Saturday, March 12, 2011

selalunye..kalau lelaki dan perempuan mgaku sahabat baik,salah seorg msti akn "trgelincir"-terlebih suka !



wah..sudah jatuh hati pada lagu ini.." sungai lui" mmg best,! first time dengar lagu ni mmg xberkelip tlinge ,,lagu ni adalah lagu tema bagi drama yg gempak,BEGITUKAH CINTA kat tv3 ,=) ape yuNg best dgn citer ni?jalan crite nye mmg menarik..ape yg special sangat dgn lagu sungai Lui ,alunan ,rentak ,irama perfect,lagi2 ade bunyi angklung..jom dgr lagu kat bawah ni,,tapi sebelum tu pause kotak muzik yane "loituma" spoil mood korg nati..:)




Pejamkan matamu untukku
Dengarlah dunia berkata-kata
Usah kau ragu di sini tempatmu
Walau berubah di mata kita tetap indah
Selagi kau masih percaya
Ketawa kecewa terpisah
Jalan yang lurus kian berhalang
Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap ku masih percaya
Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap kau masih percaya
Buka matamu
Biar aku memelukmu
Kita bersama masih muda masih mentah
Ku harap kau masih percaya
Selama ini selama ini
Selama ini selama ini
Selama ini selama ini
Selama ini


mmg ramai nk mnyahut cabaran ni


tinggalkan tentang lagu,,hari sabtu hari cuti umum bg kL,,hari ni xya cakap la,jalan mmg jame habis kat midvalley,.ape ade dgn mid?macam2 jgak la..sale 70%..contest..satu jam jgak la tggu cabaran menurunkan kolestrol by nesvita omega plus,,peserta yg di perlukan adalah seramai 200 org..
sempat jgak mnyinggah ke kedai buku .
.
SNAP BY :jurukamera pencen,haha


selalunye..kalau lelaki dan perempuan mgaku sahabat baik,salah seorg msti akn "trgelincir"-terlebih suka !
(betul ke?)

babak  1 :

"xpelah,adik da ade pilihan sndri"
"siape?pacai?' balas mak,sarkastik.
Pacai tu teman serumah..sahabat dunia akhirat.
"kalau Pacai tu ppuan,dah lama mak suruh korg bdua kahwin"
"ank cik fizah.." kata mak lagi.
"Makkk.." Adil mula memprotes,"nanti adik pandai la cari sendiri,mak jgn nk mmandai apa2."
"iya,,.trapi kalau sampai tahun dpan xda bayang2 lagi..?"ugut mak.

Hatinya sudah terlanjur "tergelincir" pada Teja Aulia,biarpun mereka sudah xbrtegur sapa.


babak 2 :

Dan hati Teja Aulia penuh berbunga daisi bila Adil mlambai tadi.Namun rasa itu 'dihibakan'
bila Adil guna kata ganti diri 'saya'jadi pada Adil dia bukan lah Aulia yg dulu?
Adil hnye sebut 'saya' pd perempuan yg dia xberape knal';xbrape biase;xbrape syng'.Dan dia sudah temasuk ke dlm kategori itu.
nmpaknye hubungan aulia dan adil dah xde bunga2 utk pulih lagi..=(..
-the end-

itu hanye bingkisan ceritera daripada novel yg yane baru beli title "UNTUK AWAK-teja aulia "by SYUD ..berminat? dapatkan dpasaran..

3 ,134 blogger sensasi komen:

Miss Dill said...

wah! pembaca novel tegar ya?


Miss Dill^^

cik bunga bukan name sebenar said...

hahak..xde la tegar sangat..tajuk novel tu menarik hati..like2

Nora Shahaira said...

menarik la kata-kata dalam novel tu..meh nak pinjam..hahaha

JEJAK LU ORANG