Tuesday, May 14, 2013

APA YANG ADA DEKAT KAKI ANAK AYAM : ۏيروس برڤورا راجين



Ah sudah...rajin sudah hilang hooii
_____________________________________________

Tak kota janji
otak kata kau nak exam kena ulangkaji
bersungguh-sungguh otak kata
tapi hati malas
hati berat
ahli neraka tetap setia berbisik

pstt pstt
halus bunyinya buat aku hanyut

"lambat lagi lambat lagi lambat lagi"

 
kesudahnya tidur atas helaian nota
siapa punya antidote rajin penghapus virus berpura rajin
sedekahkan kepada aku yang memerlukan
minggu ini adalah minggu terakhir kelas, "kualiti" hasil-hasil tugasan kini hanya menunggu masa untuk dipamerkan. Markah rendah atau tinggi atau separa rendah atau separa tinggi melalui hasil tugasan juga merupakan faktor penting yang menentukan markah akhir semester yang kita panggil


"Markah pendukung"

Kecewa atau suka bakal terhasil melalui apa yang telah kita hasilkan. Kalau tugasan tu hang buat cincaiboncai maka tafsiran kecewa mungkin bakal menguasai hati... Kalau tugasan tu hang buat clean and clear maka tafsiran suka bakal menguasai hati... Kalau hang langsung tak buat atau tak menyumbang apa-apa especially dalam group assignment hang dok buat perangai " kera sumbang"...maka..hang memang layak dapat apa yang ada dekat kaki anak ayam ni. Orang jenis ni kita panggil type P person. P mewakili pemalas. Pemalas ni ada macam-macam jenis pemalas,pemalas nak datang kelas,pemalas nak buat assignment,pemalas nak tidur,pemalas nak makan,pemalas nak berjalan,pemalas nak bayar zakat,pemalas macam-macam lagi. Tapi jangan terkejut kadang-kadang yang pemalas nak datang kelas tulah score markah tinggi ==`





 
tak lama lagi bermula final exam..dan aku masih lagi berpura-pura rajin. Berpura-pura rajin je bukan malas.



 



23 ,134 blogger sensasi komen:

Umie Naziera said...

haiyaaaa jgn pura-pura maaa..have a nice study ;)

ridoma said...

Haha.. amik je buku/nota tu, letak depan mata. Nak tak nak bukak jugak..

Tak pun, jadikan tugasan study ni macam mood tgh nak menulis untuk post baru kat blog..amcam? laju je nanti..

Anonymous said...

Virus berpura rajin...tgk, gua xmalas nk baca jawi tu..

Pemalas tidur?.... -_-
Ada ke org malas tdo..

Slmt menjamu akal dengan tugasan mencabar dan slmt menguji minda mnjwb soalan.

Mkz

Lady said...

goodluck untuk final exam :)

Bahrain Ramlan said...

ALL the best untuk exam nanti..
normal la tu ada perasaaan malas..kita yang kena usaha untuk paksa diri untuk study...
Wish u Luck!

penaberkala said...

Nak exam pun sempat lagi belek blog eh? hahaha

apepun, good luck
all the best :)

boni kacak said...

jangan pura-pura rajin. kena belajar dengan ikhlas tau.. dah2.. fokus jangan tak fokus. good luck utk exam tu :)

anak ayah said...

ni kalilaaaa...unsur yang sama.malas sgt nk stdy bila time exam.penyalit sungguh -_-'

the malay male said...

kena rajin, bukan selalu nak exam :-)

fadh leyanie said...

@ridoma
tak boleh samakan mood update blog dgn blajo, berbeza kot. update blog berkobar2. bc nota berkibar2 kertasnya muka surat yg sama :D

fadh leyanie said...

@Anonymous ada la,,spesis manusia yg mengantuk tapi tak mau tdo..zzz :D

zulhilmi tempoyak said...

fadh.... best of luck fadh...

btw....klu penat study nnt singgah2 la tgok youtube ke.. main fesbuk ke.. ;p

Mizz Aiza said...

good luck untuk exam.. :D

E'in said...

haip! awak xmo mls2...

Mia Liana said...

good luck untuk exam ya..

latifah zainal said...

virus malas itu kadang kala begitu sukar untuk diubati.vaksin yang paling mujarab adalah semangat untuk melawan kemalasan itu sendiri..hehe...good luck exam

El Hardy said...

gud luck exam...n mmg betul,sy xda sebut pn nombor dlm gmbr plg atas tu...very the lazy nk nengok nomor....

salam kenal.. :)

potia casadelarossa said...

dont be lazy2 ok

NzA said...

kunjung balas....

Nur Aqilah said...

hye, jom join GA ni. Syarat2nya mudah sj. cepat rebut pluang menang hadiah! :)
http://nuraqilahmuhamadnazori.blogspot.com/2013/05/1st-giveaway-by-amisya-suraya.html

D_08 said...

dan pemalas nak komen... boleh tak camtu????

Syazana Zainn said...

gambate!
stady rerajin hihi

NIL syaffieyna said...

hahahahhaha gud luck

JEJAK LU ORANG