Friday, June 10, 2011

MISTERI KELIBAT PUTIH BARING KAT BILIK STUDY AKU



AKU TAK KACAU KAU..KAU JANGAN KACAU AKU..

AMARAN KERAS : kalau takut tak payah la baca..
Assalamulaikum..bismillahirrahmanirrahim..untuk pengetahuan korang sekarang ni aku ada kat hostel bukan kat rumah..
tadi aku sorang2 duduk kat bilik study..korang tak payah la bayang kan muka aku yang tengah study..aku bila time ada quiz dan exam je study..pemalas wei..
aku duduk situ pun sebab menaip entry blog ni..lampu bilik study aku biar tertutup..
tengah melakukan misi dari blog ke blog..tiba-tiba..aku rasa lain macam..meremang ..sejuk..
pastu aku toleh belakang..waktu tu jam 12.34 tgh mlm,.
hah.! aku nmpak kelibat putih atas meja study belakang aku.kelibat tu tengah baring..kecut perut aku !
aku cepat2 pergi cari suis lampu dan bukak..fuh seriau aku rasa..
rupa2nya bantal peluk warna putih tanpa sarung kat atas meja study tu..aku ingatkan hantu pocong..kawan aku jemur bantal dia kat situ..persoalannya masa mula-mula aku masuk bilik study aku tak nampak pun bantal tu kat situ..apakah mata aku semakin rabun..nampaknya kenalah tambah power spek mata ni lagi..leceh..

p/s: dalam banyak2 hantu..aku paling takut pocong..pontianak also know as kuntilanak spesis tu aku tak takut apatah lagi toyol..comel je toyol..cakap besar pulak aku..

77 ,134 blogger sensasi komen:

GreeN AppLE said...

hahaha...suspen jer bace..

len kali kasi bwk kanta pembesar yer..

zoom dlu stu bilik pastu bru msuk =)

vampire's lovex said...

hohhhh lain kali bukak semua lampu,,dok dalam gelap memang la hantu suka datang kacau.. ntah2 bantal tu terbang dok kat belakang kau..eeii takot

kelibat said...

24 tahun dah aku hidup. sekor hantu pun tak pernah jumpa(bukan kata mende tu takde). banyak tengok movie ahmad idham ni.

MiSz fiFiEyQa said...

Wahaa..yane..wat suspen je..sy pun selalu pk yg bukan2 kalau nampak sesuatu dlm gelap..tapi rupenye bukan ape2pun..

MiSz fiFiEyQa said...

Wahaa..yane..wat suspen je..sy pun selalu pk yg bukan2 kalau nampak sesuatu dlm gelap..tapi rupenye bukan ape2pun..

M Fizan said...

wuhu....nasib baik bantal..kalau tutttt?? huhu

ibnubaba_04 said...

wahh takutnya..haha

mlm ni xde dah batal ape..comform pocong mmg dtg cari ko..haha

muhamad hanif said...

1234 sapa cepat dia dapat..

Syuxer said...

owh..seram gila tuh..mujur ilusi je.kan betul2,menjeritla ko nanti heheh..

mata2 kadang boleh menipu kita..bantal peluk tuh ilusi terbaik untuk pocong..tapi kuntilanak sememangya paling menakutkan..

tengoklah citer indon "Kutilanak" yang citer ada satu pulau yang mana tempat kuntilanak bertendang..sumpah seram gila...

KAMIHIDUP said...

ingatkan hantu, rupanya bantal. :)

JARI YANG TERBARAI said...

kenangan gua kat asrama dulu dulu:

ngah sedap2 baring atas katil dalam gelap tiba2 kawan gua lari lintang pukang... puncanya sebab die nampak gua dah siap berbungkus mcm mayat atas katil, padahal gua ngah layan lagu scorpion hehehe

kura said...

eh. pompoan pun pandai tido berbantal pelok ye? igtkan lelaki je. heheh.

wooo. berdegop kencang juga jantungku klu terjadi kepadaku kan. *nasib skrg tgh cuti 4bolan. suka! Hahah :3

Aimi dan Pakcik Hashim said...

masalahnya bukan sebab spek... masalahnya ko memang penakot

Puan Kutu said...

huhu ck besar pontinak pun tak takut.pocong takut pulak?haha..mintaklah dijauhkan ngan hantu spesis apapun...:)

cheqwa said...

haha..suspen suspen..eh same la kite.takot pocong gak!kalo pontianak dia cam lawa,sbb tu xtakot sgt.hahaha

cik golek...... said...

haish..
ingat btollah..wat soram je mmbce nyer..huhu..skaly bntal peluk je.. cehh..

GaRy™ said...

hahaha...dah naik meremang bulu roma gary...ingatkan apa tadi....hahaha...

Anak Wak Mail said...

hahaha...hampir2 tak baca tadi..sebab takut..

baik tambah powerrr!!takut kawan yanie tapi yanie ingat hantu pulak..haha

jangan cakap besor..kang jumpa kang!

fadh leyanie said...

G A :hahak..bawak kanta besar pun tak de gune gak..suasana gelap..

fadh leyanie said...

v l: kalau bukak lampu terang sangat..hah! bantal terbang..oh no..takut nyah !

fadh leyanie said...

kelibat : sejak akhir2 ni banyak sangat story hantu..pengaruh movie meracuni pikiranku..

fadh leyanie said...

miss fie : haha..org penakut mmg camni..bukan2 je yg dia pikir..mngarut,,:)

fadh leyanie said...

m fizan : kalau tut..gua pengsan !

fadh leyanie said...

ibnu : konpom malam ni aku tak masuk bilik tu ! haha..

fadh leyanie said...

anip: haha..ni lagu cter hantu tuh..

fadh leyanie said...

syuxer : takot nak mnjerit pun tak mampu..haha..kuntilanak cun la..tak yah takut..cter tu tak nengok lagi.:p

fadh leyanie said...

kamihidup:mujur bantal sahaja..kalau tak..ish3

fadh leyanie said...

jari : kenangan lu mmg superb la..msti kawan tu pengecut gila..haaha..kalah ppuan.

fadh leyanie said...

kura: baru tau ke..bukan setakat bantal..teddy bear pun ade..haha..info baru nih..catat2

fadh leyanie said...

aimi: erkk..itulah hakikat hakiki nya..hahak

fadh leyanie said...

puan kutu: bukan dua2 spesis tu sama saiz ke ..haha..pocong meloncat2 lagi seram..

fadh leyanie said...

cheqwa: tu la pasal..pocong muka dia ugly..pontianak pretty ma..haha

fadh leyanie said...

ank wak mail : tengoklah hujung minggu nanti g kodai spek..ngeh2 kang tak psal2 suma nmpak hantu..cakap kecik je..hihi

syrupmasin said...

cisss..yee same katekan tidak pade pocong :D

fadh leyanie said...

cik golek :bantal peluk..tak takot pun..hihi

fadh leyanie said...

gary : seb baek bukan si pocong..gary yang baca meremang..apatah lagi yg mengalami..

fadh leyanie said...

syrupmasin: say no to the pocongs! hahak..

ABU said...

tu la suka sgt dgn cerita seram kan

Cik Amy said...

terkejut kau tgk gmbr tuh hahahaha



KINDLY PADA YANG SUDI DAN BAIK HATI PLEASE VOTE amy YA? :D
Langkah 1 :"LIKE" http://www.facebook.com/pameranpengantin
Langkah 2 : "LIKE" http://www.facebook.com/photo.php?fbid=228974170463772&set=a.227905127237343.68704.186380094723180&type=1&notif_t=photo_reply&pid=825911&id=186380094723180

Tq ye cz sudi like,semoga dimurahkan rezeki semurah hati korang klik like untuk kami yang nak kawen ni :)

Shiety Myra Chubbyra ;P said...

haha...
penakut gak rupanya si yanie nie...
law shiety kan...
duk sorang2... tengaok lak cta an2... cepat2 shiety menggigil badan..
even ari 2 just tengok cta ngankung sorang sorang pown .. bila datang jer antu tu... getar abis badan..serius teruk huhu

Shiety Myra Chubbyra ;P said...

haha...
penakut gak rupanya si yanie nie...
law shiety kan...
duk sorang2... tengaok lak cta an2... cepat2 shiety menggigil badan..
even ari 2 just tengok cta ngankung sorang sorang pown .. bila datang jer antu tu... getar abis badan..serius teruk huhu

diana said...

sama la kita..
akak paling takut yang tu jugak..
kalau filem tu kat tv memang tak tengok..
yang lain boleh je layan..

Ihsan Arifin said...

kalau betul betul hantu ape agaknye yg terjadi time tu kan haha ;)

Zuraidah said...

Fadh! Tengok gambar tu pun dah seram.
Erk. Jangan r macam tu. Takut nak pegang bantal peluk nanti. Huaa!

MiZ Rayy said...

suspen gila.. hahaa...

NOOR FATIN said...

kalau saya mmg terus tido la. takot. hehe

Bigdaddyz said...

teringat2 bila kita rasa takut...pelepah pokok pisang pun nampak macam rupa hantu...hehe

Kikio said...

cis ingat ape tadi. hahahaha
p/s; seram doe tengok gamba atas tuhh. huuuuu

fadh leyanie said...

ABU : sampai semua terbayang hantu..huu

fadh leyanie said...

cik Amy: kalau yang real lagi lah..
to all..undi cik amy..ngeh3..

fadh leyanie said...

shiety:hahak..mmg suka dengan hantu tapi penakut..eleh..cter ngangkung..tak takut pun..haha..:)(cakap besar)

fadh leyanie said...

diana : seram la si pocong..pocong tak boleh bongkokkan badan..nmpak pocong ddk mnyangkung..ngeh3

fadh leyanie said...

ihsan : kalau bettul hantu..err..pingsan campur mnjerit agaknya..haha

fadh leyanie said...

zuraidah : mmg seram gambar tu..tgk macam barbie doll pon ada gak,,pasni mlm2 hati2 la dgn bantal
peluk..takut terpeluk bnda lain pulak..haha

fadh leyanie said...

miz rayy: jeng3...rupa2nya bantal tidak bersarung..

fadh leyanie said...

noor fatin : time tu nak tdor pon tak tenang..asyik dok terbayang2..

fadh leyanie said...

bigdaddyz:ha..betul tu..pernah juga mngalami macamtu..terbayang bukan2

fadh leyanie said...

kikio: cis ..hahak bukan pocong betul..^^ffuhh..

HAZWAN17 said...

benda-benda warna putih memang sensitif sket....cadar ke selimut ke...kadang-kadang tengok orang pakai telekung pun kita boleh terkejut

d_LA said...

waktu pun dah comel..12:34..hehe..naseb baikla bantal peluk je

lilypelangi said...

ouh ! bantal rupanya .

wat seram je~ hoho

fadh leyanie said...

@HAZWAN17ni mesti pernah ada pngalaman..haha
samala tgk org pakai telekung balik dari terawih pon dah pikir lain..

fadh leyanie said...

@d_LA
lepas dila bgtau baru perasan waktu tu,,ngeh3....kalau pocong nasib buruk la..

fadh leyanie said...

@lilypelangibantal saja
lily..seramm..haha

Siti Mashitah Saidin said...

uih.. takot....!

shopping2u said...

http://www.my-shopping2u.com/2011/06/entri-sempena-israk-mikraj-27-rejab.html

fadh leyanie said...

@Siti Mashitah Saidintakot sikit je..haha

fadh leyanie said...

@shopping2uakan usha nanti..

amir aizat said...

okay bantal jer,hish

Mawar Berduri said...

hati-hati dengan niat n percakapan tu.. nanti allah makbulkan nampak benda tu.. tak tau.. ayokk...

fadh leyanie said...

@amir aizathish! haha..

fadh leyanie said...

@Mawar Berdurihaha..sentiasa berhati2..bukan semua org dapat tgk benda tu..hiihi:)

mOon jOhari said...

fadh suka buat suspen....cubit kang... :p

fadh leyanie said...

@mOon jOhari
Adush! jangan cubit..sakit2..haha

cikida said...

haishh,,.fadh2...nasib aku x meremang..huuuu..nasib aku kt uma,,bkn kt hostel..ngee~..

Khairil said...

suspen giler baca ni time sorang2...nasib ending dia ada hepi juga..hehehe

Cinderella said...

huhu..suspen mase bace dala kat bilik sorang2..bantal pelok rupenye..anyway pandai gunakan teknik suspens kepade reader yer..hehe

JEJAK LU ORANG