Sunday, November 15, 2015

Susah ke jadi dewasa


Dewasa, sejurus korang melangkah keluar dari alam persekolahan/pembelajaran, cabaran hidup semakin bertambah. Bukan nak menakutkan, tapi serius memang betul.

Dulu-dulu aku pun pernah berkata, "tak sabar nak habis zaman sekolah, tak sabar nak jadi dewasa"

Menjadi dewasa bukan senang wahai adik-adik, banyak perkara nak kena fikir. Tak percaya? tunggulah kamu dewasa nanti, kembali kepada entri ini dan berkata, "ya, menjadi dewasa memang susah"

Setuju?

9 ,134 blogger sensasi komen:

Sheila Adziz said...

kesusahan yg diberikan Nya pd kita setaraf dgn perkembangan tumbesaran dan kematangan kita....

amira faqihah said...

betull,,masa sekolah,,asyik harap cepat la habis sekolah,,tp bila dkt univsiti,,rasa mcm nak patah balik kt sekolah

Melissa Muklis said...

setujuuuuuuu.. sekarang bila dah kerja, rasa best pulak kalau sekolah jaa. T_T

♥ Momma Zulaikha ♥ said...

Setuju. Rase macam nak jadi budak kecik semula. Tak paya pk masalah. Ngeeee. =)

Muhammad Faizal said...

kalu senang jadi dewasa, tak rasa rintangan, tak colourful la hidup ni...ermmm....

ma ❥ said...

setuju sgt.. dewasa ni penat semua kene kejar. kejar masa kejar duit hikhik

LZ - The Blog Owner said...

Assalamualaikum fadh leyanie,

Sangat setuju dengan dialog tersebut..
Bila berada di alam 'dewasa' hanya Allah jer tahu.
Moral of the story bila di fasa 'dewasa' : Susah rupanya untuk tentukan hidup..

Wardah Aneesa said...

Memang susah jadi dewasa.. Hihi

Nabila Syifa said...

susah..sgt susah.lg2 kalau dh terbiasa dgn alam remaja dan kanak2.kwang3x

JEJAK LU ORANG