya! :P

sifu im said...

asal gmbr semua nmpk cm lam cite hantu je??seram nyah tau..haha

Ihsan Arifin said...

pelita menyala siang pagi sebab aku baru nyalakan haha ;D

teyn teyn said...

wah , meriah eh raya . kite takde la meriah mcm tu skali .. hehe

fadh leyanie said...

@muhamad hanif
mesti la sakan..raya sthun skali.lutut terkoyak sebab org tolak aku dr blakang.sadis tol.

fadh leyanie said...

@zulhilmi.tempoyak
tunggu rombongan sampai bulan depan..kahkah..

fadh leyanie said...

@delarocha
betul tuu incik iwan,bukan senang nak kumpul ramai2

fadh leyanie said...

@kura
nostalgia 2011..

fadh leyanie said...

@Prince Halilintar
esok dah tua budak2 tu bagi balik duit raya kat prince..:)

fadh leyanie said...

@afiqazizan
tapi dalam hati..nak duit raya..nak duit raya..

fadh leyanie said...

@Miss A
kna sakan,,:P

fadh leyanie said...

@bunga
mmg seronok bunga..:P

fadh leyanie said...

@Anak Wak Mail
dorg siap baling kat nenek yg tgh berjalan nak beraya.sampai mlompat org tua tu

fadh leyanie said...

@Nizam Ijam
kalau yg tudung merah tu dah kahwin kahkahkah,,

fadh leyanie said...

@Finaz Jaafar
dengar pn dah seram..apatah merasainya..sakit woo

fadh leyanie said...

@Wanita2u
insyaallah join

fadh leyanie said...

@d_LA
terima kasih..baju raya tak seberapa je..^^

fadh leyanie said...

@JOHN AL BUAYAk
salah la..nyalakan pelita ini seawal waktu subuh..haha

fadh leyanie said...

@syasya
betul syasya skong 300%...nanti dah kja kita pulak kna kluarkan duit

fadh leyanie said...

@budakampung
mmg comel siott...:P

fadh leyanie said...

@schaze zainn
selamat hari raya :P

fadh leyanie said...

@FizaFizz
terima kasih fiza :)
salam aidilfitri juga

fadh leyanie said...

@Syuxer
balik kampung jumpa jugak dgn pkerja kilang bangla,nepal ,myammar..kahkah..selamat hari raya

fadh leyanie said...

@Run Away♥
raya tak meriah..tak syok la..:)

fadh leyanie said...

@nadia fatihah
selamat hari raya nadiah :P

fadh leyanie said...

@A i n n u r
simpang malaikat 44 nak koyak lutut..haha
nak duit raya dtg rumah la.:P

fadh leyanie said...

@sifu im
mmg..kampung tu berhantu..haha

fadh leyanie said...

@Ihsan Arifin
ko mmg rajin mnyalakan pelitakan.

fadh leyanie said...

@teyn teyn
kte tgk gambar awak meriah jugak..:P

eyida said...

raya zaman kanak-kanak mmg lagi best dari dah dewasa ni...:)

Liya Laa said...

Eh cantiknya berbaju putih =)

JEJAK LU ORANG