Sunday, March 13, 2011

dah lama hidup kat dunia,,nak jugak tahu pasal kehidupan.APA KEHIDUPAN?



selamat hari jadi kepada sape2 yg sambut hari jadi harini..
happy birthday,,may Allah bless u all :) hari ni mood ceria,,itulah hakikat sebenar !
hah......mengeluh panjang sat,,bnyk betulkan masalah yg kne kte hadapi kat dunia ni..ni belum akhirat lagi.
ape yang pnting setiap masalah pasti ade jalan pnyelesaian nye =)
melangut ke langit melihat ciptaan yg Esa..itulah di namakan kehidupan...

Life is an opportunity, benefit from it.
Life is beauty, admire it.
Life is bliss, taste it.
Life is a dream, realize it.
Life is a challenge, meet it.
Life is a duty, complete it.
Life is a game, play it.
Life is a promise, fulfill it.
Life is sorrow, overcome it.
Life is a song, sing it.
Life is a struggle, accept it.
Life is a tragedy, confront it.
Life is an adventure, dare it.
Life is luck, make it.
Life is too precious, do not destroy it.
Life is life, fight for it. 




kehidupan itu  ibarat desiran ombak mnyembah pantai..
adakalanya laju,,adakala lambat..

dalam kehidupan pasti ada kesedihan..setiap kesedihan pasti ada hikmahnya.




                                        alala..comel kowt budak ni..kecik2 lagi da pandai bukak lappy..toink2 click facebook..jgn biarkan ank anda jadi begitu..facebook melalaikan..

                     zaman kanak2 sememangnya mnyeronokkan,,andai masa dapat berputar kembali..semua nak kembali ke zaman kanak2..otak kanak2 mmikirkan tentang keceriaan..



dengan kehidupan juga ,,kte dapat blaja pelbagai budaya,,lagi2 bila duduk kat Malaysia..IM PROUD TO BE MALAYSIAN ..

segulung ijazah,master, PhD untuk ibubapa,sudah mmbanggakan =) tapi..buat apa kalau berjaya tapi lupa jasa mak bapak.."kacang lupakan kulit" "si Tanggang" 



                                           alam pekerjaan,,masa time ni lah kata org,,macam2 manusia kte jumpa..Macam2 masalah jugak timbul.duit..duit..dan duit..$$$                                            



ya.. inilah kehidupan,,walau ape yg jadi dalam kehidupan ..kehidupan tetap kne di teruskan.
keluarga bahagia..xsemua org dapat ni..



hati org yg berusia mudah terusik,,apakah ini benar? ye benar ,.xpercaya?cubalah try pada datuk dan nenek anda ..berdosa tau.
kematian ..suatu kepastian...

ye..begitulah kehidupan yg di pinjamkan sementara untuk manusia..ajal sudah ditentukan waktunya..cuma kita  xtau..persoalannya bila? semuanya ketentuan Tuhan,,kadang2 org yg sihat ni dulu yg pergi mnghadap ilahi sebelum yg sakit...




2 ,134 blogger sensasi komen:

Miss Dill said...

dari Dia kita datang, kepada Dia juga kita kembali.


Miss Dill^^

cik bunga bukan name sebenar said...

betul tu miss dill ..

JEJAK LU ORANG