Friday, November 27, 2015

Makan Vitamin C Naik Jerawat

pura-pura tak stress
Sebelum ni aku melalui episod stress sampaikan jerawat naik bertingkek-tingkek.
Dah tu kulit aku ni alergi ayam. Aku ni pulak buat kajian assigments aku dekat Kepci. Dah tu Kepci tu feveret aku. Tak ke tergugat iman aku untuk try ayam Kepci bersalut tepung yang membangkitkan aroma mewangi ayam. 

Disebabkan banyak Kepci aku singgah untuk kumpulkan data kajian aku. Maka, aku pun join la kawan-kawan aku sekali makan ayam. Seronok spesis ayam 7 keturunan pasal dah lama aku tak makan depa.

Untuk kurangkan radang dekat kulit muka aku. Maka aku pun consume la vitamin C 500 Blackmores. Vitamin C kan baik untuk kulit. Sebelum aku beli vitamin ni ada la jugak aku buat research. Pengguna-pengguna kata vitamin ni okay. So, aku pun beli 120 pils.

Jadi setiap hari aku telan dua pils. Kesannya...jerawat halus-halus naik...aduhai..makin stress aku.
Aku pun try search google, rupa-rupanya aku tak minum air dengan banyak/ kadar mencukupi. Sebab tu la sisa-sisa toksik dikeluarkan melalui jerawat.

Jadi lepas ni kalau korang ambil vitamin, minum air banyak-banyak...barulah muka flawless gebu-gebu gitu.,

Nota kaki: Kepci bahasa formalnya KFC

3 ,134 blogger sensasi komen:

Melissa Muklis said...

oohh.. baru tau.. huhu kena hati-hati lah kan kalau consume apa-apa lepas ni

Obat Tradisional Maag said...

thanks infonya

ct cheery said...

Owh baru taw haha.kwn I ramai yg amik naik jerawat pastu stop tanpa tahu punca hahah

JEJAK LU ORANG