Thursday, January 21, 2016

Cuai

Cuai. Harini dua panggilan penting dari company yang aku pergi interview tak berangkat.
Alasan kenapa tak call balik tadi. Pertama tak berangkat yang terpapar di skrin "panggilan tak berjawab". Kedua, sebab aku ingat no. scammer. (Selalu aku berpikiran bukan-bukan) #overthinking
Alasan lain: Pasal company tu kata kalau nak call mungkin after one week. Jadi aku tak assume itu no. company.
Tup tup
Tadi check profile company. Nah. Itu nombor company yang aku pi interview. Terus lagu awan yang terpilu dendangan Ning Baizura berdondang sayang di corong telinga aku. Oh awat jadi lagu ni.
Apa masih ada harapan lagi kalau aku call depa esok. Takpe. Esok once receptionist masuk kerja. Berkumandanglah suara aku dicorong telefon. 
Lokasi: Di hujung katil
Waktu: Malam lara

3 ,134 blogger sensasi komen:

Aisyah Sukor said...

sabaq na.. ujian ni...

Wardah Aneesa said...

Haisyhh sbnrnya Wardah mcm tu jugakk.mcm mne la kn nk hilangkn rasa gugup nk angkat kol no org yg tak kenal tu kan.. huhu

Haryz Khairuddin said...

ada rezeki dorang akan call balik. biasanya dorang akan call 2x. tapi ok jugak kalau call dorang terus..

JEJAK LU ORANG