Thursday, June 16, 2011

FOLLOWER KORANG TAK IKHLAS ? AKU NAK TENGOK FOLLOWER MANA YANG IKHLAS..



ENTRY TANPA GAMBAR BERGERAK...kalau sebelum ni aku selalu letak gambar gerak2 dalam entry aku dengan harapan ada blogger atau follower yang terjah..tapi kalini sengaja aku tak letak..sebab aku nak tengok..siapakah sebenar benarnya follower aku.. 

sejauh manakah keikhlasan kalian menjadi follower..
renung2kan..selamat beramal.

Assalamualaikum kalian..di harapkan kalian sihat sejahtera..
huh satu keluhan panjang..sekarang ni aku dah tak boleh selalu update entry..masa tersangatlah singkat..
alhamdulillah..semester kali ni lebih menyeronokkan berbanding semester sebelum-sebelum ni..
kalau dulu aku berat hati untuk kembali menuntut ilmu..kini tidak lagi..konklusinya..aku bahagia gilak.
kerana? lecturer2 telah mula mengagihkan tugasan..popular word---assignment..
alhamdulillah jugak..sem ni aku dapat sebilik dengan rakan sekelas..jadi kalau ada kerja yang membabitkan kumpulan..tak perlu la kami nak susah hati membuat perjumpaan di luar..
Al kisah kali ni..adalah mengenai perihal manusia..
setakat ni aku tengok rakan sebilikku semua pemalu..a.k.a pendiam..amat berbeza berbanding bilik aku yang sem lepas..riuh rendah..konklusinya..aku suka kedamaian..tapi aku rasa kekok pula dalam suasana kedamaian..masuk sem baru ni..ramai yang tak kenal aku..sebab apa?
aku buat pembedahan plastik muka.....
memang korang kena kelentong dengan aku...
ramai tak kenal aku sebab...aku buat perubahan image ..
daripada tidak berkaca mata....kepada berkaca mata bingkai tebal coklat..
daripada bertudung Ariani....kepada bertudung bawal..
daripada muka berjerawat....kepada muka tidak berjerawat...
aku menjadi semakin skema.....................................................................................
dan ada satu benda yang tak berubah.....
sikap aku masih sama seperti dulu...cuma kali ni aku lebih banyak tersenyum..senyum itu sedekah..

tadi kat kelas aku "terbuat" lawak bodoh masa presentation..malu weyh..dah la ramai..aku di ketawakan orang..kelas waktu tu pukul 5..nak di pendekkan cerita..sebelum mulakan presentation aku kena la bagi ucapan dulu...dengan semangat tentera bergajah..
aku memulakan bicara aku dengan ucapan..
A very good morning to our lecturer and fellow friends,,our group will explain about..blablabla..padahal waktu tu dah pukul 5 petang ..A VERY GOOD MORNING WEYH..lecturer pun gelakkan aku..al maklum la..sebelum ni aku tak pernah ada kelas petang..satu kelas gelakkan aku..malangnya nasib si fadhley ni..

p/s: dah nak pukul 1.15 pagi...aku kena tidur dulu..esok lepas subuh nak baca buku..(insyaallah)

95 ,134 blogger sensasi komen:

NasZ said...

huhu..skrg bleh la cakap "a very good morning" sebab tengah pagi ni..huhu..

feel free to check my latest post http://innit.nuffnang.com/view/1719001/ini-abang-ben-punya-pasal-la from innit.

k.h.a.l.i.l.a said...

huhuu... a very good morning. ayat tu memang dh melekat dlm mindset kalau nk speech. kdg2 mmg boleh tsasul

Nora Shahaira said...

takut baca tajuk entri ni...maaf la dik lama tak jenguk..sekarang, payah sikit akak berblog...huhu, aak sentiasa ikhlas menjenguk mu..namun masa dan ketika mencemburui kita
apapun blaja bebaik ye...akak pun ada kenangan masa perbentangan ni...nanti senang2 akak citer ye

syafeeqa said...

kahkahkahh. ni mesti dah selalu wat ucapan waktu pagi an..??

miss keila said...

aku pon pernah present mcm ni..pkul 8 pg ckp afternoon lg mngarut weyh..:)

delarocha said...

nak buat camne dah skrip untuk ucapan buat waktu pagi...

huhu

ABU said...

aku iklas ok..hahahaha

syirah rasid said...

muahahaha~~ yaniii !! memmg nmpak ko dh sgt laen , perubahan selama 3 bulan cuti . cntikk sungguh hang la .. hehe lawok laa crita mu. kekeke

berita sengsasi said...

moning!!

vampire's lovex said...

hahaha...rilek2... cakap la,ucapan tu untuk org london..london kan pagi lagi..hehe

saljihitam said...

ehehehe. kenangan tuuu

amy shuhada said...

kalau org jnis tak peka, asal nk start bg ucapan je, tgk jam. hahaha

http://wowimstillamyshuhada.blogspot.com

afiqazizan said...

hihi..tu la kan..biasa takde kelas petang..tengok2 da tersilap cakap dah..takpe pasni jangan wat silap camni lagi ya..(:

MiSz fiFiEyQa said...

Yane nervous ke?tu yg tersasul tu..hik3..kalau sy lagi la,mse presentation suara t'ketaq2..huaa

EZAN IDMA said...

hhaah terlampau excited nak present kot?

mOon jOhari said...

..kalo mOon jadi lecturer mOon akan jawab "yup...god nIght..." heheheheehe

Cik RoSs said...

huhuhuhuu...nasib tak cakap GOOD NIGHT...hehheee :P

HAZIRAH SULAIMAN said...

masa i stady dulu pun, selalu tersasul . hehehe :)

muhamad hanif said...

Err..

morning..




*wahhahahah, ikhlas tak ?

Syuxer said...

bila terbiasa kadang2 tersasul hehe..xpe itu lawak dimaafkan..kadang2 itu boleh bagi up semangat untuk present kan..kalau present skema gila tentu bosan..

apapun rajin2 belajar tau..:)..

amir aizat said...

biasalah gemuruh di jiwa kan,
saya setia ikhlas ni,hehe

myr amyra said...

opppsss..tersasul... :)

teyn teyn said...

hehehe .. neves sgt kot, tu psl la ter-very good morning.. hehe

cik golek...... said...

huhu...cik golek ikhlas x..hehe...just joke..
tapi suke bce entry2 kat blog ni lah...

misyamissyou said...

hoho..jgn amalkan 'a very good morning' tu..

~~Ticer Wann~~ said...

hihi leh lak tersasul cam tu ehh :D

KAMIHIDUP said...

dulu masa sekolah, kawan KAMI tercampur dialog bahasa arab dengan engish, lagi malu. :)

lilypelangi said...

haha . kawan saya pon pernah buat slh time presentation . memang segaan . huhuu

Ihsan Arifin said...

ehem ehem GOOD MORNING yawwww ;D

Roza Ami Nanomiya said...

hehe
aku x follow blog ko & mana2 blog


aku suka kelas yg bising... tp aku suka diam...

miss biebbiey said...

haha msti tym tue cam mau tutup2 muka kan..

Mawar Berduri said...

kehkehkeh.. pernah terjadi kat mawar.. presentation tengahari, tapi still said gu mrning.. kihkih..

fadh leyanie said...

@NasZ
yup betul tu..waktu publish post ni bole la nak cakap good morning..ahaaa...:)

fadh leyanie said...

@k.h.a.l.i.l.a
aha..selalu kalau dalam ucapan mana ada a very good lain...hihi tu yg tershasyul..

fadh leyanie said...

@Nora Shahaira
sy pun minta maaf juga kak nora..tak sempat terjah blog..
mmg betul masa cemburu..
sy akan belajar sebaik mungkin..terima kasih atas nasihat kak nora :)

fadh leyanie said...

@syafeeqa
hahaaa..selalu xde klas petang..tu pasal jadik cam tu..malu2..

Anak Wak Mail said...

haha..memang selalu gak tershashul cakap good morning..biasalah..morning person..kikiki..

ingatkan semangat nak pegi kelas sebab ada ehem2..hihi

anyway..i follow u seikhlas hati..=)

fadh leyanie said...

@miss keila
warggghh...ko lagi mengarut...haha

fadh leyanie said...

@delarocha
persoalannya tu bukan skrip..tapi spontan...

fadh leyanie said...

@ABU
ok ABU ..aku sememngnya tahu..kau mmg ikhlas..xtau eja ke..hehe

ekin alias said...

tersyasul~ HAHA mesti jd femes lepas tu HAHA

fadh leyanie said...

@syirah rasid
bakpo bahasa hang campur antara utara dan timur..ngeh2..

fadh leyanie said...

@berita sengsasi
afternoon !:)

fadh leyanie said...

@vampire's lovex
mmg mula2 pikir nak cakap gitu..nanti kang bertambah hilaian pontianak pulak dalam kelas..:)

fadh leyanie said...

@saljihitam
kenangan memalukan..-_^

fadh leyanie said...

@amy shuhada
haa...perkara itu dapat di jadikan pengajaran seumur hiidup..:)

fadh leyanie said...

@amy shuhada
haa...perkara itu dapat di jadikan pengajaran seumur hiidup..:)

fadh leyanie said...

@amy shuhada
kadang2 mereka tak sedar..sekarang ni pagi ke..malam..haha..

fadh leyanie said...

@MiSz fiFiEyQa
ada la jugak nervous sikit..pasal ramai org..hahak...rap tu! suara terketaq..yo yo..

fadh leyanie said...

@EZAN IDMA
aha..kemungkinan besar jugak..!:)

fadh leyanie said...

@mOon jOhari
haa...itu akan memeriahkan lagi suasana kelas..haha..
konpius budak2 kang..

fadh leyanie said...

@mOon jOhari
haa...itu akan memeriahkan lagi suasana kelas..haha..
konpius budak2 kang..

fadh leyanie said...

@Cik RoSs
tu lah..fuhh..selamat2..:)

fadh leyanie said...

@HAZIRAH SULAIMAN
campur perasaan nervous jugak tu..tu jd tersasul sudahh..

fadh leyanie said...

@muhamad hanif
afternoon pak anip si penanam anggur..
mmg ikhlas..hahaaaaaa

fadh leyanie said...

@Syuxer
haha..betul jugak cakap kamu...pernah dgr org present mmg tahap gaban boring gila..ngantuk..
ye ! mesti rajin.

fadh leyanie said...

@amir aizat
uish dah macam tajuk cerpen..
sy mnghargainya aizat..hehe

fadh leyanie said...

@myr amyra
oooops..tak dapat berundur kembali..hihi

fadh leyanie said...

@teyn teyn
hahak..teerrr cakap..tak trpikir langsung pasal afternoon..:)

GaRy™ said...

hahaha... gary pun penah kena gak... sumpah malu... huhuhu... nasib baik kelasmet je ada masa tuh...huhuhu...

fadh leyanie said...

@cik golek......
ikhlas2,,cik golek telah mmbuatkan saya lebih bersemangat utk berblogging..terima kasih :)

fadh leyanie said...

@misyamissyou
tersasul sudah..hihi
tak biasa kelas petang..selalu pagi..hihi

fadh leyanie said...

@~~Ticer Wann~~
ahakz..tu pasal la..:)

fadh leyanie said...

@KAMIHIDUP
huarggh..kalau camtu lagi pelik+malu..heee...hehe

fadh leyanie said...

@lilypelangi
kalau ramai2 tak apa lily..kalau individu mmg malu...:P

fadh leyanie said...

@Ihsan Arifin
goof afternoon...yaw ! whassup!

fadh leyanie said...

@Roza Ami Nanomiya
eyh..dah tukar nama ..
encik tak follow tapi sudi baca dan cmmnt entry blog ni..terima kasih.:)
kelas bising mmg happening..!

fadh leyanie said...

@miss biebbiey
nasib baik ada buku..yanie tutup pakai buku...:)

fadh leyanie said...

@GaRy™
haha..senasib la kita gary..malu siot..org gelakkan kita..

fadh leyanie said...

@GaRy™
haha..senasib la kita gary..malu siot..org gelakkan kita..

fadh leyanie said...

@ekin alias
pemes...hihi tak pemes pun..:)

fadh leyanie said...

@Anak Wak Mail
tu la..morning person tak biasa jadi afternoon person..hihi semangat sebab nak blaja..:)
terima kasih kamu :)

fadh leyanie said...

@Mawar Berduri
jangan biarkan itu berulang ;agi mawar..:)

kura said...

eh sy follower yg iklas kak! betul! *menegakkn benang yg basah. haha..

ohohh. a very good morning tu error yg excited, rilex la hahah

fadh leyanie said...

@kura
haha..excited2..sampai tkeluar good morning..

HAZWAN17 said...

haha.dah selalu sangat jumpa orang salah macam ni

cikida said...

heehhhe,,,gud morning fadh....ngeee~ oke,,stdy2...gud luck this sem k.take care..

fadh leyanie said...

@HAZWAN17
haha..macam2 hal lah...

fadh leyanie said...

@cikida
nite2..gud luck to kamu juga..^^

miss khairun nazihah said...

hahaha,
kesilapan yg biasa kak ;P
bole diterima umum lagi hee.
btw, baru follow akak :)

zamira said...

haha...bese la2...pkare normal ayt 2 nak tkua..haha...

fadh leyanie said...

@miss khairun nazihah
haha..tu la..tersasul dik..
terima kasih memfollow :)

fadh leyanie said...

@zamira
sebenarnya dah set dlm mind..afternoon2..tup2 morning pulak keluar..ngeh3

aleen aiden said...

hahah.very gud morning pkul 5 ek.xley blah.

sindarella-tyra said...

hihiiii....x pa2 boley di maafkan ^^

fadh leyanie said...

@aleen aiden
aha..mmg tak bole belah..haha..:)

fadh leyanie said...

@sindarella-tyra
terima kasih kerana memaafkann..hihi:P

fadh leyanie said...

@sindarella-tyra
terima kasih kerana memaafkann..hihi:P

Far8 budak baik said...

aku aku..kau agak iklas tak??
hahahaha..=pwehh..okey ar tu
salah mornik je..kalau aku lagi dasyat..slang terengganu + english..
hahahaha..grrrr

JARI YANG TERBARAI said...

hahhahaha gua dulu penah terbawak lighter api waktu nak present... ingatkan pendrive

fadh leyanie said...

@Far8 budak baik
ko mmg ikhlas..kalau tak ko punya respon cmmnt takkan mncecah ratusan..haha:p

fadh leyanie said...

@JARI YANG TERBARAI
perggh lu lagi dahsyat..haha
lawak pun ade gak..

sha my heart said...

Wah, ramainya pengomen.. tak kan tak de follower yg ikhlas lagi?

biasa la kesilapan mcm tu, sb kite pun pernah buat. haha~ dah terbiasa, kan.. biasanya kelas waktu pagi. =)

Jerry Ghazali said...

morning girl ni...
hehehe..

d_LA said...

sori, baru smpat bc..biasalah, kdg2 wat2 bz camnilah..hehe..xpe tersalah sebut janji konfiden..heee

JEJAK LU ORANG