Saturday, July 6, 2013

Pesakit tanpa keluarga dan pesakit ada keluarga ibarat tanpa keluarga

Bila aku tengok bujang terlajak yang tak kahwin sebab kengkonon
frust cinta sejati, rasa simpati,
muda-muda dulu memang la seronok boleh travel sana sini bila dah tua sakit 
makan minum tiada siapa menjaga, tiada tempat mengadu. Memang la banyak 
duit boleh upah nurse untuk jaga,*jutawan bujang  tapi nurse tu jaga bukan kerana kasih sayang 
tapi kerana wang ringgit. Ada perbezaan antara orang yang jaga kita kerana wang ringgit atau kasih sayang.

Bidadari menanti mu di sana.
______________________________________

Tapikan aku tengok ada je mak bapak yang sakit anak-anak yang menjaga mintak claim duit, apa kau lupa waktu kecik-kecik dulu sakit demam mak bapak jaga kau tak mintak claim duit pun.

Macam mana kau memberi layanan kepada parents kau sekarang, macam tulah anak-anak kau memberi layanan kepada kau pada masa akan datang. Tuhan boleh bayar cash tau. Jagalah mak bapak anda sebaik-baiknya meskipun mak bapak mertua sekalipun.

Kepada pakcik dan makcik yang anak "berkira" sabaq na... Tuhan boleh bayaq cash kat depa.

40 ,134 blogger sensasi komen:

anak ayah said...

mcmane kte layan org tua kte, mcm tu jgk laa nnt anak2 kte layan kte lak..cash.

Norhazlina Mohd. Zaki said...

Hurmm...macam2 dunia sekarang...minta dijauhkan...

Aziz Safian said...

moga kita tak tergolong dengan orang cmtuh..huu..bahaya ooo

the malay male said...

ish ish ish..x patutttt

Syazana Zainn said...

teruk betul perangai. haish.


mmg tuhan byr cash je skrg

tunggu dan lihat je

Sam Banjamin said...

sentap baca bab membujang tak kawen pasal kenkonon frust tu... belum jodoh la..

jaga mak abah spt mereka menjaga dan menyayangi kita dari kecil sampai kita dewasa...

izrah zulkarnain said...

manusia sekarang... semua benda diorang nak berkira... adehh~

Nurzulaiqa Nazri@Professor said...

"Macam mana kau memberi layanan kepada parents kau sekarang, macam tulah anak-anak kau memberi layanan kepada kau pada masa akan datang." <--- yes..this is so true

AiSyA LiEzA said...

hu2.. :) ikhls la lam mjaga org tua kita :')

sha (chirp chirp) said...

what goes around, comes around. ALLAH maha adil. semoga kita menjadi ank soleh/solehah yang sentiasa menghargai ibu bapa kita. insyaALLAH.

sha (chirp chirp) said...

what goes around, comes around. ALLAH maha adil. semoga kita menjadi ank soleh/solehah yang sentiasa menghargai ibu bapa kita. insyaALLAH.

.::: Princess MOMOY :::. said...

bila pergi hospital , boleh tengok mcm2 drama keluarga di sana

Mizz Aiza said...

selalu ibu bapa boleh jaga 10 anak masa kecil hingga dewasa.. tapi 10 anak tak tentu boleh jaga ibu bapa masa dah tua..

Mizz Yana said...

seorang ibu blh jaga sepuluh anak.. tp 10 org anak xmungkin mampu jage seorang ibu seperti mana ibu menjaga ketika kecil.. huhu..

perempuan itu yanie.. adalah serang yg suka mengganggu hubungan baik seseorang...huuhu..

Nao Mei said...

isk...kalau semua manusia nak kan duit...alamat tak tahu lah cik akak nak jawab...tapi bagi cik akak rezeki tu biarlah halal...jangan berminta-minta bagai kan..:)

aswadz said...

mmg x patut buat mak bapak mcm tuh. tu pun nak berkira. hampess...

Dzureen Darwis said...

At the age of 18 pun Zue dah kurangkan bergantung pada family. Takut sangat nak susahkan mereka. :) Zue harap dapat bantu diorang selalu. In shaa Allah

Fizi Zaidi said...

mmg berlaku pon sekarang nie..salam kenal dan done follow sini..:D

sinuha said...

betul2. Harap2 dapat jadi anak solehah kepada kedua ibu bapa. Takut juga kalau dah tua nanti, kita pulak yang terkena. Time tu kalau menyesal pun dah tak guna dah. minta2 dijauhkanlah.

zeera lily said...

sedih la.. kalau tgk org2 tua sakit kt hospital sorang2 =(

Cik Kechik said...

tu anak-anak yang tak de kesedaran..moge dijauhi dan dijauhkan

latifah zainal said...

mintak dijauhkan drp tergolong dalam golongan sedemikian...

syamimihaziqah said...

Semua sebab duit? Dunia sekarang..

dear xila said...

tp kalau tiada jodoh pasti ada hikmahnya kan....Allah kan ada...cumenya kena redha dan besangka baik :)

E'in said...

anak tak reti pk laa mcm tu lau ngan parents sendiri pun berkira...

boni kacak said...

saya harap dijauhkan daripada jenis anak yang sebegitu..

Mime MF said...

sedih tgk anak2 berkira gn mak bapak..apa salahnya jg dgn ikhlas..haishh..

zulhilmi tempoyak said...

hebatnya gila dunia kan...

Marcella said...

fadh~~~

claim duit?
minta pelempang tu

semoga tak tergolong dalam golongan "anak bertuah" ni

Nurulee said...

Anak anak claim duit yg tk phm tu. what kind of ppl is this. huhhh.

Nor Salmi said...

Moga anak-anak ibu nanti menjaga ibu dan ayah sepertimana ibu menjaga emak dan ayah sekarang. Amin...

Cik Kay Jue said...

ckj simpati kat mereka yang mmg tak de keluarga.. susah kalau da keadaan kita serbe lemah.. tak de org nk bntu..

yang anak2 minta claim duit tu.. huh.. tak fikir ke macam mana parents dorg dulu duk ssh payah jaga hampa.. huh..

lala yusof said...

realiti yg kekdg takut kalu jd kat dr sdr, mudah utk kita menilai org lain tp pyh utk menerima apabila terjadi pd keluarga sdr

Botak said...

kerana duit., manusia tak sedar diri..

nn lylyn said...

harap akan dtg sy xsebegitu..

Cik Mun said...

itula..bsar pahala buat baik pada kedua ibu bapa..

Lady said...

takbaik betul laaa. semoga kita terpelihara dr buat cmtu :)

zulhilmi tempoyak said...

anda dah sihat fadh..??

FarhanahAdzlan said...

yeahh betull tuu..what goes around comes around :)

Dang Kahla said...

sedih lak..

JEJAK LU ORANG