Friday, July 20, 2012

APA KEJADAHNYA

Salaam alaykum, semoga korang berada dalam situasi tak parah macam kucing ni.
kalau aku jadi kucing tu aku akan cakap
"MEMANG DASAR MANUSIA SUKA SANGAT NAK BERDENGKI.. KAU INGAT KAU COMEL SANGAT LA .GEDIK .."--> suara cool.

sumber : dari facebook ku cilok.Lantak la kau,sebenarnya aku tertarik dengan dialog dan mimik muka budak tu je..




dan aku frust dalam bahasa melayu kecewa..sebab laptop aku kan hari tu buat hal ianya boleh on tapi tak keluar apa-apa kat skrin ,hantar pi repair kat PC Clinic at Challenger(The Mines) doktor situ kata motherboard lappy aku rosak jadi aku kena la bayaq.... ogkosnya.... RM 480 tunai...maka,melayang lah duit aku.(aku kecewa) untuk pengetahuan tuan-tuan dan puan-puan ,lappy aku compaq41,compaq ni mmg cepat rosak ke? hadoo..


Aku punya lah jaga lappy ni dengan penuh kasih sayang bagai menatang minyak yang punah.RM 480..sejurus sahaja lappy aku selesai dioperate prungpangprungpang..aku agak sedikit gembira "agak la".Tak kisah lah mungkin duit tu bukan rezeki aku sepenuhnya mungkin ada hak orang lain.Aku pun bawak balik la lappy dengan sesuka hatinya...dan.......memang la lappy aku dah pulih tapi malangnya mengalami kecacatan dalaman (dari segi mental) di mana google chrome browser aku tak boleh berfungsi meskipun aku dah uninstall yg lama dan download yang baru tapi masih tak berfungsi (sekali lagi aku kecewa)..


dan........bluetooth aku juga tidak berfungsi membuatkan berlaku sedikit komplikasi bagi aku.Dah tanya kawan aku,dia kata kena cari driver. Apa dia? driver ? driver mana ni? bas ? taxi? aku bukannya mahir bab-bab komputer ni (sekali laginya aku kecewa),..


dan .. phone number  aku telah diceroboh oleh jembalang konon-konon misteri (toyol mana tah) dan..aku kecewa jugak dengan sikap segelintir masyarakat yang kuat berlakon (berpura-pura baik) yang mengalami masalah mental sebenarnya ,


 kekecewaan berlaku berlipat kali kegandaan..Selamat menyambut bulan Ramadhan yang mulia kepada korang semua.Semoga Ramadhan ini membawa cahaya ilahi.-sekian,aku frust siot.


#bapak ku sayang tolong putarkan telur bersama tepung,planta,gula,cornflakes..dengan mesin .katanya " orang dulu-dulu buat semua ni pakai tangan je".Ya la abah,takkan pakai kaki pulak.kuikuikui..

48 ,134 blogger sensasi komen:

teha said...

hhahahaha ! kesiann kucing tu :)

Kesuma Angsana said...

wlcm back, neway selamat berpuasa ye!

Nurulee said...

Ee pun pakai compaq, bertahun dah. Alhamdulillah tak pernah rosak. Hehe. Mahalnya ongkos T__T

sedutzone said...

hahahah... comel jer... cian kucing tue.. ahakz...

Cendol said...

haha jgn kuciwa kuciwa..salam ramadhan al mubarak!

the malay male said...

saya guna compaq... masih ok.. fadh ganas sgt kot guna lappy tu.. huhu

ps: kalau laptop compaq, seeloknya guna AMD...serasi :-)

techie87 said...

salam ramadhan...
jatuh ditimpa tangga ni...
1.kalo motherboard terbakar, elakkan on lama sangat atau men atas tilam,,
2.kalo driver leh pakai yg ni
Driverpack Solution
atau search driver pack solution...
3.google chrome,uninstall chrome,download ccleaner n remove folder chrome dalam user document,pastu install chrome blik.

selamat mencuba dan selamat beramal =)
bekas pengguna compaq c700 =)

Bulan Syurga Firdausi said...

ya Allah kelakar la budak tu :) sy pun pencinta kucing name die gebu gebe cinta hati huhuhu name kucing kesayangan nabi Muhammad saw pulak muezza :) anw salam ramadhan kareeeemmm ;)

DuniakuAbstrak said...

-__-"

DuniakuAbstrak said...

-__-"

Pondok Usang said...

Salam Ramadhan dan selamat berpuasa fadh... =)

Edy Fee said...

kahkahkah entry kita sama la...ade pasal kucing

steffany daph said...

compaq sya masih bagus lagi (: hihi. jgn frust sngt2 k. stay cooll..

penjajah minda said...

compaq memang cepat rosak.aku penah kena.mula2 screen rosak.pastu motherboard.

selamat berpuasa.=)

Yuni Aisyah said...

sabar je la....xpe nnti ade wet lebih beli je baru..:)

selamat menymbut Ramadha n slmt menunaikan ibadah puasa..^_^

tirahzairi said...

pnah tgk kt fb pic tue...
selamat berpuasa :)

izzahdegreat said...

selamat berpuasa :)
byk dugaan, sbr ye, kite pon lemah bab2 masalah laptop ni -.-

O CIKTEDDY said...

xleh blah betol budak tu..cian kat kucing.haha

salam ramadhan ^^

Anak Wak Mail said...

argghhh..siannya ko..tabah te..

hmm duit tu kalau blnja ak bukak pose lg berbaloi-baloi..haha..:-P

abiwan said...

hahahahah lawak lah gambar ni..

marcella said...

fadh..

gua paham kekecewaan lu..gua pon alami menda yg sama..lepas lappy gua kena operate atas penyakit cam lappy lu,gua hantar lappy gua ke sepital lain untuk rawatan susulan..

Alhamdulillah, lappy gua dah kembali normal seperti kanak-kanak lain..eh??

sabar la.cuba try pakar lain k..insyaAllah, lappy lu akan sehat cam dolu-dolu :)

ஜ miss klanika ஜ said...

motherboard terbakar mmg satu bnda yg seram , mmg menjahanamkan laptop jadinya .
selamat berposa ye ~

Aishah Jahirah said...

dugaan....kalau duit nak abeh mcm tu la,ada je...
jgn sedih2,slmt menjalani ibadah puasa...;)

Chan said...

bersabor la yek

E'in said...

byk tol dugaan die.. sabar ye.. selamat menyambut bln ramadhan.. :)

Pink Lavender said...

makneng kesian tgk kucing tuh..hu3..

selamat berpuasa..
makneng follow sini
jom follow makneng

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

mhalnye kos baiki..huhu..slmt brpose:)

nn lylyn said...

gmbar & ayat tu mcm sesuai lak ekspresinye ^^

IntaNBerliaN said...

hahhah comel sungguh budah tuh! :-)

asfira aminuddin said...

takpe babe itu semua dugaan tyme bulan ramadhan. semoga you kuat dan selamat berpuasa :)

alif haris said...

huhu sabo je la ye..
yg driver tu.. driver for da new device tu.. ganti motherboard kan. so kalau mcm tak berapa nk tau, pegi je balik tanya repairman tu. kalau dia tanak tanggungjwb baling kasut .. haha

chot ok..! said...

slmt berpuasa n tbh hdpi ujian..hee

dtg sini utk pertama kali rasanya..http://chot91.blogspot.com/2012/07/jatuhbangkit-semula.html

CSI said...

huhu...sian akak...macam2 bende berlaku..sabar yea! btw... nice cat! hahha...

adan said...

dahulu the mines bagaikan rumah kedua bagiku.. challanger tu bagaikan musuh dalam bisness..

untuk pengetahuan compaq memang cepat rosak.. kejap lagi rosak la laptop tu..tgk je la..

btw semoga ramadhan ini lebih baik dari sebelumnya..

zulhilmi tempoyak said...

fadh.... nk g rumah nnt.. nk alamat.. heee

afiqazizan said...

RM480 habis untuk repair..fiq biasa bawah RM 150 saja..:) Anyway salam ramadhan ya untuk fadh..:)

Nelly The Strange said...

mahalnya RM480 !!

Edy Fee said...

dtg komen lg

zehan said...

comel la budak tu....iye ye jer marahnya..

Touya said...

Sebab tu aku lagi suka pakai desktop leh repair sendiri .

So dah setel belum masalah driver tu ?

fadh leyanie said...

@techie87
terima kasih atas informasinya,dah cuba tapi tak boleh..;D

fadh leyanie said...

@Touya masalah driver tu tak selesai lagi,ak rasa kna bwk pi klinik balik lpas ni biar yg pro buat,mana link hang, adakah ini http://touyakaruma.blogspot.com/ (takut salah org)

Ati Masrif said...

salam,

payah kalau lappy rosak ni
lappy kak ati pun baru di baiki :)

aswadz said...

rezeki tauke kedai tu la kot. bini aku pakai compaq, setakat ni xde apa2 mslh.

buatbest said...

nie dah dikira pow..huhu

*zafirah* said...

Sabar ye..dah sayang,kenala keluarkan duit sikit.Hihi :)

http://xiexiepinky.blogspot.com/2012/08/kelahiran-putera-ke-5-dalam-keluarga.html

Aida Omar said...

banyaknya kekecewaan telah berlaku.. wa yang mendengarnya nie pun turut kecewa. haha.. salam ramadhan fadh.. kah3.. kesian bapak ang kena sembur dengan ang :P

Azee Hana said...

woaaa,,agak mahal...saba ye di bulan puasa penuh keberkatan ni...

JEJAK LU ORANG