Tuesday, July 2, 2013

Pensel tu dah buruk tapi yang penting arangnya



Ya manusia yang terbaca.. memang malang tak berbau, kalaulah malang tu berbau memang kita sebagai manusia dah buat preparation bak kata omputih untuk berdepan dengan malang. Al kisah aku, malang yang aku lalui tiadalah terlampau malang. Malang yang satu per dua berat. Aku tertinggal kotak pensel yang berisi pemadam,pensel mekanikal, pen. Maksudnya sekarang benda-benda tu tiada disisi aku. Harta yang paling penting setiap hari. Mana taknya, kalau dah hari-hari belajar kelas Arab sepanjang semester pendek berada di UIA ini kerja aku padam dan tulis...

10 minit kemudian... 
Lokasi : Dalam kelas

Padam dan tulis semula abjad2 Arab..

Padam dan tulis...

eden lomah bab-bab mengeja bahasa asing ni. Sedangkan bahasa itu yang terkandung dalam Kitab Suci Al-Quran. Kalau tulisan rumi tu pro la. *Tulis pakai pen tak pandang kertas pun..

Nampak gayanya nanti kena beli yang baru. Barang yang hilang sementara ganti yang barulah.*hidupku rasa tak lengkap tanpa kotak pensel dan isi-isinya.

Melainkan kalau aku memilih untuk setia menggunakan pensel kayu Stabillo 2B yang aku guna untuk lorek jawapan waktu SPM dulu *pensel lama hilang terjumpa balik dalam kotak pensel lama,pensel tu dah buruk antik kulit pensil dah terkikis tapi yang penting arangnya.

29 ,134 blogger sensasi komen:

Park Arn Norizat said...

adakah sy manusia pertama yg membaca?:D sabar la yea nak. *ayat pak cik2..

Harith Iskandar said...

pakai je pensil 2b tu...lg best aper?brg lama jgn dibuang2 ehehe

Syazana Zainn said...

means that kotak pensel tu tertinggal kat mana?


hihi, beli barulah yang. walaupun x sama mcm yg lama

but at least ada dr takde kan

:D

ke nak pinjam yg akak punye? hikhik

Sam Banjamin said...

tulisan jawi kamu tentu kemas kan? sy dah lama x menuis jawi...

emm... dah nk tertinggal, tu la... lemahnya kite ni.. cuai.. terlupa... hmmm... sabo je la... tapi tak de la malang sangat cobaan tu kan...

Azwar Syuhada said...

boleh plak terlupa bawa... :)

the malay male said...

pakai je..jimat

Mizz Aiza said...

beli yang baru aje la.. kalau pensel 2b tu ok lagi guna aje la dulu semantara nak beli baru tu..

Nur Eliza Illani Abdul Aziz said...

haha~ takpayah pakai pencil case..pke pensil yang buntut ada pemadam..kan senang?

btw, saya dh follow awk :) .

Aziz Safian said...

all the best for arabic. :D
from iium with love.. :D kawan que rupenye :D

fadh leyanie said...

@Harith Iskandar
pensel kayu kena asah..haha

fadh leyanie said...

@Syazana Zainn
tertinggal dkat home sweet home, boleh jugak kalau kak areen nak post..:P

fadh leyanie said...

@Sam Banjamin
tulisan jawi sy besar gedabak..

fadh leyanie said...

@Nur Eliza Illani Abdul Aziz
kena beli yg barulah.:D

fadh leyanie said...

@Aziz Safian
ni mesti amik arabic jugak~

boni kacak said...

saya vote untuk beli yang baru.hehehe

Nurzulaiqa Nazri@Professor said...

sis kos bar??

fadh leyanie said...

@Nurzulaiqa Nazri@Professor
sy hs amik arabic sampai lvl 5 :P

duniafana said...

jawi saya x brp kmaih

Cik Kechik said...

ni malang yg paling malang dlm koleksi malang..hahaha

AiSyA LiEzA said...

hahaha... kalau tulis guna pensel ustaz@ustazah x tanda.. mmg kena beljar menulis arab@jawi ngn pen.. kalau nota sndiri leh la ngn pensel.. ehheheh :) mmg terseksa kalau pen box xbawa... aheks~

Nao Mei said...

hihi...pakai je apa yang ada tu...hihi

ekin schmidt said...

pakai je boleh .
tadak hal punya la.
semarak jawiiiiii.... hikhik :)

Mia Liana said...

lama dah.. tak tulis jawi.... huhuhu

Ary Yusraa said...

pensel kayu.. :)

dear xila said...

kdg2 konfius nak tulis jawi sbb yelah blaja x habes ;p

Aisyah azizon said...

atoto..mmg payah kan bila tinggal pncil case . rasa mcm xlenkap je hidup ni. hikhik .

E'in said...

meh kite belanje awak beli pensel... hihi

sha (chirp chirp) said...

hoho. mmg sedih kalau satu set stationary hlg. guna la dlupnsil 2B tu smntara nk bli yg baru. asalkan bole padam kaan :P

Botak said...

selagi boleh pakai., pakai jelah., haaa dan jangan lupa buat report polis untuk barang yg hilang tu., hahahaha.. :))

JEJAK LU ORANG